Bombacıyla aynı soyisim hem işinden hem eşinden etti

Adıyaman'da, Suruç ve Ankara bombacılarıyla akraba olmamasına rağmen soyismi ‘Alagöz’ olan bir kişi hem işinden hem de evlenmekten oldu.

Gündem - 10 yıl önce

Adıyaman'da, Suruç ve Ankara bombacılarıyla akraba olmamasına rağmen soyismi ‘Alagöz’ olan bir kişi hem işinden hem de evlenmekten oldu. 
Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz’ün ardından Ankara bombacısının da ağabeyi Yunus Emre Alagöz olduğunun açıklanmasının ardından soyismi ‘Alagöz’ olan aileler sıkıntı çekiyor. Adıyaman merkez ve ilçelerinde birbirine akraba olmayan 5 farklı ‘Alagöz’ ailesi bulunuyor.
Adıyaman merkez Altınşehir Mahallesi'nde iletişim sektörü üzerine iş yeri bulunan ve internet üzerinden elektrik, telefon, su, doğalgaz, GSM gibi faturaların ödeme işlemi yapan Ahmet Alagöz’ün aboneliği iptal edildi. Kurumsal bir firmanın aboneliğini iki ay önce alan Ahmet Alagöz adlı işletme sahibi de bombacılarla akraba olmamasına rağmen, soyisminden dolayı zarar gördü.
Ahmet Alagöz adlı esnaf, kendisinin soyisminden dolayı aboneliğinin iptal edildiğini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Ahmet Alagöz, firma yetkililerin ilk olarak ‘işyerinin kapalı olduğu’ gerekçesiyle sistemi kapattıklarını kendisine bildirildiğini ancak, kendisinin güvenlik kameralarıyla bu gerekçeyi çürütmesinden sondan, ‘tek taraflı’ sözleşmenin fesih edildiğinin kendisine bildirildiğini açıkladı.
Kendisi gibi birçok ‘Alagöz’ soyisimli aile olduğunu ve bazılarının soyisimlerini değiştirmek istediğini vurgulayan Ahmet Alagöz, bir kişinin yaptığı canilik yüzünden herkesin suçlanmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
Adıyaman dışında sevdiği bir kız olduğunu ve istemeye gittiklerinde, soyisim ve Adıyamanlı olmasından dolayı sevdiği kızı vermediklerini aktaran Ahmet Alagöz, işinin ve sevdiği kızın peşini bırakmayacağını söyledi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cimbom rotasyona gidiyor

2015-10-16 13:43 - Spor

’’Demek ki neymiş..’’!.. Kemal Bey de "Hep birlikte..." dedi!

2015-10-16 23:53 - Politika

Katliam gibi kaza: 6 ölü, 1 yaralı

2015-10-18 22:50 - Asayiş

Şehit oğlunu toprağa veren baba, diğer oğlunu teselli etti

2015-10-19 18:05 - Gündem

Çeltik hasadı başladı

2015-10-20 18:35 - Çevre-Hayat

Rum Kesimi: Türkiye’ye onay veremeyiz

2015-10-19 17:06 - Dünya

UEFA'dan Barcelona'ya ceza!

2015-10-20 00:04 - Spor

Yenikapı miting alanında yoğun güvenlik önlemi

2015-10-18 17:58 - Asayiş

THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Ses Sanatçısı Erdem Özgen, “Sami Özey ile Hayat Sohbetleri”nde

2015-10-20 03:47 - Medya

Sınırda 496 kaçak yakalandı

2015-10-18 18:27 - Genel

İlgili Haberler

EGM'den araç plakası uygulamalarına ilişkin açıklama

02:37 - Gündem

Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

19:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı heyetini kabul etti

18:28 - Gündem

KKTC'nin güvenliği için adaya F-16 uçaklarının konuşlandırılması değerlendiriliyor

16:33 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile telefonda görüştü

16:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Çin Dışişleri Bakanı Vang'dan Orta Doğu'da çatışmalara son verilmesi ve ateşkes çağrısı

08:37 - Dünya

Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Türk meydan okuması veya çalışmayan bir emir -Ahmed Cihan yazdı-

07:55 - En Son Yazılar

Savaşın gölgesinde Türkiye: Strateji, gerçeklik ve soğukkanlılık -Mehmet Yıldırım yazdı-

07:14 - En Son Yazılar

Norveç'in başkenti Oslo'da ABD Büyükelçiliğinde patlama sesi duyuldu

06:17 - Dünya

İran'ın füzeli misillemeleri nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı

05:18 - Dünya