?>

Boliyva'nın eski geçici Devlet Başkanı Jeanine Anez'in tutukluluk süresi uzatıldı

Karara gerekçe olarak, soruşturma için uzun bir süreye ihtiyaç duyulması ve sanıkların kaçma ihtimalinin bulunması gösterildi.

Dünya - 5 yıl önce

Buenos Aires

Bolivya'da eski geçici Devlet Başkanı Jeanine Anez ile 2 eski bakan hakkında verilen önleyici tutuklama kararının süresi uzatıldı.

Bolivya basınında yer alan habere göre, ülkede "darbe davası" olarak bilinen soruşturma kapsamında, La Paz Eyalet Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi, 13 Mart'ta gözaltına alınan Anez, eski Enerji Bakanı Rodrigo Guzman ve eski Adalet Bakanı Alvaro Coimbra hakkında verilen 4 aylık önleyici tutuklama kararının süresini 6 aya çıkardı.

Karara gerekçe olarak, soruşturma için uzun bir süreye ihtiyaç duyulması ve sanıkların kaçma ihtimalinin bulunması gösterildi.

Bolivya'da, Morales'in "darbe" olarak nitelediği istifa sürecinin ardından geçici devlet başkanlığı görevine getirilen Anez ile döneminde görev yapan eski 5 bakan hakkında 13 Mart'ta terörizm, isyan ve komplo suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Anez, dün sağlık ve güvenlik sorunları nedeniyle Obreras hapishanesinden Miraflores hapishanesine gönderilmişti.

Morales'in istifası

Bolivya'da, 20 Ekim 2019'daki tartışmalı seçimleri ilk turda kazanan Evo Morales, hile iddialarıyla sokaklara çıkan muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestolarının, polisin isyanının ve ordunun çağrısının ardından 10 Kasım'da istifa etmiş ve ertesi gün ülkesinden ayrılarak, önce Meksika'ya ardından da Arjantin'e gitmişti.

O dönem, Bolivya Çok Uluslu Yasama Meclisinin üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı muhalif Jeanine Anez'in devlet başkanlığı görevine getirildiği ülkede, çoğunluğu yerlilerden oluşan Anez karşıtları günler süren protestolar düzenlemiş ve bu protestolarda 30'dan fazla kişi ölmüştü.

Anez'in göreve gelmesini takip eden 3 ay içinde düzenlenmesi gereken genel seçimler, 18 Ekim 2020'de gerçekleştirilmiş, Morales'in adayı Luis Arce Catacora seçimi yüzde 55 oy olarak ilk turda kazanmıştı.

Morales, Catacora'nın genel seçimi kazanmasının ardından, ayrılışının birinci yılında ülkesine dönmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsmet Birinci: Ant Yapı olarak dünyanın en büyük 20 inşaat firması arasına girmeyi hedefliyoruz

2021-03-15 07:07 - Özel Haber

Satılık konut en çok İstanbul ve İzmir'de aranıyor

2021-03-18 17:46 - Gündem

Milli Savunma Bakanlığı: Şehitlerimize selam duruyoruz

2021-03-18 13:26 - Gündem

Göztepe yarın Sivasspor'u konuk edecek

2021-03-19 12:59 - Spor

Yaralı at ve eşekler Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde sağlıklarına kavuştu

2021-03-16 18:26 - Çevre-Hayat

Rusya Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

2021-03-18 00:45 - Gündem

Gol düellosunu Çaykur Rizespor kazandı

2021-03-20 00:16 - Spor

Tarihçi Mehmet Genç son yolculuğuna uğurlandı

2021-03-19 19:21 - Gündem

Amerikalı davranışsal ekonomi uzmanına göre salgın insanların harcama şeklini değiştirdi

2021-03-14 16:06 - Ekonomi

TFF Tahkim Kurulu Atakaş Hataysporlu Youssouf Kone'nin 2 maç men cezasını onadı

2021-03-19 00:21 - Spor

İlgili Haberler

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Caymazoğlu’nu kabul etti

00:28 - Dünya

Suriye'nin Halep kentinde PKK/YPG ile Suriye güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı

23:42 - Dünya

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47'ye yükseldi

23:02 - Dünya

Beyaz Saray: Başkan, Gazze'de barışın mümkün olduğuna inanıyor

21:53 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu'na katılan Fransız Ambrealys: Karşımıza ne çıkarsa çıksın yüzleşmeye hazırız

16:54 - Dünya

Günün Manşetleri

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Caymazoğlu’nu kabul etti

00:28 - Dünya

Türkiye'de tüm okullarda "Filistin farkındalık etkinlikleri" düzenlenecek

00:07 - Gündem

Suriye'nin Halep kentinde PKK/YPG ile Suriye güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı

23:42 - Dünya

Yargıtay'ın bozma kararının ardından 28 Şubat davasında karar açıklandı

23:33 - Gündem

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47'ye yükseldi

23:02 - Dünya