?>

Bolivya Devlet Başkanı Arce'nin darbeci general ile tartıştığı anlar kameralara yansıdı

Bolivya'da Devlet Başkanı Luis Arce'nin askeri darbe girişiminde bulunan General Jose Zuniga ile hükümet sarayı girişinde tartıştığı anlar kameralara yansıdı.

Dünya - 1 yıl önce

Bogota

Ülkenin yönetim başkenti La Paz'daki Murillo Meydanı'na zırhlı araçlarla giden ve daha sonra hükümet sarayının kapısını kıran Zuniga'nın başını çektiği askerler, Arce ile tartıştı.

Bolivya'daki askeri darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı

Kameralar önünde Zuniga ile konuşan Arce, "Senin başkomutanın burada. Hemen şimdi birliğine geri dön. Bütün asker ve polisleri derhal buradan çek." dedi.

Arce'nin "sert" sözlerine olumsuz yanıt veren Zuniga, bulundukları yerden çekilmeyeceklerini belirtti.

Bu sözlere oldukça sinirlenen Arce, "General, bu yaptığınızı Bolivya halkı affetmez. Eğer iyi bir komutan olduğunuzu söylüyorsanız, görev yerinize geri dönmelisiniz ve askerleri buradan çekmelisiniz. Bu bir emirdir, beni ciddiye almıyor musunuz?" sözleriyle karşılık verdiği görüldü.

Çevredekiler, bir süre sonra saray kapısından çıktığı görülen Zuniga'ya "darbeci" diye tepki gösterdi ve Arce'ye bağlılıklarını ifade etti.

Ne olmuştu

Bolivya Devlet Başkanı Arce, dün ülkede bazı askeri birliklerin usulsüz şekilde harekete geçirildiğini belirterek ordudan, demokrasiye saygı göstermesini istemişti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, askeri zırhlı aracın yönetim başkenti La Paz'daki hükümet sarayına zorla girmeye çalıştığı görülmüştü.

Askerlere tepki gösteren vatandaşlara, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edilmişti.

Arce, hükümet sarayına zorla girmeye çalışan eski komutan Jose Zuniga ile yüz yüze konuşmuş ve askerlerin derhal çekilmesini talep etmişti.

Ulusa seslenen Arce, halka sakin olmaları çağrısında bulunmuştu. Arce'nin çağrısı üzerine binlerce kişi meydanlara inmiş ve askeri darbe girişimini protesto etmişti.

Bolivya ordusunun yeni atanan komutanı Jose Wilson Sanchez'in emri üzerine, darbe girişimine kalkışan askerler birliklerine dönmüştü.

Arce hükümetine yönelik darbe girişimine kalkışan eski komutan Zuniga, başsavcılığın talebi üzerine gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Slovakya ile Romanya berabere kaldı

2024-06-26 21:28 - Spor

DSÖ: Sudan'da her 5 kişiden 1'i acil durum seviyesinde gıda güvensizliği yaşıyor

2024-06-27 19:23 - Dünya

Yurdun çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor

2024-06-20 22:43 - Gündem

Azerbaycanlı Unutulmaz Sporcular - Tarih Onları Anacak

2024-06-26 12:43 - İnsan&Hayat

Almanya'ya net göç geçen yıl yüzde 55 azaldı

2024-06-27 12:58 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Gürcistan'a "üyelik kapısı kapanabilir" uyarısı

2024-06-24 10:57 - Dünya

AB liderleri, Birliğin yeni yönetimini kararlaştırma ve Ukrayna'ya destek gündemiyle toplandı

2024-06-27 17:02 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Orta Doğu'da gerilimin tırmanma riski konusunda uyardı

2024-06-23 21:52 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonla görüştü

2024-06-25 15:12 - Siyaset

Rusya: Ukrayna ile müzakereler, Batı'nın yönlendirmeleri olmadan yapılmalı

2024-06-25 21:02 - Dünya

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle hızlanan buzul erimesi, daha sık ve güçlü volkanik patlamalara yol açabilir

15:43 - Dünya

Avrupa Parlamentosundan Bulgaristan'ın avroya geçişine destek

15:38 - Dünya

İtalya'da demir yolu sektöründe çalışanlar greve gitti

15:33 - Dünya

BM, Kenya'da gösterilerdeki can kayıplarının endişe verici olduğunu bildirdi

15:17 - Dünya

İran, ABD'nin nükleer müzakerelere yeniden başlama teklifini inceliyor

14:57 - Dünya

Günün Manşetleri

İklim değişikliğiyle hızlanan buzul erimesi, daha sık ve güçlü volkanik patlamalara yol açabilir

15:43 - Dünya

Avrupa Parlamentosundan Bulgaristan'ın avroya geçişine destek

15:38 - Dünya

İtalya'da demir yolu sektöründe çalışanlar greve gitti

15:33 - Dünya

Mesut Özil, kuracağı akademide dünya çapında futbolcular yetiştirmeyi hedefliyor

15:28 - Spor

Edirne'de nehirlerin debileri geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya daha düşük

15:23 - Gündem