?>

Boğaziçi Film Festivali'ne başvurular başladı

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin ulusal yarışma ve Bosphorus Film Lab başvuruları başladı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

İSTANBUL

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması ve Bosphorus Film Lab başvuruları 17 Ağustos'ta sona erecek.

En iyi filme 100 bin lira

Festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" seçilen esere 100 bin lira para ödülü verilirken, "En İyi Yönetmen", "En İyi Erkek Oyuncu" , "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Senaryo", "En İyi Görüntü Yönetmeni" ve "En İyi Kurgu" dallarında da ödüller sahiplerini bulacak.

TRT'nin kurumsal iş ortağı olduğu Bosphorus Film Lab bölümünde ise "Pitching" kategorisinde yarışan bir proje "TRT Ortak Yapım Ödülü"nü alırken, "Work in Progress" kategorisinden bir proje de 25 bin lira değerindeki "Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü"nü kazanacak.

"Kurmaca" ve "Belgesel" olmak üzere iki farklı kategoride filmlerin başvurabildiği Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda, animasyon ve deneysel türündeki filmler "Kurmaca" kategorisinde değerlendirilmek üzere kabul edilecek.

25 bin lira değerinde "Ahmet Uluçay Büyük Ödülü"

Bu bölümde "En İyi Ulusal Kısa Film" ve "En İyi Kısa Belgesel Film" 10 bin lira para ödülü alırken, yarışmaya seçilen kısa filmlerin tamamı 25 bin lira değerindeki "Ahmet Uluçay Büyük Ödülü" için de yarışabilecek.

6. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında ayrıca, "Dünya Sineması Seçkisi", "Kısa Film ve Animasyon Seçkileri", özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.

Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru şekline "www.bogazicifilmfestivali.com" üzerinden ulaşılabilen festival, bu yıl başvurularını "Eventival" adlı site üzerinden online olarak kabul edecek.

Yeni bölümler ve önemli konukların olacağı festival, 26 Ekim-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Muhabir: Musa Alcan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

400 bin İstanbullu bu sistemle susuz kalmaktan kurtuldu

2018-07-03 17:32 - Gündem

'Mumyalar Müzesi' ziyaretçilerini bekliyor

2018-07-02 15:02 - Gündem

'Ekonomiye daha fazla odaklanacağız'

2018-07-02 04:02 - Siyaset

Yalova'da DAEŞ operasyonu: 11 gözaltı

2018-07-06 09:32 - Asayiş

Ölüme terk edilen yaşlı eşeğe sahip çıktılar

2018-07-05 14:32 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Gülle’yi tebrik etti

2018-07-01 03:02 - Ekonomi

Muharrem İnce: CHP'de bir değişim rüzgarı esiyor

2018-07-06 17:49 - Genel

Turistlerin yeni gözdesi: Türkiye’nin ikinci büyüğü

2018-07-05 13:02 - Çevre-Hayat

Brezilya'ya çeyrek finalde Türk baklavası dopingi

2018-07-06 20:32 - Spor

VAR sistemi Türkiye liglerinde uygulanacak

2018-07-06 21:02 - Spor

İlgili Haberler

Türk Edebiyatının Milli Sesi: Yavuz Bülent Bakiler

17:50 - Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları, yeni sezonda 12 bölgede 21 yeni oyun sahneleyecek

18:53 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

17:22 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı

19:52 - Kültür Sanat

Farklı sanat dallarının birleşimiyle ortaya çıkan 'neva' ile ahşap eserler üretiyor

11:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İsrail, Lübnan'ın güneyinde UNIFIL askerlerinin yakınına bomba attı

22:08 - Dünya

AFAD'ın "Sındırgı 6,1 Depremi Raporu" yayımlandı

21:57 - Gündem

Almanların çoğunluğu Filistin'in devlet olarak tanınmasını istiyor

21:32 - Dünya

BM: İsrail'in Gazze'de süren saldırıları nedeniyle durum gittikçe kötüleşiyor

21:17 - Dünya

Özgürlük Koalisyonu Filosu: Gazze için İtalya'dan çıkan 11 gemi yoluna devam ediyor

20:52 - Dünya