?>

Boğaz tahrişine karşı limonlu su, karanfil ve ekinezya çayı

Medipol Esenler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Günay, limonlu su, ada çayı, yeşil çay, karanfil çayı ve ekinezya çayının boğazdaki tahrişin geçmesine yardımcı olacağını belirtti.

Genel - 6 yıl önce

Medipol Esenler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Fatih Günay, AA muhabirine boğaz ağrısının nedenlerine ve çözümlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Boğaz ağrısının nedenine göre tedavi yaklaşımının değiştiğine ilişkin bilgi veren Günay, "Boğaz ağrısının bakteri kaynaklı olduğunu düşünüyorsak ve etkeni tespit edebiliyorsak ona yönelik ilaç başlayabiliyoruz. İlaç tedavisi olarak geniş spektrumlu antibiyotikler, non-steroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ) ve gargaralar kullanılabilir." diye konuştu.

Günay, tedavi süresinin genel olarak 7- 10 gün olduğunu dile getirerek, "Etken viral kaynaklı olduğunda ise antibiyotik tedavisi vermiyoruz. Destekleyici tedaviler öneriyoruz." şeklinde konuştu.

İstirahat, bol sıvı alımı, yiyeceklere dikkat edilmesi ve uygun vitamin desteği gibi destekleyici tedavilerin önemine işaret eden Günay, bitkisel takviyelerin ve boğaz ağrısının azaltılmasına yönelik destekleyici karışımların da fayda sağlayacağını anlattı.

Boğaz yumuşamasına sarımsaklı tavuk çorbası, bal ve pekmez

Günay, limonlu su, ada çayı, yeşil çay, karanfil çayı ve ekinezya çayının boğazdaki tahrişin geçmesine yardımcı olacağını belirterek, "Aileler, evde çocuklarının istirahat etmesini ve bol sıvı tüketmesini sağlayabilir.

Bu; iltihabın iyileşmesine yardımcı olur. Boğazın yumuşaması için sarımsaklı tavuk çorbası, bal ve pekmez verilebilir. Ilık içecekler tercih edilerek, soğuk ve gazlı içecekler verilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Boğaz ağrısında dokularda şişlik ve hassasiyet olduğuna işaret eden Günay, "Bu hassasiyet boğazdaki enflamasyonla ilgilidir. Sıcak enflamasyonu artırır. Bu da şişliği ve hassasiyeti artıracaktır.

İlk zamanlar dışarıdan soğuk uygulamalar ve ağız kuruluğu için ılık sıvı gıdaların tercih edilmesi ağrısının azaltılmasına yardımcı olacaktır." bilgisini verdi.

Günay, sıcak içeceklerin boğazı daha çok tahriş edeceği uyarısında bulunarak, "Sıcak içecekler ağrıyı daha da artıracaktır. İçecekler hafif ılık düzeyde olmalıdır. soğuk uygulama ise boğaz ağrısının ilk saatlerinde dışardan olmalıdır. Soğuk içecekler de yasaktır." şeklinde konuştu.

Günay, turp içerisinde yüksek miktarda B ve C vitamini bulunduğuna dikkati çekerek, "Turp; boğazı yumuşattığı için öksürüğün azalmasına yardımcı olmaktadır. Gaz sancısına iyi gelir.

Turpun öz suyunu içtikten sonra kalan turpu çiğnemek de diş eti sağlığına yararlıdır, bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

2019-12-09 17:51 - Asayiş

Irak’ta Haşdi Şabi güvenliği sağlamayacak

2019-12-09 23:07 - Dünya

'Sarallar' suç örgütü üyeleri adliyeye sevk edildi

2019-12-04 17:07 - Gündem

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı

2019-12-04 19:12 - Ekonomi

'Şu ana kadar herhangi bir emareye, delile rastlamadık'

2019-12-04 16:47 - Gündem

Aksa, Data Center Eurasia'da

2019-12-04 13:21 - Genel

Gençlik ve Spor Bakanlığından 1001 projeye 17,5 milyon liralık destek

2019-12-10 13:57 - Spor

Hamsi Batı Karadeniz'i terk ediyor

2019-12-06 19:08 - Genel

'Kızımı alana kadar buradan gitmeyeceğim'

2019-12-03 17:39 - Genel

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşın son görüntüleri ortaya çıktı

2019-12-04 20:07 - Gündem

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Batılıların amacı Rusya’nın müttefiklerini yok etmek -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi Rus medyasında geniş yer aldı

07:06 - Özel Haber

ABD'de milyonlarca kişi 'Krallara hayır' diyerek Trump yönetimini protesto etti

01:07 - Dünya

Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem

00:23 - Gündem

İsrail ordusu Yemen'deki Husi liderini hedef alan hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya