?>

BoE Başkanı Bailey'den yüksek enflasyon değerlendirmesi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bankanın en önemli önceliğinin yüksek enflasyonun düşürülmesi olduğunu belirtti.

Ekonomi - 3 yıl önce

Londra

İngiliz yayın kurumu BBC’ye değerlendirmede bulunan Bailey, ülkede bazı perakendecilerin gereğinde yüksek fiyat uyguladığını kaydetti.

"Benzin fiyatlarına bakarsanız, bazı satıcıların muhtemelen bunun için (satış için) çok fazla ücret alıyorlar." diyen Bailey, konuşmasında perakendecilerin gerekenin üzerinde yüksek fiyat uygulamasının önüne geçilmesinde denetim kurumlarının rolünün son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Bailey, “Bu durum (ürünlere yüksek fiyat uygulayan perakendecilerle mücadele edilmesi) enflasyonun azaltılmasına yardımcı olacaktır." dedi.

İngiltere’nin ekonomik görünümünü değerlendiren Bailey, “Enflasyon çok yüksek. Bizim fiyatların yıllık yüzde 2’den fazla yükselmemesi yönünde bir hedefimiz var ama şu anda enflasyon yüzde 8’in üzerinde seyrediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek fiyatların hane halkı üzerindeki olumsuz etkisinin farkında olduğunu belirten Bailey, “Bunun (Artan faizlerin) gençler, genç aileler üzerinde daha fazla etkisi olacaktır. Bunu anlıyorum. Enflasyonu olması gereken yere geri getirmek istiyoruz. Sonra faiz oranlarının hangi seviyede olması gerektiğini belirleyebiliriz. Enflasyonla şimdi mücadele edilmezse, durum daha da kötüleşir.” uyarısında bulundu.

Enflasyonun düşüş eğilimine geçeceğine dair göstergelerinin mevcut olduğunu belirten Bailey, "Faiz oranlarının ne zaman düşmeye başladığına ilişkin bir tarih veremem çünkü bu gerçekten önümüzdeki dönemde ne olacağına bağlı. Ancak yapmanız gereken en önemli iş enflasyonu düşürmek.” ifadelerini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), geçen ay politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltmişti.

Bu artışla, BoE, enflasyonu düşürmek için Aralık 2021'den bu yana uyguladığı sıkılaşma politikası kapsamında üst üste 13'üncü kez faiz artırmış oldu.

Ülkede Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, yıllık enflasyon mayısta yüzde 8,7 ile sabit kalmıştı.

Beklenti enerji fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle enflasyonun yüzde 8,4 olacağı yönündeydi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Forbes'e göre Rus emlak krallarının ilk 10’u

2023-07-02 06:44 - Özel Haber

Kanarya Adaları'na giden botun batması sonucu 51 düzensiz göçmen öldü

2023-07-02 16:23 - Dünya

Fransa'daki gösterilerde gözaltılar sürüyor

2023-07-04 08:22 - Dünya

BM: Sudan'da yerinden edilen kişi sayısı 2,8 milyona ulaştı

2023-07-05 20:07 - Dünya

İHH 3 milyona yakın kişiye kurban eti ulaştırdı

2023-07-02 13:47 - İslam-Hayat - Receb 1447

Elazığlı kadınlar yaptıkları el işi ürünlerle ev ekonomisine katkı sağlıyor

2023-07-02 14:03 - Çevre-Hayat

Biden, ABD'de silahlı şiddetin önlenmesi için milletvekillerine reform çağrısını yineledi

2023-07-04 19:45 - Dünya

Şili'nin Atacama Çölü binlerce çöp yığınıyla kaplandı

2023-07-05 08:18 - Dünya

Fransa'daki protestolarda şimdiye kadar yaklaşık 3 bin 200 kişi gözaltına alındı

2023-07-03 15:58 - Dünya

Sarı kantaron türleri ekonomiye kazandırılacak

2023-06-29 13:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ticaret borsalarında sezonun ilk 4 ayında 179 bin tonu aşkın fındık işlem gördü

16:37 - Ekonomi

Almanya iş gücü piyasasında 2010'dan beri en kötü aralık ayı rakamları görüldü

15:18 - Ekonomi

TTK ile TENMAK arasında kömürde nadir toprak elementi araştırma protokolü imzalandı

15:13 - Ekonomi

ABD'li yatırımcı Jim Rogers, ABD piyasalarında "büyük bir düzeltme" bekliyor

14:28 - Ekonomi

Asya borsalarında geçen yılın en çok yükseleni Güney Kore'de Kospi endeksi oldu

14:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çin, çip üretiminde kilit rol oynayan kimyasal için Japonya'ya damping soruşturması başlattı

17:03 - Dünya

Ankara'da bazı ilçelerde su kesintileri sürüyor

16:53 - Gündem

ASELSAN, AESA radarlarla hava platformlarına güç katıyor

16:48 - Gündem

Ticaret borsalarında sezonun ilk 4 ayında 179 bin tonu aşkın fındık işlem gördü

16:37 - Ekonomi

İngiltere ve Fransa, barış halinde Ukrayna'ya asker gönderme planının ayrıntılarını açıkladı

16:32 - Dünya