?>

Bodrum'un begonvili, Dalyan'ın mor salkımı

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki binaların bahçelerini süsleyen mor salkım çiçekleri, 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, kanalları, caretta kaplumbağalarıyla ünlü beldeye ayrı bir güzellik katıyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

MUĞLA - OSMAN AKÇA

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde, baharın gelmesiyle evlerin ve işletmelerin bahçelerini süsleyen mor salkım çiçekleri, 2 bin 400 yıllık kaya mezarları, kanalları, caretta kaplumbağalarıyla ünlü beldeye ayrı bir güzellik katarak görenleri hayran bırakıyor.

Peyzaj Mimarları Odası Muğla Temsilcisi Yüksek Peyzaj Mimarı Figen Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mor salkımın, peyzajcıların çok sevdiği bir bitki olduğunu belirterek, "Mor salkım çiçeği yapraklanmadan önce mor ve beyaz çiçek açar ve mis gibi kokar. Bu özellikleri bizim bu bitkiyi bol bol kullanmamıza ve sevmemize neden olur." dedi.

Mor salkımın, erken baharın ilk çiçeklerinden olduğunu kaydeden Uyanık, bu yıl havanın biraz daha hızlı ısındığını ve bu nedenle mor salkımın, nisan başından beri bol çiçekleriyle her yerde görülebildiğini söyledi.

Bölge sakinleri

Mor salkım tutkunu olan Hüseyin Karabulut, Bodrum'un begonvilleri gibi Dalyan'ın da mor salkım çiçeğinin meşhur olduğunu ve bölgenin simgesi haline geldiğini ifade etti.

Dalyan'da yaşayan Maria Jonker ise bu bitkinin Çin, Kore ve Japonya'dan geldiğini, kokusunun ve renginin çok güzel olduğunu dile getirdi.

İngiliz Mark Henshaw ise Dalyan'ın kanalı, İztuzu Plajı ve caretta carettalarıyla ünlü olduğunu söyledi.

Dalyan'ın aynı zamanda mor salkım çiçekleriyle de ünlü olduğunu vurgulayan Henshaw, "Kafelerde, restoranlarda, evlerde ve bazı bahçelerde bu çiçeği bulabiliyorsunuz. Mor salkım çiçeğinin muhteşem bir kokusu var. Maalesef kısa bir dönem içinde görebiliyoruz ama çok güzel bir çiçek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

106 yaşındaki hastaya kalça protezi ameliyatı

2018-04-04 18:32 - Çevre-Hayat

Çin'den ticaret savaşında ABD'ye misilleme

2018-04-02 12:32 - Dünya

Kasımpaşa, Bursa deplasmanında

2018-04-07 12:36 - Spor

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Türk bestesini icra etti

2018-04-06 14:32 - Kültür Sanat

En güzel Van kedisi 'Sezar'

2018-04-01 00:14 - Magazin

Karaman'dan kent meydanları için 15 milyon lale

2018-04-05 09:22 - Gündem

Cezaevi nakil aracı devrildi

2018-04-02 06:02 - Gündem

Ülkedeki en büyük petrol sahasını buldular

2018-04-02 13:07 - Dünya

ABD ile Menbiç çalışma grubu beklemede

2018-04-06 20:11 - Genel

Şampiyon sporcular AA'yı kutladı

2018-04-06 16:32 - Spor

İlgili Haberler

Bayburt'ta Sırakayalar Şelalesi buz tuttu

10:18 - Çevre-Hayat

Hatay'da anaokulu öğrencileri doğayla iç içe yapılan eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor

14:18 - Çevre-Hayat

Caretta caretta "Tuba" ikinci turunda Ege ve Akdeniz'den ayrılmadı

14:12 - Çevre-Hayat

Bozkırdaki çocuklar belediyenin desteğiyle kulaç atmayı öğreniyor

13:07 - Çevre-Hayat

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı Hakkari'de besiciler zorlu mesaide

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Uzmanlar, ABD Başkanı Trump'ın Grönland tehdidinin ciddiye alınması gerektiğine işaret etti

11:13 - Dünya

Kolombiya, ABD'nin olası saldırısına karşı egemenliği askeri yollarla savunacakları mesajı verd

11:07 - Dünya

Bakan Göktaş: Aile ve Gençlik Fonu'nu 81 ilde yaygınlaştırdık

11:02 - Gündem

Venezuelalı muhalif lider Machado, koalisyonunun ülkeyi yönetmesi gerektiğini savundu

10:57 - Dünya

Doğu Anadolu'da sulak alanlar dondu, bitki ve ağaçları kırağı kapladı

10:53 - Gündem