?>

BMW ve Daimler'in ortaklığına AB'den koşullu onay

Avrupa Birliği Komisyonu, Almanya merkezli otomobil üreticileri BMW ve Daimler'in araç paylaşımı, taksi, park ve şarj istasyonu gibi mobil hizmetlerini birleştirmelerine koşullu onay verdi.

Dünya - 7 yıl önce

BRÜKSEL Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Almanya merkezli otomobil üreticileri BMW ve Daimler'in araç paylaşımı, taksi, park ve şarj istasyonu gibi mobil hizmetlerini birleştirmelerine koşullu onay verdi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, BMW ve Daimler'in mobil hizmetlerini birleştirmelerinin sektörde rekabeti olumsuz etkilemeyeceği ve bu nedenle söz konusu işlemin onaylanmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, rekabete engel olmamak için şirketlerin Berlin, Köln, Düsseldorf, Hamburg, Münih ve Viyana'da araç paylaşım hizmetlerine yönelik AB Komisyonu'na çeşitli taahhütler verdiği kaydedildi.

BMW ve Daimler arasındaki anlaşmayla, araç paylaşım birimleri olan Car2Go ve DriveNow, mobil uygulamayla taksi çağırma hizmetleri, park ve elektrikli araba şarj istasyonları alanlarında şirketler yarı yarıya iş ortaklığına gidecek.

Taahhüt kapsamında BMW ve Daimler, rekabetin devam etmesi için bu şehirlerde uygulamalarını başka platformlarla paylaşacak.

Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı durum olup olmadığını veya bir şirket birleşmesinin piyasalara etkilerinin ne olacağını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor.

Komisyon, söz konusu incelemede rekabete aykırı durum tespit ederse buna yönelik tedbirler alabiliyor ve şirket birleşmelerini engelleyebiliyor.

Muhabir: Ata Ufuk Şeker

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanetten 'dini hayat' araştırması

2018-11-01 19:52 - Gündem

'Hiçbir kurum ve şahsa imtiyaz tanınmamalıdır'

2018-11-04 01:02 - Spor

Lefkoşa’nın tarihi sokaklarını gezdiler

2018-11-07 16:32 - Kültür Sanat

Hüznün şairi: Ümit Yaşar Oğuzcan

2018-11-03 22:02 - Kültür Sanat

'Çanakkale, Marmara'yı Avrupa'ya bağlayan büyük yol aksı olacak'

2018-11-02 23:32 - Siyaset

Ordu'da kan donduran olay!

2018-11-06 22:32 - Asayiş

Antalya merkezli FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

2018-11-07 02:42 - Gündem

Galatasaray kafilesi Almanya'ya gitti

2018-11-05 18:02 - Spor

BMW ve Daimler'in ortaklığına AB'den koşullu onay

2018-11-08 03:02 - Dünya

2018'de Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı 100 bini geçti

2018-11-06 20:02 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya

İstihbarat raporuna göre ABD, İran'ın nükleer programını yok edemedi

00:08 - Dünya

ABD, Orta Doğu'daki ateşkes sürecinin devam edeceğine "inancını" vurguladı

23:48 - Dünya

CENTCOM adayı Cooper: ABD, Hürmüz Boğazı'nın olası kapanmasına karşı koymaya hazır

23:32 - Dünya

İngiltere: Türkiye güçlü askeri entegrasyon ve savunma sanayi işbirliği ile İngiltere için kilit ortak

21:54 - Dünya

Günün Manşetleri

Siyasi parti mali denetimleri Resmi Gazete'de

01:53 - Gündem

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi

00:58 - Siyaset

Benfica, Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih'i tek golle geçti

00:53 - Spor

İstihbarat raporuna göre ABD, İran'ın nükleer programını yok edemedi

00:08 - Dünya