?>

BMMYK Türkiye-Yunanistan sınırındaki olaylardan 'üzüntü' duyuyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türkiye-Yunanistan sınırında yaşanan olaylardan üzüntü duyulduğunu bildirdi.

Dünya - 5 yıl önce

Cenevre

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Sözcüsü Andrej Mahecic, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, AA muhabirinin "Türkiye-Yunanistan sınırından ve Ege Denizi'nden Yunanistan'a geçmeye çalışan düzensiz göçmelere karşı Yunan güvenlik güçlerinin şiddete başvurmasına" ilişkin sorusunu cevapladı.

Mahecic, Yunan güvenlik güçlerini kınamaktan kaçınarak, "Şu anda meydana gelen olaylara çok üzülüyoruz çünkü bu tür olaylar çok şey yaşayan insanlara sadece daha fazla acı veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

BMMYK tarafından dün yapılan açıklamada, sınırı geçmek isteyen düzensiz göçmenlere karşı "aşırı veya orantısız güç kullanmama" noktasında Yunanistan'a çağrıda bulunduklarını anımsatan Mahecic, düzensiz göçmenlerin de sınır güvenliğine saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Mahecic, Yunan güvenlik güçlerinin düzensiz göçmenleri öldürmesinin uluslararası hukuka göre yaptırımına ilişkin soruyu ise yanıtlamadı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Leonard Doyle da sınırdan geçen düzensiz göçmen sayısını bilmediklerini dile getirdi.

Doyle, "Bizim için en önemli şey, bazıları açık havada uyuyan ve yeterli yardım sağlanmayan göçmenler ve mülteciler için son derece ciddi bir durumun yaşanıyor olması." dedi.

Düzensiz göçmenlerin, battaniye, termal battaniye, yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Doyle, savunmasız kadın ve çocukların durumuna da işaret etti.

UNICEF Sözcüsü Marixie Mercado ise Türkiye-Yunanistan sınırındaki düzensiz göçmenlerin yüzde 40'ının kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Erçin: Güney Kore'de virüs teşhisi konulan Türk vatandaşı yok

2020-02-28 15:42 - Gündem

Regaip Kandili dualarla idrak edildi

2020-02-28 00:47 - Gündem

Süper Lig'de fatura teknik direktörlere kesiliyor

2020-03-02 16:31 - Spor

Amazon bebek ürünlerinde yeni fırsatlar

2020-02-27 18:07 - Genel

BMMYK Türkiye-Yunanistan sınırındaki olaylardan 'üzüntü' duyuyor

2020-03-04 04:52 - Dünya

Bakan Ersoy 'Etkin Kütüphane Projesi'ni tanıttı

2020-03-02 16:57 - Gündem

Petrol devlerinin karı yüzde 40 düştü

2020-02-29 14:32 - Ekonomi

Ampute Milli Futbol Takımı teknik heyetinden Mehmetçiğe ziyaret

2020-03-01 13:57 - Gündem

2020 model Galatasaray Avrupa'nın zirvesinde

2020-03-02 16:30 - Spor

Afganistan'ı zorlu bir barış süreci bekliyor

2020-03-02 20:07 - Genel

İlgili Haberler

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

16:57 - Dünya

Türk Kızılay, Pakistan’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

16:43 - Dünya

Hacılar, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde de şeytan taşladı

16:23 - Dünya

ABD'de Musk'ın devletle sözleşmelerini ihlali halinde uygulanacak güvenlik planları soruşt

16:18 - Dünya

İspanya'da merkez sağcı ana muhalefet "erken seçim" talebiyle Madrid'de gösteri

16:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Gündem

Cansuyu ekipleri 6 bin 900 Filistinli aileye kurban eti dağıttı

18:28 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü

17:53 - Siyaset

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Spalletti, görevine son verileceğini açıkladı

17:17 - Spor

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

16:57 - Dünya