?>

BM'den Arakanlı Müslümanlar için 430 milyon dolarlık acil yardım çağrısı

BM, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için 430 milyon dolarlık acil fona ihtiyaç olduğunu duyurdu.

Genel - 8 yıl önce

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için 430 milyon dolarlık acil fona ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock ve UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake, Bangladeş'teki sığınmacı kamplarına gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından ortak açıklama yaptı.

"İnsanlar korku içinde, bitkin durumda ve aç"

Cox's Bazar kenti civarındaki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanların dramına şahit olunduğu belirtilen açıklamada, "İnsanlar korku içinde, bitkin durumda ve aç. Barınak, gıda, temiz su ve sağlık hizmetleri de dahil acil yardıma ihtiyaç duyuyorlar." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Arakanlı Müslüman sığınmacıların ve çocukların öldürülmesi, kadınlara karşı vahşet uygulanması ve köylerinin yakılması gibi korkunç deneyimlerle Bangladeş'e sığınmak zorunda kaldıklarının altı çizildi.

Bugün itibariyle BM'nin Arakanlı Müslümanlar için insani yardım çağrısını güncellediği belirtilen açıklamada, buna göre ilk etapta sığınmacılar ile birlikte Bangladeşli yöre halkının acil temel ihtiyaçlarının karşılanması adına 430 milyon dolarlık fona ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

"Arakan eyaleti genelinde insani yardımlara izin verin"

Açıklamada, halen sığınmacıların Bangladeş'e gelmeye devam ettiği ve sürecin sona ermediğine işaret edilerek, insani yardım çağrılarına devam edileceği kaydedildi.

Lowcock ve Lake, ayrıca Myanmar hükümetine çağrıda bulunarak Arakan eyaleti genelinde insani yardımlara izin verilmesini ve sığınmacıların evlerine gönüllü olarak dönmeleri için başta güvenlik olmak üzere gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Muhabir: Bayram Altuğ

Haftanın Öne Çıkanları

Kilis’te motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2017-10-02 01:57 - Asayiş

Aranan 4 terörist Muğla’da yakalandı

2017-10-04 15:17 - Asayiş

FETÖ'nün sözde 'ilçe sorumlusu'na 15 yıl hapis

2017-09-28 22:17 - Gündem

63 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

2017-09-30 23:17 - Asayiş

Tonlarca ağırlıktaki su borularının altında can verdi

2017-09-28 17:17 - Asayiş

Yunan adalarına geçmeye çalışan PYD-YPG'li terörist yakalandı

2017-09-28 18:07 - Dünya

Arkadaşların eski sevgili kavgası kanlı biti: 1 ölü

2017-09-27 22:17 - Asayiş

PFDK'dan 4 Süper Lig ekibine ceza

2017-09-28 21:47 - Spor

Meis Adası'nda sığınmacıları taşıyan bot battı

2017-09-28 13:37 - Dünya

FETÖ/PDY çatı davasında ara karar

2017-09-29 00:17 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Zimbabve'nin Ankara Büyükelçisi Mutiwazuka'yı kabul etti

16:57 - Siyaset

Erzurum'daki Hınıs Başköy Barajı'nın sulama şebekesi tamamlandı

16:52 - Gündem

Aydın'da kamyonun çarptığı gezi otobüsündeki 6 kişi yaralandı

16:48 - Gündem

Nöroradyoloji derneklerinin temsilcilerinin buluştuğu İstanbul'daki kongre tamamlandı

16:42 - Gündem

Afganistan yönetimi, Trump'ın baskısına rağmen Bagram Üssü'nü geri vermeyeceğini açıkladı

16:38 - Dünya