BMC'den Tunus'a yeni Kirpi ihracatı

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticileri, muharebe sahasında kendini kanıtlayan araçlarla ihracata devam ediyor.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara
Kirpi, Vuran, Amazon gibi zırhlı muharebe araçlarıyla güvenlik güçlerinin güvenli şekilde görev yapmasına katkı sağlayan BMC, araçlarının yurt dışındaki kullanıcılarla buluşmasına yönelik faaliyetlerini de sürdürüyor.
Tunus Savunma Bakanlığı ile temaslarını sürdüren BMC, yeni bir ihracat başarısına imza attı. BMC, ilave 41 Kirpi 4x4 Mayına Karşı Korumalı Araç ve 5 Kirpi Ambulans sözleşmeleriyle yurt dışındaki varlığını artırdı.
Araçların sevkiyatı gelecek aylarda partiler halinde gerçekleştirilecek. Böylece BMC'nin son dönemde Tunus'ta kullanıma sunduğu araç sayısı 92'ye ulaşacak.
Yeni sözleşmelerle Tunus resmi makamları Kirpi'ye karşı duydukları güven ve memnuniyeti yinelemiş oldu.
Söz konusu ülkeye yapılacak yeni teslimatlar, aynı zamanda BMC açısından bir ilki de barındırıyor. Kirpi 4x4'ün ambulans versiyonu da bu ihracat vesilesiyle ilk defa yurt dışında bir kullanıcının envanterine girecek.

Türkiye'den sonra en büyük Kirpi filosu Tunus'ta

Yeni sözleşmeler kapsamındaki teslimatlar tamamlandığında Tunus Silahlı Kuvvetleri envanterindeki Kirpi 4x4 Mayına Karşı Korumalı Araç sayısı 233'e yükselecek. Tunus, Türkiye'den sonra en büyük Kirpi filosuna sahip ülke konumunda bulunuyor.
Kirpi, mayına karşı korumalı araç sınıfında sağladığı üstün koruma düzeyi ile başta Türkiye olmak üzere farklı ülkeler tarafından en önemli savunma araçlarından biri olarak görev yapıyor.
Kirpi 4x4, monokok tipte zırhlı kabin ve özel zırhlı camları, şok emici koltukları, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı özelliklerinin yanı sıra özel olarak entegre edilen göreve yönelik birçok donanım ve özel tasarlanmış patlayıcı madde keşif ve imha robot kollu versiyonu ile ön plana çıkıyor.
Kirpi Ambulans ise Kirpi'nin genel teknik özelliklerine sahip olmakla birlikte geliştirilen iç tasarımıyla tam teşekküllü ambulans olarak görev yapıyor.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Müzik dehası otizmli piyanist Buğra'nın yaşamındaki 'gölge öğretmen' babası oldu

2021-06-20 14:56 - Çevre-Hayat

AB liderleri, Birliğin Kovid-19'la mücadelede uluslararası dayanışmaya bağlılığını teyit etti

2021-06-25 00:51 - Dünya

İzmir açıklarında Türk kara sularına itilen 70 sığınmacı kurtarıldı

2021-06-19 04:02 - Gündem

PTT iş yerleri normalleşme tedbirleri kapsamında kademeli olarak hizmete açılıyor

2021-06-21 11:34 - Gündem

BMC'den Tunus'a yeni Kirpi ihracatı

2021-06-25 15:21 - Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

2021-06-24 13:00 - Ekonomi

Sağlık çalışanları, Babalar Günü'nü kaybettikleri meslektaşlarının burukluğuyla kutlayacak

2021-06-19 15:37 - Sağlık

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: NATO Zirvesi Türkiye açısından son derece başarılı geçti

2021-06-19 16:11 - Siyaset

Borsa günü yükselişle tamamladı

2021-06-22 21:20 - Ekonomi

Eşini Kovid-19'dan kaybeden baba, biri engelli iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor

2021-06-19 17:21 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset