'BM'ye çağrımız, derhal gerekli adımları atın'

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliama ilişkin, "çağrımız BM Güvenlik Konseyi'nin acilen bu zulme, baskıya, şiddete 'Dur' diyecek adımları atmasıdır." dedi.

Gündem - 9 yıl önce

KOCAELİ

AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, milletin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.
Türkiye'de huzur içinde bayramı kutlarken aynı fırsatı yakalayamayan dünyanın değişik yerlerde zulüm altında olan kardeşleri olduğunu ifade eden Işık, başta Arakan olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde zulme maruz kalanların bu durumdan kurtulmasını, onların da huzur içinde bayramı kutlamasını Allah'tan niyaz etti.
Işık, bugün dünyada yaşanan pek çok sıkıntının kendilerinin neden daha çok çalışmaları gerektiğini ortaya koyduğunu dile getirerek, "Zira, Türkiye'nin istikrarı bölgenin istikrarı oluyor. Zira Türkiye'nin gücü bütün dünyada mazlum milletlerin sıkıntılarının ifadesi anlamına geliyor. Elbette bugün Arakan'a Türkiye'nin fiilen bir müdahale yapması mümkün değil. Ama Türkiye Arakan'daki Müslümanların o zulme maruz kalmış insanların sesi olmaya bu zulmün sona ermesi için bütün dünyanın vicdanına seslenmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.
"BM'ye çağrımız, derhal gerekli adımları atın"
Türkiye'nin Arakan'daki bu zulmü dünyaya duyurmak ve bunun durması için gereken açıklamaları yaptığını anlatan Işık, diğer yandan da bayram vesilesiyle devlet millet el ele oradaki insanların acısını dindirecek çalışmaları da sürdürdüklerini bildirdi.
Işık, ülkenin her köşesinden yapılan yardımların Arakan'daki Müslüman kardeşlerine ulaştığını aktararak, şöyle konuştu:
"Ancak şunu biliyoruz, buradaki ölümlerin behemehal durdurulması lazım. Zira aç ölmekle tok ölmek arasında bir fark olmadığının bilincindeyiz. Bütün dünya kamuoyuna ve vicdanına çağrımız, bir an önce bu zulme, ölümlere, baskıya 'Dur' demenizdir. Gelin bunu hep birlikte yapalım. BM, niçin var? BM eğer bugün bu konuya hassasiyet göstermeyecekse, göstermelik toplantılarla birtakım kınama kararlarının ötesinde bazı adımlar atmayacaksa bu dünyanın BM'yi sorgulaması haksız mıdır? Onun için BM'ye çağrımız, derhal bu zulmün durdurulması için gerekli adımları atın. Gerekli çalışmayı yapın. Egemen güçlerin çıkarlarına en küçük bir halel geldiğinde anında ayağa kalkan BM, binlerce insanın hayatını kaybettiği bir zulüm karşısında sessiz kalamaz. Kalırsa işte zaten yerlerde sürünen itibarı ve meşruiyeti hepten ortadan kalkar. Onun için çağrımız BM Güvenlik Konseyi'nin acilen bu zulme, baskıya, şiddete 'Dur' diyecek adımları atmasıdır. Türkiye olarak biz her türlü gayretin içerisindeyiz."
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan'daki tarihi camiler müze olarak kullanılıyor

2017-08-27 14:57 - Dünya

Milli güreşçi Taha Akgül Ankara'da

2017-08-28 00:02 - Spor

BM Arakan'daki saldırılara ilişkin sayı açıklamadı

2017-08-29 19:32 - Dünya

Kadın avukata tehditle gül sattılar, park polisine yakalandılar

2017-08-27 17:12 - Asayiş

Süper Lig erken kızardı

2017-08-28 17:12 - Spor

Bakan Arslan: 30 Ağustos hepimizin ortak bayramıdır

2017-08-29 13:30 - Ekonomi

Ziraat Türkiye Kupası maçında kavga: 7 yaralı

2017-08-30 23:37 - Spor

Bahçelievler’de bayram günü dehşet: Karısını bıçaklayarak öldürdü

2017-09-02 18:27 - Asayiş

'İftira kampanyalarına rağmen yolumuza devam edeceğiz'

2017-08-31 19:27 - Siyaset

Futbolda milli mesai başlıyor

2017-08-27 17:57 - Spor

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

14:27 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Günün Manşetleri

İnternete bağlı cihazlarda en fazla televizyon, en az oyuncak tercih edildi

15:02 - Ekonomi

Türkiye'nin kiraz ihracatı 235 milyon dolara ulaştı

14:58 - Ekonomi

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar lira harcandı

14:52 - Ekonomi

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

EIA: ABD doğal gaz stokları kış öncesi son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkacak

14:42 - Ekonomi