BM: İsrail'in Gazze'nin kuzeyine son saldırısında olağanüstü yüksek sayıda can kaybı oldu

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yaptığı son saldırılarda, "olağanüstü yüksek sayıda" can kaybı olduğu bildirildi.

Dünya - 2 yıl önce

New York
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısına Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.
Dujarric, BM kuruluşlarının, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yaptığı saldırılar sonucunda "olağanüstü yüksek sayıda can kaybıyla ilgili raporlardan son derece endişeli" olduklarını söyledi.
İsrail'in Gazze'de dün düzenlediği saldırının detaylarını aktaran Dujarric, "(BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü) Tor Wennesland, daha dün İsrail'in Beyt Lahiya'da düzenlediği saldırıda 25'i çocuk olmak üzere en az 90 Filistinlinin öldürüldüğünü ya da kaybolduğunu kaydetti." dedi.
İsrail'in kısıtlamalarından dolayı bölgeye erişimleri olmadığını vurgulayan Dujarric, BM yetkililerinin ve acil müdahale ekiplerinin Gazze'deki insanlara yardım etmede "aşırı zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ettiğini" belirtti.
"Ay başından bu yana en az 14 insani yardım görevlisi ve 4 sağlık görevlisi öldürüldü" ifadesini kullanan Dujarric, Gazze'de Ekim 2023'ten bu yana ise 322 insani yardım çalışanının İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini, bunlardan 315'nin Filistinli yerel çalışan ve 7'sinin diğer ülke vatandaşları olduğunu kaydetti.

İsrail Lübnan'da UNIFILL tesisini vurdu

Dujarric, İsrail'in Lübnan'da BM Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait bir araç bakım tesisine roketli saldırı düzenlediğini ifade etti.
Roketin isabet etmesi sonucu UNIFIL'e ait araç bakım tesisinin alevler içinde kaldığını söyleyen Dujarric, "UNIFIL görevlileri o sırada sığınaklarda değildi. İlk raporlara göre Avusturya'dan gelen 3 barışı koruma görevlisi hafif yaralandı." diye konuştu.
Dujarric, İsrail Savunma Kuvvetleri ve Hizbullah dahil tüm tarafların, BM personelinin güvenliğine saygı göstermesi gerektiğini hatırlattı.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric ayrıca, dün gece İsrail'in, Lübnan'ın doğusuna düzenlediği saldırılarda en az 60 kişinin öldüğünü ve düzinelerce kişinin de yaralandığını belirtti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İzmir'de Ovacık Yaylası'ndaki doğa güzellikleri hazan renkleriyle görüntülendi

2024-10-28 11:17 - Çevre-Hayat

Londra'da aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları karşılıklı eylem düzenledi

2024-10-26 20:03 - Dünya

Kütahya'daki Boyalı Dağı, sonbaharın renklerine boyandı

2024-10-28 15:38 - Çevre-Hayat

ABD Başkanı Biden: Gazze'de bir ateşkese ihtiyacımız var

2024-10-28 22:52 - Dünya

Ligde namağlup tek takım Galatasaray kaldı

2024-10-28 23:43 - Spor

ABD'li belediye, 29 Ekim'i "Türkiye Cumhuriyeti Günü" ilan etti

2024-10-29 00:53 - Dünya

Altın Top ödülünü, İspanyol futbolcu Rodri kazandı

2024-10-29 02:12 - Spor

KARDEMİR "Sizing Block" yatırımıyla rekabet gücünü artıracak

2024-10-25 20:38 - Ekonomi

Kırklareli'nde mobilya mağazasında çıkan yangın kontrol altına alındı

2024-10-23 13:33 - Asayiş

Fethiye'de dalgıçlar su altında Türk bayrağı açtı

2024-10-29 15:08 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fransa'da rekor seviyedeki sıcaklar nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

11:38 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth "Küba'ya yönelik askeri operasyon" mesajı verdi

11:28 - Dünya

ABD'li senatörler, USS Abraham Lincoln gemisindeki koşulların incelenmesini istedi

11:22 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Fransa'da rekor seviyedeki sıcaklar nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

11:38 - Dünya

Demir yolu taşımacılığına yönelik yılın ilk yarısında 91 denetim yapıldı

11:33 - Ekonomi

ABD Savunma Bakanı Hegseth "Küba'ya yönelik askeri operasyon" mesajı verdi

11:28 - Dünya

ABD'li senatörler, USS Abraham Lincoln gemisindeki koşulların incelenmesini istedi

11:22 - Dünya

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem