?>

BM İnsan Hakları Konseyi'nden Suudi Arabistan'a Kaşıkçı tavsiyeleri

Konsey, aralarında Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmanın "eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı" bir şekilde yürütülmesi de dahil Suudi Arabistan'a 258 tavsiyede bulundu.

Dünya - 7 yıl önce

CENEVRE

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, aralarında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmanın "eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı" bir şekilde yürütülmesi de dahil Suudi Arabistan'a 258 tavsiyede bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyi Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması (EPİM) Çalışma Grubu'nun 31. Oturumu'nda, Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlalleri mercek altına alındı.

5 Kasım'da başlayan ve 16 Kasım'da sona erecek EPİM Çalışma Grubu'nun 31. Oturumu'nun bugün yayımlanan raporunda Suudi Arabistan'a 258 tavsiyede bulunuldu.

47 üyeli konseyden çeşitli ülkelerin bulunduğu tavsiyeler arasında Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi ön plana çıktı.

Kanada, Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmanın "eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı" bir şekilde yürütülmesi, Hırvatistan ise soruşturmanın Türk makamlarıyla işbirliği içinde yürütülmesi ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi tavsiyesinde bulundu.

İzlanda, Cemal Kaşıkçı soruşturmasına uluslararası uzmanların da dahil edilmesi çağrısında bulunurken, diğer ülkeler de Suudi Arabistan'ı Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm bilgileri açıklamaya davet etti.

Raporda, ayrıca Suudi Arabistan'a ülkedeki kadın mahkumların serbest bırakılması, "Katar'a uygulanan tek taraflı zorlayıcı tedbirlerin derhal kaldırılması" ve Yemen'deki sivillere yönelik saldırıların acilen sona erdirilmesi gibi tavsiyelerde bulunuldu.

Öte yandan, Suudi Arabistan'ın, İnsan Hakları Konseyi'nin raporundaki 258 maddeden oluşan tavsiyeleri incelemesi ve konseyin önümüzdeki yıl yapılacak 40. oturumun bitmeden cevaplaması gerekiyor.

Muhabir: Bayram Altuğ

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Alanya’da 10 milyon euroluk tablo operasyonu

2018-11-03 18:52 - Gündem

Bankalara 15 milyar lira vergi

2018-11-03 18:27 - Ekonomi

'70 dakikadan sonra biz gibi oynamaya başladık'

2018-11-05 02:02 - Spor

Meke Gölü için alarm zilleri çalıyor

2018-11-03 21:32 - Çevre-Hayat

Gasbedemediği Suriyeli kadını bıçakladı

2018-11-04 01:47 - Gündem

Belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

2018-11-05 22:32 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sağlık alanında millileşmeye ihtiyacımız var'

2018-11-07 17:52 - Gündem

3 gün önce kaybolan çocuk sokakta uyurken bulundu

2018-11-04 15:32 - Asayiş

Etkisiz hale getirilen terörist 'turuncu kategori'de aranan çıktı

2018-11-03 17:32 - Gündem

Hayal etti, üretti, birinci oldu

2018-11-03 17:32 - Teknoloji

İlgili Haberler

Avrupa, günlerdir devam eden orman yangınlarıyla mücadele ediyor

13:47 - Dünya

Avrupa'da günlerdir devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

13:32 - Dünya

Çin, doğum oranlarını artırmak için 3 yaş altı çocuk başına maddi destek sağlayacak

13:17 - Dünya

Çin, ABD ve Tayvan arasındaki resmi etkileşimlere karşı olduğunu belirtti

13:08 - Dünya

BM Dünya Gıda Programı: Gazze’de kıtlığın en kötü senaryosu yaşanıyor

12:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Avrupa, günlerdir devam eden orman yangınlarıyla mücadele ediyor

13:47 - Dünya

Bakan Göktaş: Doğum yardımları kapsamında bugüne kadar 1 milyar 750 milyon lira ödeme yapıldı

13:37 - Gündem

Avrupa'da günlerdir devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

13:32 - Dünya

İsviçreli gazeteciler, Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki mücadelesinden etkilendi

13:27 - Gündem

Çin, doğum oranlarını artırmak için 3 yaş altı çocuk başına maddi destek sağlayacak

13:17 - Dünya