?>

BM haftasında Türkevi dünyayı ağırlıyor

New York'ta geçen yıl açıldığı ilk günden bu yana çekim merkezi haline gelen Türkevi, bu yıl 77'ncisi düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Görüşmeleri haftasında dünya liderlerini ağırlıyor.

Dünya - 3 yıl önce

New York

BM binasının tam karşısında bulunan Türkevi, bu yıl salgın sonrası liderlerin ilk kez yüz yüze geldiği zirvede hareketli anlar ve diplomasi trafiği yaşıyor.

Açıldığı ilk günden beri kapılarını sadece Türklere değil yabancılara da açan ve ev sahipliği yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken Türkevi, bu yılki zirvede de yürütülen diplomasiyle adından söz ettiriyor.

Türkevi'nde BM Genel Kurulu Görüşmeleri haftasında, Asya'dan Avrupa'ya, Orta Doğu'dan Amerika kıtasına dünya liderleri ile yapılan görüşmelerle yoğun diplomasi yürütülüyor.

Geçen yıl çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ve heyetin ziyaret ettiği Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl da çok sayıda lider ve heyet ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu görüşmelerinin ilk günü Türkevi'nde Almanya Başbakanı Scholz, Ürdün Kralı II. Abdullah, İsrail Başbakanı Yair Lapid, Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi liderlerle bir araya geldi.

Genel Kurul Görüşmeleri öncesinde de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ve Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad Muhammed el-Alimi ile görüştü.

Latin Amerika'dan Türkevi'ne ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Guatemala Cumhurbaşkanı Alejandro Eduardo Giammattei Falla ile bir araya geldi.

ABD'li Senatör Lindsey Graham Türkevi'ne geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li Senatör Lindsey Graham ile de Türkevi'nde görüşürken, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de dün Türkevi'ni ziyaret etti.

Erdoğan, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder ve Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları temsilcileri ile de bir araya geldi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin, Biden'ın Tayvan açıklaması nedeniyle ABD'yi protesto etti

2022-09-20 00:05 - Dünya

AB karar almada oy birliğinden nitelikli çoğunluğa geçişi tartışıyor

2022-09-20 22:06 - Dünya

Suriye'de alıkonulan kadınlar, rejim zindanlarında yaşadıklarını resmetti

2022-09-20 17:09 - Çevre-Hayat

Dünya şampiyonu Grekoromen Güreş Milli Takımı, yurda döndü

2022-09-14 15:48 - Spor

Eskişehir'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2022-09-17 21:24 - Asayiş

İskenderun’da limanda su alan konteyner gemisi battı

2022-09-18 09:34 - Gündem

'Ekselansları' kortlardan son kez geçecek

2022-09-16 13:48 - Spor

Avrupa ağır sanayisi AB'nin enerji planını yetersiz buldu

2022-09-16 14:49 - Ekonomi

İkna çalışmaları sonucu 1 terörist daha teslim oldu

2022-09-16 17:22 - Asayiş

Gaziantep FK yarın Trabzonspor'a konuk olacak

2022-09-17 10:04 - Spor

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset