BM Güvenlik Konseyi İsrail-Filistin krizi için 4. kez toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail-Filistin gerginliğini ve İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüşmek için dördüncü kez toplanacak.

Gündem - 5 yıl önce

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin ortak açıklama yapmasına engel olmasının ardından Çin, Norveç ve Tunus Konseyi yeniden toplantıya çağırdı.
Konseyin geçici üyelerinden Norveç'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Norveç, Tunus ve Çin'in Orta Doğu'da yaşanan krizi tekrar gündeme getireceği" ifade edildi.
Sahadaki durumun giderek kötüleştiğine dikkati çeken Norveç'in BM Daimi Temsilciliği, "Masum siviller öldürülmeye, yaralanmaya devam ediyor. Tekrar ediyoruz: Yangını durdurun. Çatışmalara son verin." mesajı verdi.
BM Güvenlik Konseyi, İsrail-Filistin gerginliğini görüşmek için dün üçüncü kez toplanmış ve toplantı sonrası Çin, Norveç ve Tunus Konseyin gerginliğin azaltılması için ortak adım atması yönünde yeni bir girişimde bulunmuştu.
Konsey, İsrail ve Filistin arasında yükselen tansiyon, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları, sivil kayıplar ile Filistinli ailelerin evlerinden tahliye edilmelerinden endişe duyulduğunu belirterek gerginliğin azaltılması yönünde çağrıda bulunan ortak açıklama yapmak istemişti.
Ancak söz konusu girişim bugün tekrar ABD'nin engeline takıldı.
ABD, BMGK'nin yapmak istediği ortak açıklamaya ''mevcut krizi çözmeye yardımcı olmayacağı'' gerekçesiyle bir kez daha karşı çıktı.
Öte yandan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve Filistin'e "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma" derhal son verme ve iki devletli çözüm için müzakerelere dönme çağrısını yinelerken BM Genel Kurulu da Filistin sorununu ele almak için perşembe günü ayrıca toplanacak.
BM'ye göre İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları nedeniyle 38 binden fazla Filistinli yerinden edildi, saldırılarda 41 okul da zarar gördü.
İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ise şimdiye kadar 61'i çocuk 212 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan, Erivan yönetimine sınır rejimi gerçekliğini kabullenmelerini önerdi

2021-05-14 15:56 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası camia İsrail'e güçlü ve caydırıcı bir ders vermeli

2021-05-16 19:11 - Gündem

BM Güvenlik Konseyi İsrail-Filistin krizi için 4. kez toplanacak

2021-05-18 03:01 - Gündem

Gazze'deki sivil savunma teşkilatından 'ekipman ve kurtarma ekibi gönderin' çağrısı

2021-05-16 23:46 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay: Kamuda işe alımlar tek kapıdan yapılacak

2021-05-12 18:36 - Ekonomi

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-05-17 00:50 - Dünya

BM 'işgal altındaki Filistin toprakları, Doğu Kudüs ve İsrail'deki şiddetten' derin endişe duyuyor

2021-05-11 16:41 - Dünya

Türkiye'de son 24 saatte 11 bin 534 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

2021-05-14 02:05 - Gündem

Rize'de 15 belediye başkanı İkizdere'de yapılacak taş ocağına destek verdi

2021-05-17 02:26 - Gündem

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını ilgilendiren 3 maçın VAR hakemi açıklandı

2021-05-15 16:06 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: Mısır'la Gazze’de daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kal

08:28 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar enflasyon iyimserliği ile Orta Doğu belirsizliği arasında ilerliyor

09:12 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan: Mısır'la Gazze’de daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kal

08:28 - Gündem

Kolombiya'daki depremde en çok can kaybının yaşandığı Pereira'da halk yaşadıklarını anlatt

08:22 - Dünya

Irak'ın Erbil kentine İHA saldırısı düzenlendi

07:18 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya