?>

BM, Arakan'daki sivil katliamından endişeli

BM Genel Sekreteri Guterres, Arakan'da yapılan "güvenlik operasyonu" sırasında sivillerin öldürülmesinden endişeli olduğunu bildirdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Myanmar'ın Arakan eyaletinde "güvenlik operasyonu" sırasında sivillerin öldürülmesinden derin endişe duyduğunu açıkladı.

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Guterres, son şiddet olaylarının Myanmar güvenlik güçlerine 25 Ağustos'ta yapılan saldırı üzerine başladığını ve söz konusu saldırıyı kınadığını hatırlattı.

Bu şiddet olaylarının temelinde yatan sorunların çözülmesinin önemine vurgu yapan Guterres, Myanmar hükümetinin ihtiyaç içinde olanlara yardım ve güvenlik sağlama sorumluluğu olduğunu belirtti.

BM'nin eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın hazırladığı rapordaki önerilere tam destek verdiğini de ifade eden Guterres, Myanmar hükümetinden bu önerileri etkili bir şekilde uygulamasını istedi.

Bangladeş'e çağrı

Guterres, Bangladeş'e de çağrı yaparak, "onlarca yıldır Myanmar'dan kaçan sığınmacılara ev sahipliği yapan bu ülke" yöneticilerinden, Rohingyaların Bangladeş'e sığınmasına izin vermeye devam etmeleri talebinde bulundu.

İnsani yardım kuruluşu çalışanlarının şiddet olaylarından etkilenen bölgelere girmelerine izin verilmesini de isteyen Guterres, BM'nin bu anlamda Myanmar ve Bangladeş'e gerekli desteği vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Arakan eyaletinde geçen yıl ekim ayında polis kontrol noktalarına yapılan ve 9 polisin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Myanmar ordusunun başlattığı operasyonlar, Müslüman azınlığı büyük şiddet dalgasına maruz bırakmıştı.

Operasyonlar nedeniyle 90 binden fazla Arakanlı Müslüman yurtlarını terk etmek zorunda kalmıştı. Rohingya azınlığın temsilcileri, operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Benzer bir saldırının 25 Ağustos'ta yapılmasının ardından Myanmar güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik yeni operasyonlarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, birçok kişinin de evlerini terk ettiği bildirildi.

Muhabir: Mustafa Keleş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Adıyaman Altın Geven Balı' markalaşıyor

2017-08-26 16:07 - Ekonomi

TFF'den 'özel öğrenci' açıklaması

2017-08-26 21:47 - Spor

Kamyonetin çarptığı otomobilin takla atma anı kamerada

2017-08-28 20:17 - Asayiş

Sokak lambaları meme kanseri riskini artırıyor

2017-08-23 15:52 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM'e kurban bağışı yaptı

2017-08-28 21:14 - Genel

'Kimyasal silah kullanımına tolerans göstermeyeceğiz'

2017-08-22 05:07 - Dünya

İsrail Filistinlinin evini ikinci kez yıktı

2017-08-22 17:03 - Genel

Üniversite öğrencisi yaşam mücadelesini kaybetti!

2017-08-28 18:02 - Asayiş

Adana'da silahlı saldırı: 5 yaralı

2017-08-27 21:07 - Asayiş

Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Melescanu ile görüştü

2017-08-25 15:02 - Dünya

İlgili Haberler

Zelenskiy: "Ruslar 500'e yakın İHA ve 50'den fazla füze ile saldırı düzenledi"

14:08 - Dünya

Putin, Kiev'e Tomahawk füzelerinin verilmesi halinde ABD ile ilişkilerin bozulacağını söyledi

14:02 - Dünya

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a çıktı

13:38 - Dünya

İspanya: Küresel Sumud Filosu'nda alıkonulan 21 İspanyol aktivist bugün Tel Aviv'den ayrıl

13:28 - Dünya

Fransız Milletvekili Dufour, Gazze'de kıtlık yoluyla bir soykırımın işlendiğini söyledi

13:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Zelenskiy: "Ruslar 500'e yakın İHA ve 50'den fazla füze ile saldırı düzenledi"

14:08 - Dünya

Putin, Kiev'e Tomahawk füzelerinin verilmesi halinde ABD ile ilişkilerin bozulacağını söyledi

14:02 - Dünya

Otomotiv endüstrisinin eylül ihracatı 3,6 milyar doları aştı

13:58 - Ekonomi

Trabzonspor'un efsane futbolcuları, Emir Yuşa için sahaya çıkacak

13:52 - Spor

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a çıktı

13:38 - Dünya