?>

Blackberry Priv güncelleniyor

Marshmallow Blackberry Priv için geliyor.

Teknoloji - 10 yıl önce

Blackberry'nin ilk Android işletim sistemine sahip akıllı telefonu Priv için Android 6.0 (Marshmallow) güncellemesi dağıtılmaya başladı.

Blackberry uzun yıllardır kullanmış olduğu yazılımından 2015 yılında vazgeçerek Android işletim sistemine sahip ilk modelini tanıttı. Priv özellikle görsel açıdan oldukça şık bir tasarıma sahip ve donanımsal olarak da rakiplerine bu yarışta ben de varım diyor. Öncesinde Blackberry OS adında Java tabanlı yazılımını kullanan üretici 2013'ün ilk çeyreğinden itibaren piyasaya sürdüğü cihazlarında Unix tabanlı Blackberry 10 işletim sistemini kullanmaya başladı. Ne var ki bir dönemin piyasaya damga vurmuş ismi kötü gidişatına bu yazılım ile de dur diyemedi.

Qwerty klavyeli tasarımından hiçbir zaman vazgeçmeyen firma Z serisi ile tamamen dokunmatik cihazlar üretmeye başladı. Fakat tüketicilerin asıl beklentisinin uygulama çeşitliliği ve kullanım kolaylığı olduğunu gören Blackberry 2015 yılında Android işletim sistemine sahip ilk modeli olan Priv'i tanıttı. 1440×2560 pixel çözünürlüğe sahip 5.4 inç boyutunda ekranı bulunan akıllı telefonun kızak sistemi ile açılan qwerty klavyesi mevcut. Snapdragon 808 ile gelen telefon 3GB RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip. 18MP çözünürlüğünde arka kamerası ve 2MP selfie kamerası bulunuyor. MicroSD kart desteği de sunan Priv, Android 5.1.1 (Lollipop) sürümü ile piyasaya çıktı.

Son haberlere göre Blackberry'nin Android işletim sistemine sahip akıllı telefonu için Marsmallow güncellemesi yayınlandı. OTA yoluyla dağıtılan güncelleme bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Android 6.0 ile gelen yeni emojiler, güvenlik konusundaki iyileştirmeler, Doze teknolojisi ile batarya ömründe farkedilir bir artış söz konusu. Cihazın kullanıcıları özellikle uzun kullanım sonunda ortaya çıkan yavaşlama, donma gibi sorunlardan şikayet ediyor, günlük kullanımda batarya ömrünün tam günü çıkaramadığını belirtiyordu. Yeni güncelleme ile bu konularda farkedilir iyileştirmeler mevcut.

Eğer siz de bir Blackberry Priv sahibiyseniz, Ayarlar>Hakkında>Sistem Güncellemeri menüsüne girerek Güncellemeleri Kontrol Et diyerek cihazınızı son sürüme güncelleyebilirsiniz.

Kaynak: scroll

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

ATM fareleri önce kameraya sonra polise yakalandı

2016-04-27 18:29 - Asayiş

TSK’dan Çanakkale anısına anlamlı video

2016-04-24 14:40 - Genel

Kurşunlanan gece kulübünün bodyguardı yaşananları anlattı

2016-04-27 17:33 - Gündem

Bitkiler de masum değil

2016-04-24 13:17 - Sağlık

Trabzonspor PFDK’ya sevk edildi

2016-04-26 20:31 - Spor

2007’deki halini gören Murat Boz!

2016-04-27 13:13 - Gündem

Sanatı Anadolu'ya götürdüler

2016-04-24 20:37 - Kültür Sanat

Beyoğlu’nda banka soygunu

2016-04-26 20:04 - Asayiş

Fatih’te korku dolu dakikalar

2016-04-26 00:30 - Asayiş

Erdoğan: 'Para adeta bir cıva gibidir'

2016-04-27 18:18 - Siyaset

İlgili Haberler

Teknoloji dünyasının en büyük buluşmalarından "CES 2026" Las Vegas'ta başladı

12:38 - Teknoloji

Nvidia ve Siemens endüstriyel yapay zeka sistemleri geliştirmek için işbirliğini artıracak

22:57 - Teknoloji

Grönland'ın Prudhoe buz tabakası, yaklaşık 7 bin yıl önce 2100 için öngörülen sıcaklıklarda eri

17:48 - Teknoloji

Bilim insanları, evrenin erken dönemlerine ait olduğu düşünülen astronomik bir nesne türü keşfetti

17:23 - Teknoloji

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, 2025'te 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladı

16:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nı hayata geçireceğiz

13:03 - Siyaset

Büyükçekmece'de başsavcılığının emanet kasasından hırsızlık yapan şüphelinin görüntülerine ulaş

13:01 - Gündem

Bakan Uraloğlu'ndan Ankara'da düşen Libya uçağının incelenme sürecine ilişkin açıklama

12:58 - Gündem

Çin, ABD’nin hedefindeki Venezuela’nın en büyük ekonomik destekçisiydi

12:52 - Ekonomi

Antalyaspor ligin ikinci yarısında "Uğurlu" bir çıkış peşinde

12:47 - Spor