?>

'Bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok'

İYİ Parti cumhurbaşkanı adayı Akşener, "Bizim çılgın projemiz yok çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

KOCAELİ

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin İzmit'teki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin "baskın seçim" olduğunu savundu.

Kurduğu ekibin, iktidarın 16 yılda ne yaptığını tek tek incelediğini belirten Akşener, hükümetin politikalarını eleştirerek, Kocaeli'nin sanayi şehri olmasına rağmen genç işsizliğinin en büyük sorunu olduğunu kaydetti.

Akşener, Türkiye'nin röntgenini çektiklerini ve yeterli kaynağı olduğunu anlatarak, "Türkiye'nin potansiyeli var. Türkiye'de yönetim değişikliği olduğu andan itibaren Türkiye gerçekten ayağa kalkar ve yürür." ifadelerini kullandı.

"Biz bu genç işsizliğini çözeceğiz"

"Önce israfın önü kesilecek sonra yatırım yapılacak. Sonra yolsuzluk ve rüşvetin önüne geçilecek." diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Bizim çılgın projemiz yok çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok. Biz, insanımızın eğitimde önünü açtığımızda, yatırım yapıp gençlerimizin çalışmasını sağladığımızda, esnafımızın hayatını kolaylaştırdığımızda, emeklimizi kafası dik gezer hale getirdiğimizde, bu ülkedeki en çılgın proje esasında bu oluyor. Biz bu genç işsizliğini çözeceğiz. Bir devlet gencine iş vermek zorundadır. Buna inanıyoruz. İş veremediği sürede de 'Bu gençlerimize 500 liralık aylık vatandaşlık maaşı bağlayacağız.' dedik ve 'Yüzde 11 olan işsizliği 5 yılda 5,6'ya düşüreceğiz.' dedik. 'Her yıl 50 milyar dolar sanayi yatırımı yapacağız.' dedik."

Akşener, tarımın durumunun vahim olduğunu öne sürerek, "Türkiye şu anda yurt dışından tam 9 milyar dolar tarım ürünü ithal ediyor. Bu ne demek? 1 milyon insan tarımdan kopuk, işsiz hale gelmiş demek. Türkiye soğandan sarımsağa, mercimekten baklaya, bakladan buğdaya, aklınıza ne gelirse ithal eden bir ülke olmuş durumda. Kendine yetemeyen ve tarım ürünlerini ithal eden bir ülkenin müstemleke olması kaçınılmazdır. Onun için üreteceğiz. Sanayide üreteceğiz, tarımda üreteceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Şahin Oktay

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Angelina Jolie "Irak harabeleri"nde

2018-06-17 02:02 - Magazin

Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe mayısta fazla verdi

2018-06-18 15:32 - Ekonomi

Galatasaray'a UEFA'dan kabul mektubu

2018-06-18 20:32 - Spor

'Muhalefet, olumsuz bir kampanya yürütmeye gayret etti'

2018-06-19 02:32 - Siyaset

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: F-35'leri mutlaka alacağız

2018-06-19 20:47 - Genel

İranlı vekilden Türkiye'nin PKK ile mücadelesine destek

2018-06-19 20:02 - Dünya

ABD'deki İHA yarışmasına Türk takımları damga vurdu

2018-06-18 14:32 - Teknoloji

'Türkiye'ye taze bir kan lazım'

2018-06-18 19:32 - Siyaset

Nuri Şahin'den sosyal sorumluluk projesine destek

2018-06-18 21:32 - Spor

Turgutlu'da onlarca hektar alan küle döndü

2018-06-16 01:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için taziye mesajı

18:33 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'in 'Madleen' gemisine müdahalesine tepki

12:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı andı

12:12 - Siyaset

TBMM Dilekçe Komisyonu vatandaşların derdine çare oluyor

11:57 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü

17:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye, Londra Teknoloji Haftası'nda en büyük ülke pavilyonuyla teknoloji gücünü sergiliyor

18:42 - Ekonomi

Los Angeles'taki düzensiz göçmenlere destek protestoları gece boyunca sürdü

18:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için taziye mesajı

18:33 - Siyaset

Berlin'de, İsrail'in 'Madleen' gemisine saldırısı protesto edildi

18:23 - Dünya

Madleen yelkenlisinde alıkonulan 12 aktivistin hala İsrail’e getirilmediği bildirildi

18:08 - Dünya