?>

'Biz burada bir sistem mücadelesi veriyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz burada bir sistem mücadelesi veriyoruz. Olay bir sistem mücadelesidir. Erdoğan'dan sonrası ne olacak? Millet ne derse o olacak, Allah ne derse o olacak." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde SETA'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu'nda konuşuyor.

<br class="k-br" />

'Ülkemizde hükümetlerin ömrü 16 ay bile değildir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi istikrarsızlık, beraberinde ekonomik ve sosyal sorunları da getirmektedir. Cumhuriyetimizin geçmişi 93 yıl iken, şu anda 65. hükümet iş başındadır. Hale bakın. Bir başka ifadeyle ülkemizde hükümetlerin ömrü 16 ay bile değildir. Türkiye böylesine kısa ömürlü hükümetler tarafından yönetilirken, benzer şartlarda gelişme, kalkınma, büyüme yarışına girdiği ülkelerin hepsi tarafından birer birer geçilmiştir. 25 gün ömrü olan hükümetler olmuştur bu ülkede... Böyle devlet yönetilir mi? Bunu yönetmeye çalıştılar. İşte şimdi biz bunu temelden düzeltiyoruz." dedi.

Erdoğan, "Son 200 yıllık arayışlarımız, cumhuriyet dönemindeki tecrübelerimiz ve özellikle son yıllarda yaşadıklarımız bize bir gerçeği gösteriyor. Şayet ülke ve millet olarak hedeflerimize ulaşmak istiyorsak öncelikle güçlü, etkin, yetki ve sorumluluk sahibinin tam olarak belli olduğu bir yönetim sistemine ihtiyacımız vardır. Esasen bugün üzerinde konuştuğumuz Cumhurbaşkanlığı Sistemi konusu, öyle bir anda, bir günde, bir yılda ortaya çıkmış değildir, gerisinde işte böylesine derin ve düşündürücü bir arka plan vardır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle bu mesele bir cumhuriyet meselesi değildir. Mesele kesinlikle demokrasi meselesi, özgürlük meselesi de değildir. Tartıştığımız sistem Türkiye'nin ve Türk milletinin asırlardır devam eden beka sorununun en doğru çözüm yoludur. Mesele budur. Cumhuriyetin ilanından 1950'deki çok partili hayata geçişimize kadar olan dönemin adına 'demokrasi' diyen ya kendini kandırıyor ya da bizi kandırmaya çalışıyor. Bu dönemin adı tek parti yönetimidir." dedi.

'Millet ne derse o olacak, Allah ne derse o olacak'

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Mesele, ülke ve millet olarak geçmişte yaşadığımız tecrübeler ışığında kendimize çok daha güçlü, çok daha dirençli, hedeflerimizi gerçekleştirmeye çok daha uygun bir yönetim sistemi kurma çabasıdır. Cumhurbaşkanlığı sisteminin en büyük güvencesi, gerçek anlamda demokratik olmasıdır. Bu sistemde milletimizin yarısından fazlasının teveccühüne mazhar olamayan hiç kimsenin ülkeyi yönetme ihtimali yoktur. Millete, milli iradeye hesap vermek zorunda olan hiçbir yöneticinin de cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkanların öne sürdükleri yanlışlara sapma ihtimali olamaz. Milletin size gösterdiği yolu terk ederseniz, anında millet tarafından al aşağı edilirsiniz. Bunun için ben diyorum ki sisteme karşı çıkanların özellikle güvensizliği cumhurbaşkanı seçilecek kişiye değil, millete karşıdır, mesele odur. Bu gerçeği ifade edemediklerinden olsa gerek şahıslar üzerinden ürettikleri yalanlarla kafaları bulandırmaya çalışıyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşiniz gücünüz Tayyip Erdoğan diyorum. Tayyip Erdoğan, baki değil, fani ya. Benim 16 Nisan'a dahi çıkacağıma dair bir garanti var mı? Dolayısıyla biz burada bir sistem mücadelesi veriyoruz. Olay bir sistem mücadelesidir. Erdoğan'dan sonrası ne olacak? Millet ne derse o olacak, Allah ne derse o olacak." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'16 Nisan akşamı sandıklardan 'Evet' çıkacağına inanıyoruz'

2017-02-11 17:17 - Gündem

Adana’da 5 yaşındaki çocuk av tüfeğiyle babasını öldürdü

2017-02-08 11:37 - Asayiş

Terör örgütü DEAŞ’a 28 ilde eş zamanlı operasyon

2017-02-05 21:47 - Asayiş

Hakkari'de hava destekli terör operasyonu

2017-02-06 23:37 - Gündem

Üzerine bastığı beton blokları balyozla kırdı

2017-02-09 14:57 - Asayiş

Fenerbahçe, Advocaat'tan yoksun çalıştı

2017-02-08 20:02 - Spor

Park halindeki tırdan 230 litre mazot çaldılar

2017-02-06 20:07 - Asayiş

Oğluyla hırsız-polis oynarken ölmüş

2017-02-08 15:42 - Asayiş

Aimar futbola dönüyor

2017-02-04 22:32 - Spor

Ocakta en fazla reel getiri külçe altından

2017-02-09 13:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Başkentte dün etkili olan sağanak nedeniyle 1402 noktaya müdahale edildi

23:08 - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği Resmi Gazete'de

19:17 - Gündem

Sağlık Bakanlığı "Dumansız Türkiye" temalı yeni bir kampanya başlattı

18:07 - Gündem

DMM, Türkiye'nin Suriye'deki Dürzi topluluğu hedef aldığı yönündeki iddiaları yalanladı

16:47 - Gündem

İzmir'de doğal gaz borusunda meydana gelen patlama trafiği aksatıyor

16:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

02:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'ye gidecek

01:38 - Siyaset

Suriye İçişleri Bakanlığı: Süveyda içindeki çatışmalar durduruldu

01:23 - Dünya

Şehit Mustafa Cambaz 4. Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

00:48 - Kültür Sanat

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İçimize soktukları bu terör belasını tamamen bir kenara bırakıyor ve yolumuza devam ediyoruz

00:48 - Siyaset