?>

Bitter çikolata ile gençliğinizi koruyun!

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, sütlü çikolatalara göre az tüketilse de bitter çikolatanın yararları aslında diğer çikolata türlerine göre daha fazla olduğunu söyledi.

Sağlık - 9 yıl önce

Cilt sağlığından kalp ve damar sağlığına birçok konuda vücuda fayda sağlayan bitter çikolatanın strese iyi geldiğini anlatan Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Diyette çikolata tabii ki yasak değil, çok sevenlere ara öğün yerine kahvenin yanına neden eşlik etmesin? Unutmayın ne yediğiniz ile beraber tükettiğiniz miktarlar önemli!? Özellikle diyetteyken tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmamızı sağlayan bitter çikolata, günlük bir miktar tüketildiğinde stresi yok ediyor, kalp-damar hastalıklarını önlüyor ve cildi gençleştiriyor. Vücudu yaşlanmaya karşı koruyan en önemli şeylerin başında geliyor antioksidanlar.” dedi.

Kakao oranı yüksek olan bitter çikolatanın, sütlü çikolataya oranla 3 kat daha fazla antioksidan içerdiğini anlatan Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Günlük bir miktar bitter çikolata tüketmek, yaşlanmaya karşı korurken, kanser riskini de en aza indiriyor.Araştırmalar haftada 2-3 kez tüketilen az miktardaki siyah çikolatanın kan basıncını düşürmede de etkili olduğunu göstermektedir.Siyah çikolata glisemik indeksi düşük olan bir besindir. Glisemik indeksi düşük olan besinler kan şekerinin hızlı yükseltmeyen besinlerdir.Tabii ki en bilinen etki, çikolatanın vücudumuzun endorfin hormonu salgılamasını tetiklediği ve kendimizi daha keyifli hissetmemizi sağlamasıdır.Bir çikolatada kakao ne kadar yoğun olursa faydası da o kadar fazla olur.” diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Müezzinoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap

2016-05-12 17:22 - Siyaset

GAÜ Kıbrıs Arısını dünyaya tanıtıyor

2016-05-09 13:02 - Gündem

Google Çeviri her uygulamada kullanılabilecek

2016-05-13 06:32 - Teknoloji

Dünyanın en büyük yelkenli yatını Türk ustalar yapıyor

2016-05-11 12:29 - Genel

Bitlis'te kar kalınlığı 5 metreyi buluyor

2016-05-13 12:37 - Gündem

Yörük: Hedefimiz kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşmak!

2016-05-10 18:17 - Ekonomi

“Özgür basın diyenler nerede ?"

2016-05-09 13:22 - Genel

Muslera’ya izin çıktı

2016-05-13 01:04 - Spor

Hababam Sınıfı deneyi gerçek oldu

2016-05-12 20:22 - Asayiş

Maganda kurbanı çocuğa asker kınası yakıldı

2016-05-13 17:18 - Asayiş

İlgili Haberler

DSÖ, her yıl nörolojik rahatsızlıklar nedeniyle 11 milyon can kaybı yaşandığını bildirdi

17:02 - Sağlık

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

15:22 - Sağlık

Kayseri Şehir Hastanesi'nde uygulanan 3. nesil lazer tedavisiyle gözlükten kurtuluyorlar

13:08 - Sağlık

Gaziantep Şehir Hastanesi 2 yılda 5,5 milyonu aşkın hastaya hizmet verdi

12:03 - Sağlık

Kalbi 3 kez duran 74 yaşındaki hasta "literatürlük ameliyat"la sağlığına kavuştu

12:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gazze'deki hükümet: Ateşkesten bu yana bölgeye sadece 173 yardım tırı girdi

01:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan öldürülen aktivist Charlie Kirk'e gıyabi Özgürlük Madalyası

01:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti

01:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası'na 6 ülke daha bilet aldı

00:37 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

00:27 - Siyaset