?>

Bitlis'te 60 yaşındaki antrenör, dağların yamacında geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor

Bitlis'te 30 yılda çok sayıda sporcu yetiştiren ve 50'sini milli takıma kazandıran 60 yaşındaki Atletizm İl Temsilcisi Fadıl Kara, ilerleyen yaşına rağmen dağların yamaçlarında gençleri yarışlara hazırlıyor.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Bitlis

Beden eğitimi ve spor öğretmeninin tavsiyesiyle 13 yaşındayken tanıştığı atletizm sayesinde hayatı değişen Kara, 17 yıl boyunca ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı, birçok madalya kazandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 30 yıldır antrenör olarak çalışan Kara, bu sürede Atletizm Altyapısını Geliştirme Projesi ve diğer çalışmalarla yetenekli genç ve çocukları keşfederek spora yönlendirdi.

Bu sporculardan 50'sinin milli takımlara yükselmesine, Türkiye, Balkan, Avrupa, dünya şampiyonlarında dereceler elde etmelerine öncülük eden Kara, yeni sporcular yetiştirmeye devam ediyor.

İlerleyen yaşına rağmen yüksek rakımlı dağların yamaçlarında sporcularını ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlayan Kara, onlarla koşarak zindeliğini de koruyor.

"Yetiştirdiğim sporcularım yanımda göreve başladı"

Dideban Dağı eteğinde atletlere antrenman yaptıran Fadıl Kara, AA muhabirine, 1978'de atletizmle tanıştığını söyledi.

Aktif olarak 17 yıl yarışmalara katıldığını ve milli takıma girmeyi başardığını anlatan Kara, şöyle konuştu:

"Daha sonra Bitlis'te milli sporcuları yetiştirmeye başladım. 30 yıldır antrenörlük yapıyorum. Milli takıma 50 sporcu vermeyi başardık. Gençlerimizin milli takıma girmeleriyle Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonlarına kadar uzandık ve başarılar elde ettik. Yetiştirdiğim milli sporcularım yanımda göreve başladı. Bundan sonra da milli takıma sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz."

Zor şartlarda köylerdeki yetenekli gençleri milli takıma kazandırmanın sevincini yaşadığını dile getiren Kara, uluslararası alanda tüm kategorilerde önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

Atletizmi çok sevdiğini aktaran Kara, şunları kaydetti:

"Atletizm benim hayatım oldu. Bunun dışında bir şey yapamam. Gençler koştuğu zaman zevk alıyorum. Hemen onlarla buluşmaya gidiyorum, antrenmanlarına katılıyorum ve beraber koşuyoruz. 60 yaşındayım. Diğer branşları da seviyorum ancak atletizm hayatımdır, ayrı bir olaydır. Yetiştirdiğim sporcular öğretmen, polis, subay, doktor, öğretim görevlisi ve antrenör oldu. Bu sporcuları yetiştirdiğim için gururluyum. Atletizm sporuna çok emek verdim. Atletizm hayat felsefemdir ve bırakamam. Bu yaşıma rağmen devam ediyorum. Mutluyum ve bırakmayı düşünmüyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

EGM Özel Harekat Başkanlığının kuruluşunun 42. yılına özel kısa film

2025-03-21 18:18 - Çevre-Hayat

Lübnan ordusu, Suriye sınırında çatışmaların yaşandığı bölgeye girdi

2025-03-19 15:33 - Dünya

Türkiye'nin 1986-2024 dönemindeki özelleştirme geliri 71,6 milyar dolara çıktı

2025-03-21 11:28 - Ekonomi

Yurt dışı ÜFE şubatta aylık yüzde 2,05, yıllık yüzde 20,08 arttı

2025-03-20 17:18 - Ekonomi

İngiltere'de işsizlik hafif yükseldi

2025-03-20 11:42 - Dünya

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde yarın Monaco deplasmanında

2025-03-19 16:42 - Spor

UEFA Uluslar Ligi'nde play-off ve çeyrek final ilk maçları yarın yapılacak

2025-03-19 09:23 - Spor

Alanyaspor'da teknik direktör Sami Uğurlu ile yollar ayrıldı

2025-03-20 15:28 - Spor

Borsa güne düşüşle başladı

2025-03-20 10:04 - Ekonomi

Trump, Eğitim Bakanlığının kapatılma sürecini başlatacak kararnameye imza atacak

2025-03-20 18:32 - Dünya

İlgili Haberler

Güneye göçen leylekler Tekirdağ semalarında

15:13 - Çevre-Hayat

Ağrılı 16 yaşındaki Ali Samet, tatilde telefonla oynamak yerine arıcılığı öğreniyor

13:17 - Çevre-Hayat

İzmir Kuş Cenneti'nde 650 yavru flamingo halkalandı

12:48 - Çevre-Hayat

Üvey kardeşlerine de annelik yapan Nuriye'nin yıkılan evini yardımseverler yaptırdı

12:33 - Çevre-Hayat

Şehit Eren Bülbül'ün annesi: Evlat kokusuna doyamadım

11:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Galatasaray, Alvaro Morata'nın Milan'a geri döndüğünü duyurdu

01:27 - Spor

İsrail'in, Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin çadırına düzenlediği saldırıda 5 gazeteci öldü

00:58 - Medya

Konyaspor, ikas Eyüpspor'u mağlup etti

23:52 - Spor

İskoçya'daki Arthur's Seat Tepesi'nde yangın çıktı

23:23 - Dünya

Netanyahu ile Trump Gazze kentinin işgali kararını görüştü

23:07 - Dünya