?>

Bisiklet Milli Takımı, Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası'nda zirve için pedal çevirece

Bisiklet Milli Takımı, Sakarya'da düzenlenecek UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası'nı birincilikle tamamlamayı hedefliyor.

Spor - 1 gün önce

Sakarya

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde 22 Haziran'da 24 ülkeden 72 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyonda Türkiye'yi 8'i kadın 24 sporcu temsil edecek.

????

Şampiyonaya yönelik son hazırlıklarını yapan milli sporcular, kürsünün zirvesinde yer almak için mücadele edecek.

Dünyanın en iyi bisikletçileri, şampiyonada engellerin bulunduğu 1 kilometrelik parkurda eliminasyon sistemiyle yarışacak.

"Dünya sıralamasında iyi yerlerde yer almak istiyoruz"

Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Şükrü Bingöl, yarışın olacağı parkurda her gün antrenman yaparak yoğun tempoda şampiyonaya hazırlandıklarını söyledi.

Uzun bir kamp süreci geçirdiklerini ve sporcuların çeşitli yarışlarda yer aldığını aktaran Bingöl, "Dünya Şampiyonası'na hazırız. Elimizden gelen en iyi şekilde mücadelemizi vereceğiz. Antrenmanlarımız çok yoğun geçti, sporcularımız her gün çalıştı. Her gün güç antrenmanı yapmamızın yanı sıra parkura geliyoruz. Parkurda teknik çalışma yapıyoruz. Günlük çalışma saatimiz 5-6 saati buluyor." diye konuştu.

Bingöl, milli takıma en iyi sporcuları seçtiklerini, fiziksel, zihinsel ve mental anlamda yarışa hazır duruma geldiklerini dile getirerek, Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasının avantaj olduğunu, parkuru diğer sporculardan daha fazla görme ve antrenman yapma şansı bulduklarını kaydetti.

Hedeflerinden bahseden Bingöl, "Dağ bisikletinde dünya sıralamasında iyi yerde yer almak istiyoruz." dedi.

"Her gün gelip parkuru deniyoruz"

Milli sporcu İbrahim Gülmez, ağabeyinin bisikletiyle şehir şehir gezerek farklı kültürler görmesinden etkilenerek 14 yıl önce bu spora başladığını söyledi.

Organizasyonun Türkiye'de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren 28 yaşındaki bisikletçi, "İnşallah kendim ve takımım adına güzel derece elde ederiz. Ülkemiz adına en iyi performansı sergileyip kürsünün en tepesinde yer almak için hem takım olarak hem de bireysel olarak mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Emine Irmak Sezer ise ortaokul öğrencisiyken keşfedildiğini, 7 yıldır bu sporla ilgilendiğini kaydetti.

İlk başlarda ailesinin zor spor olması nedeniyle müsaade etmediğini, daha sonra ağabeyinin ailesini ikna ettiğini aktaran 17 yaşındaki Emine Irmak, spora erken yaşta başlamanın büyük avantaj olduğunu ifade etti.

Yol ve dağ bisikletinde çeşitli dereceleri ve şampiyonluklarının bulunduğunu belirten Emine Irmak Sezer, "Bu sporu yaparken zevk alıyorum, moralim bozulduğunda bisiklete binip antrenman yapıyorum. İyi geliyor, beni mutlu ediyor, bisiklete binmek hoşuma gidiyor. Her gün gelip parkuru deniyoruz, her yerini ezberledik, artık nerede ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Kampa gelmeden önce de antrenmanlarımı yaptım. Bu yarıştaki hedefimiz en iyi derecede bitirmek." diye konuştu.

Milli sporcu Nisanur Acar, spirit deneyimini ilk kez bu yarışta yaşayacağını, parkurun çok güzel olduğunu ve yoğun tempoda antrenmanlar yaptıklarını söyledi.

Küçükken atletizmle ilgilendiğini, bisiklete de ilgisinin olduğunu anlatan 18 yaşındaki Nisanur, "Ablam da milli sporcu olduğu için beni bisiklete yönlendirdi. Dağ bisikletine 5. sınıfa giderken başladım ama profesyonel olarak yapmıyordum. 3,5 yıldır uluslararası yarışlara katılarak profesyonel olarak yapıyorum. Öncelikle milli takımım sonra kendim için inşallah güzel sonuçlar bekliyoruz, kendimize güveniyoruz. Ay yıldızlı bayrağı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Dünya çapında çok kişi gelecek ama organizasyonun evimizde yapılıyor olması daha güvende hissettiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin sağlık hizmeti ihracatı geçen yıl 1,5 milyon hasta tedavisiyle 3 milyar dolara ulaş

2025-06-20 10:02 - Ekonomi

Ağaçları içten kurutan teke böceği İstanbul'da yeniden görüldü

2025-06-20 11:58 - Gündem

Tüketici güven endeksi haziranda aylık yüzde 0,3 arttı

2025-06-20 10:23 - Ekonomi

Türk Yıldızları "ay yıldızlı bayrağı" dalgalandırmak için Estonya'da

2025-06-20 12:03 - Gündem

ABD'de, kimyasal sızıntıdan etkilenen East Palestine kasabası için sağlık programı başlatıldı

2025-06-20 11:12 - Dünya

Norveç'in Tel Aviv Büyükelçiliği konutuna el bombası atıldı

2025-06-20 09:32 - Dünya

Küresel ısınma, İngiltere'de 32 derecelik tehlikeli sıcaklıkları 100 kat daha olası hale getiri

2025-06-20 08:33 - Dünya

İsrail'in İran'a saldırısının ardından bir hafta geride kalırken petrol fiyatları yüzde 11 arttı

2025-06-20 11:18 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-06-15 07:06 - Özel Haber

Tarımsal girdi fiyat endeksi nisanda yıllık yüzde 30,12, aylık yüzde 2,03 arttı

2025-06-20 10:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

TBF Disiplin Kurulundan Fenerbahçe'ye 230 bin lira para cezası

16:05 - Spor

Bolu ve Düzce'deki kamp merkezleri, futbol takımlarını ağırlamaya hazır

13:47 - Spor

Dünya Motosurf Şampiyonası, Çeşme'de başladı

13:22 - Spor

Türkiye'de oynayan Senegalli futbolcular, Senegal Maarif Okulu öğrencileriyle maç yaptı

12:28 - Spor

Bocciada Türkiye şampiyonluklarının ardından hedefi dünya şampiyonluğu

11:43 - Spor

Günün Manşetleri

İsrailli uzmanlar, Tel Aviv yönetiminin İran rejimini devirme amacına ulaşamayacağını düşünüyor

17:02 - Dünya

Giresun'da kahverengi kokarcayla mücadele için 55 bini aşkın samuray arısı doğaya salındı

16:58 - Gündem

Ege Denizi için fırtına uyarısı

16:53 - Gündem

Hindistan'dan, "İndus Suları Anlaşması'nın yeniden yürürlüğe konmayacağı" yorumu

16:48 - Dünya

İzmir'de tünel inşaatı nedeniyle evleri zarar gören mahalle sakinleri çözüm istiyor

16:42 - Gündem