?>

'Birtakım hesaplar yapmak isteyenler şehitliklerimize baksın'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Terörle veya başka yöntemlerle milletimizi ve devletimizi caydırmak, yolundan döndürmek ve Türkiye üzerinde birtakım hesaplar yapmak isteyenler varsa şehitlerimize baksınlar, şehitliklerimize baksınlar." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

YOZGAT

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Terörle veya başka yöntemlerle milletimizi ve devletimizi caydırmak, yolundan döndürmek ve Türkiye üzerinde birtakım hesaplar yapmak isteyenler varsa şehitlerimize baksınlar, şehitliklerimize baksınlar. Vatan ve millet söz konusu olduğunda bu milletin Eren Bülbül gibi daha 15’inde nasıl ölüme koştuğuna iyi bakmaları lazım." dedi.

Bozdağ, çeşitli açılış ve temel atma törenleri için Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, hizmete açılan parkta Akdağmadenli olup Çanakkale'de, terörle mücadelede şehit düşenler ile 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin bulunduğunu belirtti.

Bu topraklarda doğmuş, ülkesi ve vatanı için mücadele ederken şehit düşenlere rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu devletin ve bu ay yıldızlı al bayrağın hangi bedeller karşısında var olduğunu, kıyamete kadar bunların var olması için de hangi bedellerin ödenmesi gerektiğini öğretmek bakımından bu anıt son derece önemlidir. Burada, çelik konstrüksiyon üzerine Belediye Başkanımızın bana verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin en büyük Türk bayrağını yaptık. Bu da son derece gurur verici bir olaydır. Bayrağımız bizim bağımsızlığımızın sembolü, rengi şehitlerimizin kanı, yıldızı ise şehitlerimizi temsil ediyor. Bizim milletimizi, geçmişimizi, geleceğimizi, varlığımızı ve bağımsızlığımızı temsil ediyor."

Bozdağ, Türkiye’nin ve aziz milletin kıyamete kadar var olması temennisinde bulunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk Devleti'ne, Türk milletine, Türk vatanına, Türk bayrağına karşı uzanan ve bu aziz milletin mukaddesatına uzanan her tür elin, her tür ihanetin şehitlik için ölüme koşan büyük kahramanlar tarafından kırılacağını, bu şehitlik anıtı ve şehitlerimizin varlığı bir kez daha göstermektedir. Rabbim aziz milletimizi, kıyamete kadar var etsin, vatanımızı, devletimizi, bayrağımızı var etsin. Rabbim bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat vermesin, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermesin, milletimizin birliğini dirliğini yok etmek, birbirine düşürmek, huzur ve barış ortamını yok etmek ve yok ettirmek isteyenlere fırsat vermesin. Ezanlarımızı ve mukaddesatımızı kıyamete kadar var etsin. Aziz milletimiz ve bu milletimizin temiz evlatları var olduğu sürece de Rabbimin inayetiyle de bu millet de bu vatan da bu bayrak da bu devlet de kıyamete kadar inşallah var olacaktır."

Şehitlerin varlığının ve onların akıttığı kanların, bu vatanı yaşatan en önemli hazineler olduğuna vurgu yapan Bozdağ, bu hazineyi kıyamete kadar muhafaza edeceklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle veya başka yöntemlerle milletimizi ve devletimizi caydırmak, yolundan döndürmek ve Türkiye üzerinde birtakım hesaplar yapmak isteyenler varsa şehitlerimize baksınlar, şehitliklerimize baksınlar. Vatan ve millet söz konusu olduğunda bu milletin Eren Bülbül gibi daha 15’inde nasıl ölüme koştuğuna iyi bakmaları lazım. Şehitlerimiz, şehitliklerimiz bu ülkenin tapularıdır, sahipleridir, hayat damarlarıdır. Öyle olduğuna inanıyoruz. Allah, ülkemize, milletimize, devletimize zeval vermesin ama biz biliyoruz ki eğer bir ülkenin evlatları, ülkesi, milleti, devleti, vatanı, bayrağı, bağımsızlığı için, gerektiğinde ölüme cennete koşar gibi koşmaktan vazgeçerse ayaklarının altında basacakları bir vatan bulma hakkını kaybederler. Onurla yaşayacakları bir devlete sahip olma hakkını kaybederler. Bağımsızlığın sembolü bir ay yıldızlı al bayrağın altında özgürce yaşama hakkını kaybederler. Hamdolsun aziz Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden beri bu değerlere ölümüne sahip çıkmıştır. İnşallah, kıyamete kadar da sahip çıkacaktır. Kimse vatanımızı, bayrağımızı, milletimizi, devletimizi, kutsallarımızı yok edemeyecektir, yok etmeyi de başaramayacaktır."

Muhabir: Muhammed Nuri Erdoğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TDV 135 ülkede kurban eti dağıtacak

2017-08-14 18:32 - Gündem

3 büyükler Süleyman Seba’yı andı

2017-08-13 18:32 - Spor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kolera salgınından 117 kişi öldü

2017-08-13 17:16 - Sağlık

Michelin "Doğru Hava Basıncı" etkinlikleri başlıyor

2017-08-18 18:07 - Ekonomi

Aykut Kocaman: "Zor olmasına rağmen turu geçeceğimize eminim"

2017-08-18 13:02 - Spor

Maliye Bakanı Ağbal bütçe gerçekleşmelerini açıkladı

2017-08-15 14:47 - Ekonomi

Kuzey Irak'ta 2 ABD askeri öldü

2017-08-13 21:47 - Dünya

Sakarya'da işçileri taşıyan traktör devrildi: 7 ölü, 10 yaralı

2017-08-18 13:58 - Genel

Gazze'de mezuniyet töreni

2017-08-19 02:37 - Dünya

Estonya Başbakanı Ratas Ankara'da

2017-08-16 14:37 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye'nin Yunanistan'a cevaben kendi deniz parklarını ilan etmesi bekleniyor

15:28 - Gündem

İzmir'de sıcak hava "fön" rüzgarı etkisiyle daha da bunaltıcı oldu

15:22 - Gündem

Depremlerden etkilenen Malatya İnönü Kapalı Çarşısı yenilenecek

14:28 - Gündem

Bakan Kurum'dan Malatya'daki şantiyelere 24 saat çalışma talimatı

14:08 - Gündem

Adli Tıp, Mehmet Murat Çalık'ın sağlık durumunu yapılacak işlemlerin ardından değerlendirecek

14:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa 14. Leo, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Gazze ve Batı Şeria'daki durumu görüştü

15:32 - Dünya

Türkiye'nin Yunanistan'a cevaben kendi deniz parklarını ilan etmesi bekleniyor

15:28 - Gündem

İzmir'de sıcak hava "fön" rüzgarı etkisiyle daha da bunaltıcı oldu

15:22 - Gündem

CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi

15:02 - Siyaset

Bosna Hersek'te madenciler düzenli maaş talebiyle başkentte gösteri yaptı

14:58 - Dünya