?>

Birleşmiş Milletler heyeti Venezuela’da

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet tarafından görevlendirilen heyet, Venezuela’ya ulaşarak görüşmelere başladı.

Dünya - 6 yıl önce

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet tarafından görevlendirilen heyet, Venezuela’ya ulaşarak görüşmelere başladı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet tarafından görevlendirilen heyet, Venezuela’ya ulaştı. Heyet, ülkede faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler temsilcileriyle bir araya geldi. Özel nitelikte olan toplantıya Venezuela’da görev yapan Nüfus Fonu, AIDS araştırma ekibi, BM mülteciler dairesi, Gıda ve Tarım Örgütü, Kalkınma ve Çocuklar Koruma Fonu temsilcileri katıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Ekip, daha sonra Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile bir araya geldi. Arreaza toplantıyı sosyal medyadan, "Venezuela’da insan hakları ve sosyal koruma politikaları üzerine bir koordinasyon toplantısı yapıldı” diyerek duyurdu. Ekipten yapılan açıklamada temasların gayesi, “Ziyaretin amacı Yüksek Komiserin (Michelle Bachelet) sınırsız erişim sağlayacağından emin olması, tüm insanlara ve ziyaret etmek istediğimiz yerlere tam ulaşım ile ülkedeki insan hakları durumunun net bir vizyonunu elde etmek için yapıldı” denilerek anlatıldı. Toplantının detaylarının, delegasyonun güvenliğinin korunması amacıyla gizli tutulduğu da kaydedildi.

Ekibin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükûmetinin temsilcileri, Juan Guaido başkanlığındaki muhalif milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ile insan hakları ihlalleri mağdurları ve aileleri ile görüşmeler yapmayı planladığı bildirildi.

(Serkan Bayar /İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

sahibinden.com’da üst düzey atama

2019-03-11 18:21 - Ekonomi

Heyelan iş makinelerini yuttu

2019-03-10 23:42 - Gündem

Tarihi Palu Köprüsü ziyaretçilerini bekliyor

2019-03-10 15:02 - Çevre-Hayat

Suudlar Türkiye’yi turizmden vurmaya çalışıyor

2019-03-06 00:10 - Genel

"Trabzonspor vitrin kulüptür"

2019-03-11 18:28 - Spor

Alacak verecek meseli kanlı bitti

2019-03-06 12:29 - Asayiş

Kadın golfçüler Antalya'da buluşacak

2019-03-07 21:32 - Spor

BM Kadın Komisyonu’nda gündem: “İyi İşler”

2019-03-08 18:11 - Ekonomi

"Artık deniz tükendi”

2019-03-12 16:58 - Spor

Göz gözü görmedi !

2019-03-11 12:38 - Genel

İlgili Haberler

İsrail basınına göre, Trump ve Netanyahu Gazze'deki Filistinlilerin sürgününü görüştü

13:57 - Dünya

Rusya: Ukrayna tarafından üçüncü tur müzakere tarihi konusunda teklif bekliyoruz

13:42 - Dünya

Kuzey Makedonya-Kosova sınırı yakınlarındaki yangın söndürme çalışmaları sürüyor

13:38 - Dünya

Pakistan, Hindistan ile yaşanan son çatışmada "dış destek" alındığı iddialarını reddetti

13:17 - Dünya

Rapor: İngiltere'de bazı çocuklar "Dickens romanlarını" andıran yoksulluk içinde büyü

13:12 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, Trump ve Netanyahu Gazze'deki Filistinlilerin sürgününü görüştü

13:57 - Dünya

THY, Misrata uçuşlarına 2 Eylül'de yeniden başlayacak

13:52 - Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimine hile karıştırıldığı iddiasıyla 10 şüpheli ifadeye çağırıldı

13:47 - Gündem

Rusya: Ukrayna tarafından üçüncü tur müzakere tarihi konusunda teklif bekliyoruz

13:42 - Dünya

Kuzey Makedonya-Kosova sınırı yakınlarındaki yangın söndürme çalışmaları sürüyor

13:38 - Dünya