?>

'Bir yenilenme, silkinme daha gerekiyor'

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesine yönelik düzenlemenin üzerinden neredeyse 10 yıl geçti. Bu işi bir kere daha topluma tam mal etmemiz lazım. Bir yenilenme, silkinme daha gerekiyor." dedi.

Sağlık - 8 yıl önce

TBMM - MELTEM ÖZTÜRK

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesine yönelik düzenlemenin üzerinden neredeyse 10 yıl geçtiğini anımsatarak, "Bu işi bir kere daha topluma tam mal etmemiz lazım. Bir yenilenme, silkinme daha gerekiyor." dedi.

Sağlık Bakanlığı döneminde Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapan Kanun'un çıkmasında ve sigaraya karşı mücadelede etkin rol oynayan, bu çerçevede ödül de alan Akdağ, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanlığının, sigarayla ilgili hazırladığı yeni bazı kanun maddelerinin bulunduğunu bildiren Akdağ, bunları yürürlüğe koymaya çalışacaklarını söyledi.

Toplumda yeni bir karşıtlık bilinci oluşturmaları gerektiğini belirten Akdağ, 2008 yılında kabul edilen Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapan Kanunu işaret edip, "Tıpkı 2008'de yaptığımız gibi." dedi.

Yeni düzenlemelerin daha çok yaptırımlara mı yönelik olacağına ilişkin soru üzerine Akdağ, "Yok bir bütün olarak. Bir talep oluyor, bir de arz oluyor. Talep tarafı kişilerin bunu istemesi, arzulaması, yanlış yöne gitmesini engellemek için çalışacağımız alan. O tarafta daha çok Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, kısmen İçişleri Bakanlığı çalışır. Arz tarafından da özellikle uyuşturucuyla ilgili olarak ya da kapalı mekanlarda sigara içilmesi, çocukların sigara içmesi konularında alınacak tedbirleri, İçişleri, Sağlık Bakanlığı gibi bakanlıklar çalışır." karşılığını verdi.

Erdoğan'ın, dünyada bu işi en iyi takip eden lider olarak ödüle değer görüldüğüne işaret eden Recep Akdağ, kendisinin de Sağlık Bakanlığı döneminde ödül aldığını, kendisinden sonra da komisyon başkanlarının bu ödülü aldıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Ama bu işi bir kere daha topluma tam mal etmemiz lazım. Aradan neredeyse 10 yıl geçti. Bir yenilenme, silkinme daha gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kaynak Holding'i kayyum atanmadan düşük fiyata satmışlar

2017-10-21 02:46 - Genel

6 ilde FETÖ'den 7 gözaltı

2017-10-22 02:42 - Asayiş

Lexus 15 yılda geliştirdiği boyayı LC'de kullandı

2017-10-20 21:08 - Ekonomi

Sigara vermedi diye bıçakladı

2017-10-20 20:07 - Asayiş

'Arakanlı 603 bin Müslüman Bangladeş'e sığındı'

2017-10-23 15:02 - Dünya

Tekirdağ'da kaybolan askerin arama çalışmalarına ara verildi

2017-10-25 23:02 - Gündem

'Tiyatroya adanmış ömür: Hasan Nail Canat'

2017-10-20 19:02 - Kültür Sanat

Almanya’da Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması

2017-10-23 02:07 - Dünya

Eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

2017-10-21 16:30 - Genel

MHP ilçe başkanına silahlı saldırı

2017-10-21 18:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Kalp hastalıklarına yapay zekalı cihazla erken tanı imkanı

12:23 - Sağlık

Sol böbreği kasıkta olan prostat kanseri hastası robotik cerrahiyle iyileşti

12:03 - Sağlık

UNICEF: Dünyada obez çocuk sayısı ilk kez düşük kilolu çocuk sayısını geçti

15:42 - Sağlık

Doğuştan kalbinde delik bulunan ve damarları ters olan hasta küçük kesiyle tedavi edildi

12:28 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerine bir yılda 20 milyonu aşkın başvuru yapıldı

11:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 11 şüpheliye tutuklama istemi

15:03 - Gündem

Borsa İstanbul'da gong DOF Robotik Sanayi AŞ için çaldı

14:57 - Ekonomi

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırılarına suç duyurusu

14:53 - Gündem

Hafta sonunda yurt genelinde az bulutlu hava hakim olacak

14:47 - Gündem

Merkez Bankası toplam rezervleri 180 milyar 107 milyon dolara çıkarak rekor kırdı

14:42 - Ekonomi