?>

Bir sonraki duruşma 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde

Mahkeme, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği iddia edilen Abdullah Çakıroğlu hakkında akıl sağlığının tespit edilmesi amacıyla rapor hazırlanması için yazılan yazıya cevabın beklenmesine karar vererek duruşmayı 8 Mart'a erteledi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

Çekmeköy'de, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği iddia edilen Abdullah Çakıroğlu'nun "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Ayşegül Terzi ve sanık Abdullah Çakıroğlu katılmadı. Terzi'nin avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye Barolar Birliği, İzmir Baro Başkanlığı, Avukatlar Sendikası ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonunun avukatları da yer aldı.

Mahkeme hakimi İbrahim Uyanık, Abdullah Çakıroğlu'nun avukatının, mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığını belirtti.

Geçen celse verilen karar gereğince Çakıroğlu'nun Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesine yatış işleminin yapıldığını aktaran Uyanık, Ayşegül Terzi için Acıbadem Hastanesi Başhekimliğine yazılan yazıya ise cevap gelmediğini tutanağa geçirdi.

Bir sonraki duruşma 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde

Hakim Uyanık, sanık Abdullah Çakıroğlu hakkında akıl sağlığının tespit edilmesi amacıyla rapor hazırlanması için yazılan yazıya cevabın beklenmesine karar verdi.

Ayşegül Terzi'nin dosyadaki tüm tıbbi evraklarının Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine hükmeden Uyanık, meydana gelen olay nedeniyle Terzi'nin yaralanmasının TCK'nın 86. ve 87. maddelerindeki "kasten yaralama" suçu kapsamında değerlendirilerek rapor hazırlanmasının istenmesine hükmetti.

Uyanık, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 8 Mart'ta erteledi.

Duruşma bitiminde açıklama

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, adliye bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Fidan Ataselim, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, davanın üçüncü duruşmasının yapıldığını belirterek, "Kadınların hayatına hiç kimse karışamaz. Her kadının istediği şekilde giyinmesini sağlayacak olan düzeni bizim sağlamamız lazım. Abdullah Çakıroğlu Adli Tıp Kurumunda gözetim altında kalacak. En az 3 hafta akli dengesinin yerinde olup olmadığı gözlemlenecek. Platform olarak müdahilliğimiz kabul edildi, tarafız artık. O tekme tüm kadınlara atılmıştı." diye konuştu.

Muhabir:Filiz Kınık

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yüzlerce kediye kuş gribi karantinası

2017-01-14 09:47 - Dünya

6. kattan düşen çocuk ağır yaralandı

2017-01-11 21:22 - Asayiş

Trabzonspor'dan sermaye artırımı

2017-01-12 23:22 - Spor

Aşırı sağcı Flamanlar Merkel'i Belçika'da protesto etti

2017-01-12 20:52 - Dünya

Sandık yolu göründü, YSK'da 2 Nisan hazırlığı

2017-01-15 11:37 - Gündem

'Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm amaçlıyoruz'

2017-01-12 19:37 - Dünya

Ahmet Çalık Galatasaray'da

2017-01-12 15:09 - Spor

Olcay Şahan Trabzonspor ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı

2017-01-12 17:57 - Spor

Dört işsizden biri genç

2017-01-17 14:17 - Kültür Sanat

'Anayasa oylamalarının gizli olması anayasa hükmü'

2017-01-11 17:52 - Siyaset

İlgili Haberler

AFAD'dan orman yangınlarına ilişkin açıklama

08:33 - Gündem

GSB yurtları yangından etkilenen vatandaşların hizmetinde

08:28 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve gıdaya erişimi engellemesi İstanbul'da protesto edildi

00:28 - Gündem

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem

Savunma sanayisinin vitrini IDEF 2025'in kapıları halka açıldı

13:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Berlin'de polis, Filistin'e destek gösterisine sert müdahalede bulundu

09:57 - Dünya

Ticaret Bakanlığı ekiplerinden kaçak oyuncak ve telefon operasyonu

09:48 - Ekonomi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi can verdi

09:28 - Dünya

Kavun -Sami Mert yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

AFAD'dan orman yangınlarına ilişkin açıklama

08:33 - Gündem