?>

Bir haftada 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Bitlis'te bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, çok miktarda uyuşturucu, kaçak sigara ve tütün ele geçirildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen mücadele ile Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu.

Buna göre, PKK'lı teröristlerce özellikle Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Mardin ve Bitlis'te sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının kış tertiplenmesinin kısıtlanması amacıyla başlatılan operasyonlar sürüyor.

Bu kapsamda, Hakkari'nin Çukurca, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere, Mardin'in Nusaybin, Diyarbakır'ın Hani ve Bitlis'in Tatvan ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda 3 el yapımı patlayıcı, 30 piyade tüfeği, 5 tabanca, 509 av tüfeği, 150 kilogram amonyum nitrat, farklı çap ve cinste çok miktarda mühimmat ile bomba yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından kaçakçılıkla mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler kapsamında da 14 kilo 369 gram esrar, 839 bin 240 paket kaçak sigara ve 5 bin 356 kilogram tütün ele geçirildi.

Öte yandan, sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle örgütün lojistik ayağına da ağır darbe vuruldu.

Fırat Kalkanı Harekatı

DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

Harekat kapsamında, Azez ve Cerablus arasında bulunan 225 meskun mahal ve bin 860 kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı.

9 Aralık'ta El-Bab'a yönelik harekatta şehrin dış mahallelerine ulaşıldı. Terör örgütü DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat, doğu-batı, kuzey-güney istikametlerinde sürüyor.

Terör örgütü PKK/PYD unsurlarının, Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik tedbirlerin uygulanmasına da devam ediliyor.

Muhabir: Sinan Uslu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

HDP'li Baluken’in yargılanması yarın başlıyor

2016-12-20 14:57 - Asayiş

Sakarya'dan Halep'e yardım tırı

2016-12-18 11:37 - Gündem

Manchester United, Ibrahimovic ile güldü

2016-12-18 01:17 - Spor

'Kırım'ın işgali dünyanın meselesi'

2016-12-22 19:02 - Dünya

Tahliye otobüsleri ateşe verildi

2016-12-18 19:07 - Asayiş

Halep'in sesini dünyaya duyuran Bana tahliye edildi

2016-12-19 13:22 - Dünya

GÜNÜN SESİ: DUA - Burhan Albayrak

2016-12-23 04:28 - Günün Sesi

Yıldırım, milletvekilleriyle 'Anayasa değişikliği'ni görüştü

2016-12-21 15:52 - Siyaset

'Yapacağımız şey teröre karşı milli duruş sergilemektir'

2016-12-19 16:27 - Siyaset

Filistin'deki İslami direnişin adı: Hamas

2016-12-19 17:47 - Dünya

İlgili Haberler

Çorum, Malatya ve Gümüşhane'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

18:12 - Gündem

Antalya'daki orman yangınlarının yarısı "kontrolsüz piknik"ten kaynaklanıyor

17:42 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'e tutuklama talebi

17:32 - Gündem

Çorum ve Malatya'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

16:03 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Son 23 yılda 11 bine yakın su ve sulama eserini ülkemize kazandırdık

15:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Çorum, Malatya ve Gümüşhane'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

18:12 - Gündem

Antalya'daki orman yangınlarının yarısı "kontrolsüz piknik"ten kaynaklanıyor

17:42 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'e tutuklama talebi

17:32 - Gündem

Trump, posta yoluyla oy kullanma uygulanmasını sonlandırmak için harekete geçeceğini belirtti

16:32 - Dünya

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi, Ukrayna'nın güvenlik garantisinin, bir tür ittifak olacağın

16:13 - Dünya