?>

Bir çocuk isterken dört 'evlatları' oldu

Sivas'ta çocuk sahibi olamayınca 2 kardeşi evlat edinen çift, kendi oğulları dünyaya geldikten sonra 7 yaşındaki bir kıza daha yuvalarını açtı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Sivas

Sivas'ta iki kardeşi evlat edindikten 2 yıl sonra kendi bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşayan çift, 7 yaşındaki bir kıza daha yuvalarını açarak 4 çocuk sahibi oldu.

Sivas'ta yaşayan ve yaklaşık 30 yıl önce dünya evine giren Nebile (52) ve Ekrem Irkıl (52) çifti, evliliklerinin ardından uzun yıllar çocuk sahibi olamayınca 16 sene önce iki kardeş Ebru ve Mehmet K'yi evlat edindi.

Çift, evlat edinmelerinden 2 yıl, evlenmelerinden 18 yıl sonra ise bu kez kendi çocukları Bora'yı kucaklarına aldı.

Ebru, Mehmet ve Bora'nın büyümesi üzerine yakın zamanda 7 yaşındaki Yağmur'un bakımını da üstlenen çift, ikisi kız, ikisi erkek 4 çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürüyor.

Anne Nebile Irkıl, Sevgi Evleri'ne gittiklerinde Ebru ile karşılaştıklarını, o sırada kardeşi Mehmet'i de görünce ikisinin de bakımını üstlendiklerini belirtti.

Ebru ve Mehmet'in büyümesinin ardından boşluğa düştüğünü anlatan Irkıl, "Bu süreçte kendi çocuğumuz Bora dünyaya geldi. Ben her şeyi Mehmet ve Ebru'da tattım. Anne olmayı, okula götürmeyi, her şeyi onlarda tattım." dedi.

Koruyucu aile olmayı herkese öneren Irkıl, "Hiç düşünmesinler, hemen karar verip çocukları alsınlar. Ben bilsem daha önce alırdım. Kendi çocuğun olunca da ayırt edemiyorsun çünkü o da senin bir parçan oluyor. En güzel şey." diye konuştu.

"Çocuğumuz olduktan sonra da sevgileri hiç değişmedi"

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir okulda memur olarak görev yapan baba Ekrem Irkıl ise Ebru ve Mehmet'i hiçbir zaman kendi çocuklarından ayırt etmediklerini söyledi.

Kendi çocukları olduktan sonra da sevgilerinin hiç değişmediğini dile getiren Irkıl, "İçten gelerek sarılır, sahiplenirlerse çok güzel bir duygu. Onları büyütmek, iş sahibi yapmak çok güzel, inşallah düğünlerini de görürüz." ifadelerini kullandı.

Kızları Ebru'nun judoda dereceler elde ettiğini ve milli sporcu olduğunu anlatan Irkıl, onun başarısının kendilerini gururlandırdığını anlattı.

Irkıl, birçok ilki Ebru ve Mehmet ile yaşadıklarını dile getirdi.

"Onları hep annem ve babam olarak bildim"

Ebru K. (18) ise Nebile ve Ekrem Irkıl çiftini hiçbir zaman koruyucu aile olarak görmediğini vurgulayarak, "Onları hep annem ve babam olarak bildim.

Onlar da bana hep öyle baktılar, küçük kardeşim Bora'dan hiç ayırmadılar. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun." dedi.

İlkokul 3. sınıfa giderken annesi Nebile Irkıl'ın yönlendirmesiyle judoyla tanıştığını belirten Ebru, şunları kaydetti:

"10 yıldır judo yapıyorum. Judo milli takımına girdim. İl birinciliklerim, bölge şampiyonluklarım, Türkiye üçüncülüğüm var. Uluslararası müsabakaya katıldım fakat derece elde edemedim.

İnşallah pandemiden sonra aynı derecelerle devam edeceğim. Hedefim Avrupa şampiyonluğu, daha sonra da dünya ve olimpiyat olarak ilerlemek istiyorum."

Kardeşleri ve ailesiyle mutlu ve huzurlu yaşam sürdüklerini söyleyen Ebru, "Yağmur'u annem istedi, gittik gördük. Yıllardır bizimle gibi, inşallah birlikte büyürüz." diye konuştu.

Mehmet K. (20) ise kardeşleri ve ailesiyle mutlu bir yaşam sürdüklerini ifade etti.

Ailesinin Yağmur'u koruyucu aile olarak sahiplenme fikrini kendisiyle paylaştığında çok mutlu olduğunu anlatan Mehmet, "Onun da sıcak bir ailesi olsun, hayatı görsün, yaşasın istedim." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Gül: Gazi Meclisimizin, milletimizin iradesiyle yeni Anayasa ile taçlanacağına inancımız tamdır

2021-02-08 17:53 - Siyaset

Ankaragücü teknik direktör Hikmet Karaman'la anlaştı

2021-02-09 19:51 - Spor

Elektrik-elektronik sektöründen ocakta 897 milyon dolarlık ihracat

2021-02-07 17:06 - Ekonomi

Doğu'da 4 il için buzlanma ve don uyarısı

2021-02-07 13:46 - Gündem

Kanada'nın 'fakir ülkeler için oluşturulan Kovid-19 aşı programından' faydalanması eleştiriliyor

2021-02-08 13:57 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: 112 Acil Çağrı Merkezlerine 1500 eleman alımı yapacağız

2021-02-11 15:31 - Gündem

Türk edebiyatının sembolist şairi: Cenap Şahabettin

2021-02-12 15:46 - Kültür Sanat

Tesla'dan 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı

2021-02-08 19:51 - Dünya

İstanbul'da bazı yerlerde Kovid-19 tedbirlerine uyulmadığı görüldü

2021-02-09 20:06 - Gündem

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, istifasını isteyen AP milletvekillerine karşı kendini savundu

2021-02-09 22:26 - Dünya

İlgili Haberler

Gölcük Tabiat Parkı, Topuk Yaylası ve Karabük'teki ormanlar beyaza büründü

16:09 - Çevre-Hayat

Erzurumlu geniş aile el birliğiyle çalışıp dede mesleği hayvancılığı büyüttü

14:12 - Çevre-Hayat

Ölen arama kurtarma köpeği Gece'nin görevi "Vondi"ye emanet

14:08 - Çevre-Hayat

Depremin ardından kurduğu yeni yaşamında resimle hayata tutundu

13:45 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'daki müzede 44 yıldır ziyaretçilere Macar Prensi Rakoczi'yi anlatıyor

13:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kocaelispor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı

18:39 - Spor

Fransa'da jandarma ABD merkezli X şirketinin Paris'teki ofislerinde arama yaptı

18:38 - Dünya

Yurtta perşembe gününden itibaren yeni yağışlı sistem etkili olacak

18:37 - Gündem

DSÖ'den, 2026'da en acil durumdaki sağlık harcamaları için 1 milyar dolarlık yardım çağrıs

18:28 - Dünya

Almanya'da yoksulluk tehdidi altındaki nüfus 2025'te 17,6 milyona ulaştı

18:26 - Ekonomi