?>

Bir annenin feryadı: "Bebeğimin sesini hiç duymadım"

Antalya’da doğuştan bir çeşit kas ve eklem hastalığıyla dünyaya gelen 5 aylık Eymen bebek, doğduğundan bu yana hastanede yaşam savaşı veriyor. Hastalığı henüz teşhis edilemeyen bebeğinin ağlama sesini dahi duyamadığını belirten anne Selda Gönül, "Onun sesini hiç duyamadım. Bir anne için gerçekten çok zor" diyerek gözyaşı döktü.

Sağlık - 6 yıl önce

Antalya’da doğuştan bir çeşit kas ve eklem hastalığıyla dünyaya gelen 5 aylık Eymen bebek, doğduğundan bu yana hastanede yaşam savaşı veriyor. Hastalığı henüz teşhis edilemeyen bebeğinin ağlama sesini dahi duyamadığını belirten anne Selda Gönül, "Onun sesini hiç duyamadım. Bir anne için gerçekten çok zor" diyerek gözyaşı döktü.

Antalya’da yaşayan Ali ve Selda Gönül çifti, 2018 yılında ikinci çocukları için gün saymaya başladı. İddiaya göre, doğuma kadar anne karnında sağlıklı olduğu belirtilen bebekleri, özel bir hastanede doğum sonrasında fenalaştı ve yoğun bakıma alındı. Adını Eymen koydukları bebeğin, 45 dakika kalbi durdu ardından kendiliğinden hayata geri döndü. Solunum yetmezliği, kas ve eklemlerinde bozukluklar tespit edilen Eymen bebek, yoğun bakım ve kuvözde tedavi sürecine girdi. İlk olarak doktorların Artrogriposls Multipleks Konjenita (AMK) rahatsızlığından şüphelendiği Eymen bebeğin, zaman ilerledikçe hareketlerinde kısıtlanmalar yaşandığı, ağlama ya da gülme tepkisi vermediği gözlemlendi. 152 günlük Eymen bebek, kalbinde 2 delikle hastanede yaşam savaşı veriyor. Anne ile babası ise bebeklerinin hastalığının teşhis edilip tedavi olmasını ümit ediyor.

"KOKUSUNU İÇİME ÇEKMEK İSTİYORUM"

Hamileliğinin 37 haftasında doğuma girdiklerini ve o süre boyunca normal bir gebelik yaşadığını dile getiren anne Selda Gönül, bebeğini şu ana kadar 4 ya da 5 kere kucağına aldığını söyledi. Bebeğinin yaşayacağına yönelik ümitlerini koruduklarını da belirten Gönül, "Onun sesini hiç duyamadım. Bir anne için gerçekten çok zor. Çok uzun süre kucağıma alamadım. Şu ana kadar 4 ya da 5 kez kucağıma alabildim. Yanımda istiyorum, sağlıklı olmasını istiyorum. Yarın bir ameliyatı var. Yanımda olmasını istiyorum, kokusunu içime çekmek istiyorum. Ümidim hala var. Başaracağını biliyoruz" dedi.

"45 DAKİKA KALBİ DURDU, TEKRAR GERİ GELDİ"

Baba Ali Gönül de bebeklerine henüz teşhis konulamadığına vurgu yaparak, "AMK Hastalığından şüpheleniyorlar. Doktorlar doğumdan çıktığında, ’ümitlenmeyin, 2-3 saat yaşar’ dediler. Biz de çıkmadan candan ümit kesilmez diye bekledik. 6. gün kalbi durdu 45 dakika oksijensiz kaldı, tekrar geri döndü. Biz doğumun ardından şoka uğradık, bir hafta bekleyelim dedik, işlemler kimliksiz olmayacağı için isim koymak zorunda kaldık. Kalpte 2 tane delik var, solunum yetersiz geliyor. Eklem bozukluğu var. Ayaklar açılmıyor, kollarını hareket ettiremiyor. Sesi hiç çıkmıyor, ağlaması ve gülmesi yok. Teşhis ilk baştaki bulgulara göre, tam teşhis olmadığını ve tahlil yaptırılması gerektiğini söylediler. Onu da SGK karşılamadığı için yurt dışında olması gerektiğini söylediler. 2 bin-2 bin 500 avro. Ben asgari ücretle çalışıyorum, eşim çalışmıyor. Maddi yönde sıkıntımız da bulunmakta. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

(Suat Metin - Ferah Vanlı /İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Balık sezonu kapandı

2019-04-15 16:51 - Genel

Kağıthane’den silah sesleri yükseldi: 1 ölü

2019-04-15 12:00 - Asayiş

’’YSK hangi kararı verirse ona da herkes uymak durumundadır’’

2019-04-10 14:08 - Gündem

Bursa'da 3 puanın sahibi Trabzonspor

2019-04-13 01:47 - Spor

Medvedev ve Peskov’un yıllık maaşları Putin’den daha fazla

2019-04-13 01:47 - Gündem

Schneider Electric'ten, yeni Galaxy VS

2019-04-09 18:19 - Genel

Yangında 3 ev kül oldu

2019-04-12 16:52 - Asayiş

Süper Lig'den 28. hafta maçları hakemleri açıklandı

2019-04-11 16:58 - Spor

Ziraat Katılım 250 milyon dolarlık murabaha sendikasyonu temin etti

2019-04-11 17:21 - Ekonomi

Guaido hükümetle diyalog kurmayacağını yineledi

2019-04-11 10:37 - Dünya

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da lavabo açıcı içen çocuk 2 yıl sonra sağlığına kavuştu

12:37 - Sağlık

Düzenli kan bağışı, anne ve yeni doğan sağlığı için hayati önem arz ediyor

12:08 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: HPV aşısını 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz ulaştıracağız

00:07 - Sağlık

Trabzon'da onkoloji ve hemodiyaliz hastalarına karekodlu bileklik uygulaması başladı

16:37 - Sağlık

Çocukların zehirleyici içeriğe sahip cisimleri yutması ölümle sonuçlanabilir

14:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncılara uyarı

02:37 - Medya

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:58 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya