?>

Bingöl'ün 'Yunuslar'ı suçlulara göz açtırmıyor

Bingöl'de görev yapan Motosikletli Polis Timleri Amirliği Yunus ekipleri, huzur ve güvenliğin sağlanmasında büyük rol aldı

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Bingöl

İçişleri Bakanlığının onayıyla yaklaşık 2 yıl önce Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan 12 kişilik Yunus timi, vatandaşlara güvenli bir ortam sağlamak için gece gündüz görev yapıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 4 motosikletle kadrosunu güçlendiren Yunuslar, her an göreve hazır bekliyor, 2'şerli ekipler halinde olaylara hızla müdahale ediyor.

Tecrübeli personelden oluşan kentin ilk Yunusları suçlulara göz açtırmamak için çalışıyor.

Yunuslar, göreve başladıkları günden bu yana 1100 olaya müdahale ederek, huzurun sağlanmasına katkı sundu.

Gece gündüz demeden fedakarca görev yapan Yunuslar, kentte meydana gelen olaylarda önleyici polislik faaliyetlerinin yanı sıra olayların aydınlatılması, faillerin yakalanmasında da etkin çalışma yürütüyor.

Devriye gezerek vatandaşlara yürüttükleri çalışmalarla beğeni toplayan Yunuslar, vatandaşlara güvenli bir ortam sağlıyor.

"Öncelikli görevimiz önleyici polislik"

Motosikletli Polis Timleri Amirliğinde görevli Yunus polislerinden Tuncay Tekin, kentin huzur ve güvenliğine katkı sunmak amacıyla görev yaptıklarını söyledi.

Suçun oluşmasını önlemek için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Tekin, suç oluşmuşsa da hızla müdahale ederek faillerin yakalanmasına çalıştıklarını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünün tahsis ettiği 4 motosikletle amirlikteki motosiklet sayının 6'ya ulaştığını ifade eden Tekin, yaklaşık 2 yılda 1100 olaya müdahale ettiklerini, bu kapsamda ruhsatsız 45 tabanca, 22 tüfek, 20 kurusıkı tabanca ve toplamda 2 bin 200 gram uyuşturucu madde ele geçirdiklerini kaydetti.

Tekin, "Öncelikli görevimiz önleyici polislik, yani suçun oluşmasını önlemek. Halkımızın huzur ve güveni için 7/24 görevi sürdüreceğiz." dedi.

Bingöl Üniversitesinde okuyan gençlerden Lütfiye Doğan da Adana'dan geldiğini, derslerden arta kalan zamanlarda arkadaşlarıyla parkta çok rahat vakit geçirdiklerini söyledi.

Yurtta kaldığını belirten Doğan, "Bingöl küçük, sessiz, sakin, okunabilecek bir şehir. Yurt çevresi gayet sessiz ve güvenli. Polisler sürekli çevredeler. Çok memnunuz. Kendilerine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni asgari ücrette sona doğru

2023-12-22 15:14 - Gündem

Engelleri Aşmak: Sporda Kadınların Yükselişi ve Devam Eden Eşitlik Arayışı

2023-12-22 14:46 - İnsan&Hayat

Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu başlıyor

2023-12-27 13:53 - Gündem

Trabzonspor'da 17 maçta 12 oyuncu fileleri havalandırdı

2023-12-26 12:09 - Spor

Beşiktaş, PFDK'ye sevk edildi

2023-12-22 18:48 - Spor

Lisanslı depoculukta kapasite hedefi 20 milyon ton

2023-12-21 12:58 - Gündem

Çin, çevrim içi oyunlara kısıtlama getiriyor

2023-12-24 10:02 - Teknoloji

Mersin'de fotokapanla vaşak görüntülendi

2023-12-26 16:43 - Çevre-Hayat

Yukatel Adana Demirspor, Bitexen Antalyaspor'u mağlup etti

2023-12-24 18:17 - Spor

Türk atletizmi 2024'ü madalya yılı olarak hedefliyor

2023-12-23 12:07 - Spor

İlgili Haberler

Batman Arkeoloji Müzesine trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Cabir Alper'in ismi verildi

15:18 - Çevre-Hayat

Kars ve Ağrı'da Kerbela şehitleri anıldı

14:33 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da özel gereksinimli bireyler ve aileleri oyun parkında hoşça vakit geçiriyor

14:02 - Çevre-Hayat

Hataylı depremzede babaanne ile otizmli Halil birbirlerine "güç" veriyor

13:58 - Çevre-Hayat

İzmir Ödemiş'te yangın bölgesinden tahliye edilen hayvanlara özel bakım

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İzmir'de önceden otlardan temizlenen bahçe yangından etkilenmedi

16:28 - Gündem

Burnley, Kyle Walker'ı transfer etti

16:12 - Spor

Boğaziçi Uluslararası Hukuk Konferansı 2025'te savaş sonrası süreçte ceza hukukunun yeri ele al

15:42 - Gündem

Orman yangınlarının sona ermesi için yatsı namazı sonrası camilerde dua edilecek

15:17 - Gündem

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 38 Filistinli hayatını kaybetti

14:53 - Dünya