Bingöllü motosiklet teknisyeni hayata bağladığı karga "Şimşek" ile dost oldu

Bingöl'de motosiklet teknisyeni Mesut Aksoy'un, ölmek üzereyken ilgilenip sahiplendiği ve "Şimşek" adını verdiği karga ile kurduğu dostluk görenleri şaşırtıyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Bingöl
Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi'nde motosiklet yetkili servisi bulunan Aksoy, yaklaşık 1,5 ay önce bir arkadaşından kent merkezinde açlıktan ve bakımsızlıktan ölmek üzere olan bir yavru karga olduğunu öğrendi.
İzlediği film ve dizilerde gördüğü kargalara sempati duyan Aksoy, bu yavru kargayı sahiplendi.
Aksoy'un şırınga ile beslediği, özenle baktığı ve "Şimşek" ismini verdiği kargayla aralarında büyük bir bağ oluştu.
"Şimşek" diye seslendiğinde Aksoy'un omzuna konan karga iş yerinin de adeta maskotu oldu.
????
Aksoy motosikletle gezerken omzuna konan karga Şimşek'in sahibi ile dostluğu ilgi çekiyor.

"Aramızda çok farklı bir bağ var"

Mesut Aksoy, yıllardır bir karga beslemeyi düşündüğünü, arkadaşının bulduğu karga ile bunu gerçekleştirdiğini söyledi.
Kargayı sahiplendiğinde bir tavuk yumurtası büyüklüğünde olduğunu anlatan Aksoy, onu birkaç hafta şırıngayla beslediğini belirtti.
Artık kendi kendine yemek yiyebilmeye başladığını ifade eden Aksoy, karga Şimşek ile aralarının çok iyi olduğunu anlattı.
Aksoy, "Onu çırak olarak da kullanıyorum. 8, 9, 10, 11 anahtarı kaldırabiliyor, 12 ve 13'üncü anahtarı kaldıramıyor. Beraber çalışıyoruz. Aramızda çok farklı bir bağ var. Burada iki elemanım var, onlarla ayrı, benimle çok ayrı bir iletişimi var. Çok seviyorum, çocuğum gibi." dedi.

"İnsanların tepkileri mükemmel"

Karga Şimşek'in en çok hoşlandığı aktivitelerden birinin motosikletle gezmek olduğunu belirten Aksoy, motora bindiğinde gelip omzuna konduğunu söyledi.
"Motoru sürüyorum, o da üstümde uçuyor. Havalanıyor, tekrar konuyor, tekrar havalanıyor. Çok seviyorum motosiklet sürmeyi, beraber geziyoruz. Gün içerisinde bir, iki tur atıyoruz. Daha tam etrafı tanımıyor, zamanla öğrenecek. İnsanların tepkileri mükemmel." diyen Aksoy, bu olumlu tepkilerin kendisini motive ettiğini belirtti.
Aksoy, "Şimşek, sempatik bulduğu, sevdiği insanların omzuna konuyor ve onlarla da vakit geçiriyor. Ben ne yiyorsam ona da veriyorum." ifadelerini kullandı.

"Arkadaşımın sevgisi kargayı bu hale getirdi"

Mesut Aksoy'un arkadaşı Abdullah Uygun da arkadaşının yanına geldiğinde Şimşek ile de vakit geçirdiğini belirtti.

Uygun, şunları söyledi:

"Şimşek samimi bulduğu kişilerin omzuna gidiyor. Benim de şu an omzumda duruyor. Bir karganın bu kadar eğitilebileceğini düşünmemiştim. Arkadaşımın büyük çabası ve sevgisi kargayı bu hale getirdi."

"Kargayla dostluk kurmak çok farklı bir şey"

Komşusu Berat Hatısarı da kargayı Aksoy ile beraber besleyip, büyüttüklerini söyledi.
En büyük emeğin Mesut Aksoy'a ait olduğunu dile getiren Hatısarı, şöyle dedi:
"Çok akıllı ve çok sempatik. Bazen Mesut ağabey anahtarları kaybediyor, ben bulamıyorum. Şimşeğe sesleniyorum, o anahtarları getiriyor. Çok güzel bir duygu. Bir kargayla dostluk kurmak çok farklı bir şey. Seneye de kartal getireceğiz inşallah."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hakan Çalhanoğlu, Inter'de kalmak istiyor

2025-07-23 15:38 - Spor

Bulgaristan, Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamasını kolaylaştırdı

2025-07-23 14:48 - Dünya

Dijital Bankalar ve Fintech Girişimleri Geleneksel Finansı Nasıl Değiştiriyor?

2025-07-24 16:56 - İnsan-Hayat

Trump, Kafkasya yaklaşımıyla ilgili Cumhurbaşkanı Aliyev’in kendisini öven konuşmasını paylaştı

2025-07-22 14:58 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

2025-07-19 00:38 - Dünya

Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde 76,4 milyar lira seyahat harcaması yaptı

2025-07-22 10:38 - Ekonomi

Gaziantepli Kıbrıs gazisi, Rumların kadın ve çocuklara yaptığı zulmü unutamıyor

2025-07-20 13:23 - Gündem

Yurt genelinde bu hafta 'fön' rüzgarları etkili olacak

2025-07-20 17:23 - Çevre-Hayat

Şırnak'ta atıl araziler tarıma kazandırılıyor, toplanan taşlarla köy yolları asfaltlanıyor

2025-07-22 14:57 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü

2025-07-18 18:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Atlı Polis Birliği, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü etkinlikleri için Bitlis'te

21:28 - Çevre-Hayat

Japonya'da bir baba, Fuji Dağı'na tırmanmak için 7 yaşındaki oğlunu 2 bin metrede yalnız bıraktı

16:43 - Çevre-Hayat

Miryokefalon Savaşı'nın izleri Bağırsak Boğazı'nda aranıyor

14:42 - Çevre-Hayat

Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü Ahlat'ta görkemli etkinliklerle kutlanacak

12:13 - Çevre-Hayat

Türk ordusunun komutan adayları, sınırlarını zorlayarak geleceğe hazırlanıyor

10:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

"Kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarında kullanılan ışıklar kanser riskini artırabilir"

01:22 - Sağlık

Ankara'da bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

00:47 - Gündem

İsrail ordusunun ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki saldırıları sürüyor

00:38 - Dünya

ABD mahkemesi Trump'ın 75 ülkeden gelen göçmen vizelerini askıya alma kararını durdurdu

00:28 - Dünya

Fenerbahçe, Konyaspor'u farklı geçti

23:47 - Spor