?>

Binali Yıldırım’ın istifasını yorumladı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığından istifa etmesine ilişkin, “Hayırlı olsun istifası, başta etseydi, daha anlamlıydı, bundan sonra çok anlamı yok” dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığından istifa etmesine ilişkin, “Hayırlı olsun istifası, başta etseydi, daha anlamlıydı, bundan sonra çok anlamı yok” dedi.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını Esenler’de sürdüren CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ilçedeki muhtarlar, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda İstanbul’un yanı sıra Esenler özelindeki sorunlara dikkat çeken İmamoğlu, çözüme ilişkin projelerini anlatarak bölge halkından destek istedi.

Toplantıda yaptığı konuşmada adil bir belediye başkanı olacağını söyleyen İmamoğlu, "25 sene yöneteceksiniz, Esenler’in mağduriyetini anlatmaya çalışacaksınız. Kime söylüyorsunuz, bize mi? Bize söylemeyin. Aynaya bakın kendinize söyleyin.

‘Biz neyi yanlış yaptık da Esenler gibi 25 sene yönettiğimiz ilçeleri ne yazık ki hak ettiğimiz yere taşımadık, diye aynaya bakın, bize söylemeyin. Değerli dostlar 1 Nisan yüzleşme vaktidir, değerli dostlar değişme, değiştirme vaktidir.

Değerli dostlarım yeni bir başlangıç vaktidir, İstanbul’un gidişine dur deme ve iyi bir gidişe hoş geldin deme karşılama vaktidir” dedi.

"İSTİFASI HAYIRLI OLSUN, BAŞTA İSTİFA ETSEYDİ”

Esenler’deki gezisi sırasında bir tekstil atölyesine geçen İmamoğlu, mesai saati içinde çalışanları ziyaret ederek işlerinde kolaylıklar diledi. Tekstil atölyesinin çıkışında basın mensuplarının Binali Yıldırım ile ilgili sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Bazı insanlar hızlı koşar, bazı insanlar da hızlı hareket ettiğini başka araçlarla belli ederler.

Hızlı trenle hıza ihtiyacı var herhalde, inşallah kazasız belasız İstanbul’a gelir, yolu açık olsun. Hayırlı olsun istifası, başta etseydi, daha anlamlıydı, bundan sonra anlamı yok. Yani benim kadar renkli mi bilmiyorum ama Binali Bey hayırlı olsun. İnşallah benim ilçe gezilerimin birinde karşılarız, çünkü ben sıklıkla gezeceğim” diye konuştu.

"BİZ İKTİDAR ŞIMARIKLIĞI YAŞAMADAN VATANDAŞLA BULUŞMAYI VAZİFE EDİNECEĞİZ"

Bir basın mensubunun ‘Binali Yıldırım, CHP’nin güçlü olduğu ilçelere yoğunlaşıyor, sizde AK Parti’nin güçlü ilçelere yoğunlaşıyorsunuz’ demesi üzerine İmamoğlu, "Her seçmene hatırlattık. Oy vereni vermeyeni ayırt etmeyen anlayışımızla vatandaşı hatırlattığımızı düşünüyorum.

Bugünden hizmete başladık. Toplumun değişime ihtiyaç duyduğunu görüyorum. Çünkü, hizmet etmiş olabilirler, etmişlerdir de, insanlar uzun dönem iktidarda kaldıkları dönemde elbette faydalı işler yapmışlardır. Ama o yorgunluğu zaten kendileri tanımlıyor.

Dolayısıyla oy almadıkları yere gidiyor olmaları bence vatandaşı, seçmeni hatırlamış olmalarını gösteriyor. Ama 1 aylık hatırlama yetmez, biz onlara yıllar yılı hatırlamalarına fırsat tanıyacağız. Onlar muhalefette olacakları için her gün her ay ziyaret etmek zorunda hissedecekler kendilerini.

Biz hiç iktidar şımarıklığı yaşamadan, en motive edici şekilde vatandaşla buluşmayı kendimize vazife edineceğiz” yanıtını verdi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ozan Arif hayata veda etti | Ozan Arif kimdir?

2019-02-13 11:12 - Kültür Sanat

Kılıçdaroğlu’ndan aldığı tazminat ile döner ziyafeti verdi

2019-02-14 18:52 - Genel

Radyasyon etkisini azaltan kıyafetler tasarladılar

2019-02-15 20:32 - Teknoloji

Düğünleri süsleyen yöresel kıyafetler göz kamaştırıyor

2019-02-12 19:07 - Kültür Sanat

Red Bull Kar Havuzu yarın gerçekleştirilecek

2019-02-15 16:57 - Çevre-Hayat

UND, Blockchain Türkiye Platformu'nun Platin üyesi oldu

2019-02-13 15:17 - Ekonomi

“Yeni Medya Söyleşileri“ şubat konuğu Kaan Kayabalı

2019-02-12 16:50 - Medya

“Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri” sahiplerini buldu

2019-02-14 17:39 - Magazin

Bu hafta 8 film vizyona girecek

2019-02-14 13:33 - Magazin

Fenerbahçeli boksör, olimpiyat için kilo verip sıklet değiştirecek

2019-02-13 16:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

22:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihracatını gerçekleştirdik

17:14 - Siyaset

CHP'de yeni yılın ilk MYK'si 5 Ocak, PM'si 8 Ocak'ta toplanacak

12:03 - Siyaset

Bakan Memişoğlu, yeni yılın ilk mesai gününde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi

23:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarındaki hedeflerimize ulaşacağız

16:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Şam'da roket saldırısı düzenlendi

22:42 - Dünya

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

22:38 - Siyaset

Bakan Kacır: Yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürün ihracatımız 112 milyar dolara erişti

22:28 - Ekonomi

Otobüs şoförlüğünden devlet başkanlığına ABD'nin alıkoyduğu Venezuelalı lider Nicolas Maduro

21:21 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Trump'a, Maduro ve eşini kim tutuklattı? Trump'un akıl hocaları kimdir ve nasıl bir sapık akıl vermişlerdir? -Suat Gün yazdı-

21:02 - En Son Yazılar