?>

Bin TL kredi ile 15 işçinin patronu oldu: Döne Soycan

Gaziantep'te mikro krediden aldığı bin TL ile iş kuran 30 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Döne Soycan 15 işçinin patronu oldu.

Gündem - 8 yıl önce

Evinde iğne oyası yaparak ailesinin ekonomisine katkıda bulunan Döne Soycan valiliğin tavsiyesiyle mikro krediden bin TL alarak kendi işini kurdu. Ortalama 7-8 bin TL civarında bir parayla başlangıç yapan Soycan, 2 yıl içinde yaptığı satışla tuhafiye dükkanının değerini 45 bin TL’ye kadar çıkardı. Şu anda 15 tane bayana iğne oyası yaptırarak yanında çalıştırdığını ifade eden Soycan, aylık 6 bin TL para kazandığını söyledi.

Evli 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Gaziantepli Döne Soycan, bin TL krediyle başladığını belirterek, “ Kendi işime atılalı 2 yıl oldu. tuhafiye dükkanı açtım. Öncelikle evde iğne oyası yaparak başladım. Arkadaş çevremden mikro krediyi duydum ve mikro krediden bin lira çekerek kendi işimi açmaya karar verdim. Küçük bir mebla ile ortalama 7-8 bin lira gibi bir parayla başlangıç yaptım. İş yerimde şu an 40-45 bin lira civarında ürünüm var. Para parayı çeker derler gerçekten öyleymiş. Valiliğin desteklediği mikro kredi sayesinde iş yerim olduğu gibi buradan kazandığım parayla kendi arabamı da almış oldum. Mikro kredi, bin lira ile başlattıkları kredi miktarını şu an 5 bin liraya kadar yükselttiler” dedi.

“Yanımda 15 kadın çalıştırıyorum”

İşini geliştirerek yanında 15 kadına iş verdiğini söyleyen Soycan, “Burada günlük 400-500 lira arası para kazanıyorum. Aylık ödemelerim ise 6 bin lirayı buluyor. Bunları tek başıma yaptım. Çok şükür altından kalktığımı düşünüyorum. İlk başlarda evde iğne oyası yaparken, şu anda 15 tane bayana iğne oyası yaptırarak yanımda çalıştırıyorum. Bu defa onların patronu ben olmuş oluyorum. Bunların yanı sıra, ben hariç 15 tane bayan buradan evlerine ekmek götürüyor. Bununla beraber örgü iplerim ile 7 tane bayana örgü işlerini yaptırıyorum. Ve bunları iş yerimde sergileyip satıyorum. Dediğim gibi bir bayan isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur“ diye konuştu. Soycan kendisine kredi vererek iş sahibi olmasını sağlayan Mikro Krediye teşekkür etti.

Lider Olgun - Abdülkadir Güneş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mavi listedeki terörist öldürüldü

2017-08-01 19:22 - Gündem

Konya’daki yaşlı adamın hayatını kaybettiği kaza güvenlik kamerasında: Yaşar Şahinöz

2017-08-06 15:02 - Asayiş

Suç makinesi, böyle yakalandı

2017-07-31 22:52 - Asayiş

Burak Yılmaz resmen Trabzonspor'da

2017-08-06 17:19 - Spor

'İstifa etmedim görevime son verildi'

2017-07-30 23:07 - Spor

Bakan Albayrak'tan rüzgar ihalesi açıklaması

2017-08-03 18:52 - Ekonomi

Balkan rotasını kullanan uluslararası uyuşturucu şebekesi çökertildi: 18 gözaltı

2017-08-02 16:32 - Asayiş

Dayanıklı arı kolonileri için 'Arı keki' üretti

2017-08-01 18:17 - Ekonomi

TSK'da kurmaylık sistemine 'FETÖ'yle mücadele' neşteri

2017-08-06 16:47 - Gündem

'Mescitler yeryüzünde Allah'ın ibadet yerleridir'

2017-08-04 20:47 - Gündem

İlgili Haberler

Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri: İran’la yapıcı ilişkiler geliştirmek istiyoruz

14:13 - Gündem

Macaristan Başbakanı Orban yarın Türkiye'ye gelecek

14:03 - Gündem

Yargıtay'dan işe giderken trafik kazasında ölen kişi için "vazife malulü sayılsın" ka

13:42 - Gündem

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Taylan hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi

13:33 - Gündem

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması'nın Birinci Toplantısı yarın İstanbul'da yap

13:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Ukrayna: Rusya, son bir haftada 1600 İHA, 1200 güdümlü bomba ve 70 füzeyle saldırı düzenledi

14:32 - Dünya

Mısır: Mısır da herhangi bir yabancı ülke de Gazze’yi yönetmeyecek

14:17 - Dünya

Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri: İran’la yapıcı ilişkiler geliştirmek istiyoruz

14:13 - Gündem

Otomotiv endüstrisi kasımda yaklaşık 3,8 milyar dolarlık ihracat yaptı

14:07 - Ekonomi

Macaristan Başbakanı Orban yarın Türkiye'ye gelecek

14:03 - Gündem