Bilişim Vadisi Genel Müdürü Tüzgen: KKTC'li girişimcileri bekliyoruz

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) bilişim adası olması fikrinin çok heyecan verici olduğunu belirterek, "Bu, ülkenin uluslararası konumunu değiştirecek, güçlendirecek bir vizyon" dedi

Teknoloji - 1 yıl önce

Lefkoşa
TEKNOFEST, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 132 kurumun katılımıyla eski Ercan Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.
Tüzgen, burada yaptığı değerlendirmede, TEKNOFEST'in duyulması ve yaygınlaşmasına katkılarından dolayı AA'ya teşekkür etti.
Bilişim Vadisi olarak TEKNOFEST'in başından beri paydaşlarından olduklarını ve çeşitli yarışmalara ev sahipliği yaptıklarını anlatan Tüzgen, "Bu yıl TEKNOFEST ikinci kez yurt dışında gerçekleştiriliyor. Çocukluğumdan hatırlıyorum, KKTC gündeme geldiği zaman ülkede sağcı, solcu, şucu, bucu ayrımları kalmaz, hep beraber KKTC için bir araya gelir, tek yürek olurduk. Milli Teknoloji Hamlesi'ni de biz böyle görüyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi, ülkemizin tamamının sahiplenmesi ve hep beraber onun için çalışmamız gereken bir stratejidir. TEKNOFEST de aslında bunun vücut bulmuş hali." diye konuştu.

"KKTC'li girişimcileri bekliyoruz"

Tüzgen, TEKNOFEST'te 10 binlerce yarışmacının yeni projeler geliştirmek, yeni teknolojiler üretmek ve yeni girişimler çıkartmak için bir araya gelerek yarıştığını aktardı.
Derece alsın ya da almasın takım olmanın, bir işi uçtan uca tamamlamayı öğrenmenin gençlere ciddi bir eğitim sağladığını belirten Tüzgen, şöyle devam etti:
"Biz inşallah TEKNOFEST'lerle ülkemizde büyük bir teknolojik kalkınma hamlesi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah kardeş vatanımız KKTC'nin de bir bilişim adası olması için bu TEKNOFEST'in bir vesile, bir ilk adım olmasını ümit ediyoruz. Bilişim Vadisi olarak biz 700'den fazla teknoloji geliştiren şirkete ev sahipliği yapıyoruz.
Merkezimiz Gebze'de. İstanbul, İzmir ve Azerbaycan'daki şubelerimizle 700'den fazla firmaya ev sahipliği yapıyoruz. Bunlar teknoloji geliştiriyor, AR-GE yapıyorlar. İnşallah bu TEKNOFEST vesilesiyle artık KKTC'den de başvuru alacağız. KKTC'li genç teknoloji geliştiricileri de Bilişim Vadisi'ne bekliyoruz. KKTC'nin bilişim adası olması fikri gerçekten çok heyecan verici, bu, ülkenin uluslararası konumunu değiştirecek, güçlendirecek bir vizyon. "

Gençlere "takım kurun" tavsiyesi...

Tüzgen, Bilişim Vadisi olarak öncelikli alanlarından birinin ulaşım teknolojileri olduğunu, bu alana çeşitli destekler sağladıklarını anlattı.
Türkiye'de uçan araba konusunda ciddi çalışmaları olan iki girişimden birinin Bilişim Vadisi'nde bulunduğuna dikkati çeken Tüzgen, "Çok yakın zamanda da insanlı uçuş testlerine başladılar. Bir tane tek kişilik, bir tane iki kişilik araçları var. 80 kilometreye ulaşan menzilleri var. İnşallah Türkiye'de bu alanda dünyadaki öncü ülkelerden biri olsun diye hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Tüzgen, yenilikçi teknoloji alanlarına odaklandıklarını bildirerek, şunları kaydetti:
"Uçaklar, yeni bir teknoloji değil ama insansız uçaklar yeni bir teknoloji. Biz buna zamanında girerek dünyanın en iyi insansız hava araçlarını ürettik. İnsansız uçak gemileri yeni bir teknoloji değil ama insansız savaş uçakları için yapılan uçak gemileri yeni bir teknoloji.
Biz burada dünyada öncü ülke olduk. İnsansız savaş uçaklarında gene benzerini yapmak istiyoruz. İnsansız uçan arabalar hususunda da dünyada öncü pozisyonda olmak için bu alandaki teknoloji çalışmalarını destekliyoruz. Gençlerimiz zaman zaman 'girişimciliğe nereden başlamalıyız' diye soruyor.
Biz gençlerimizin takım olmasını, öyle projeler geliştirmesini tavsiye ediyoruz, çünkü her şey aslında önce bir takım olmakla başlıyor. TEKNOFEST'i organize eden vakfımızın ismi Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı. Takım olduktan sonra ne iş yapılacağına hep beraber karar verilir. Kaynakların nasıl sağlanacağıyla alakalı yardımlaşılır. Bilişim Vadisi gibi kurumlar da daima kendilerinin destekçisi olacak."

TEKNOFEST haberleri için tıklayın...

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cihat Yaycı Paşa’dan çarpıcı açıklamalar: Bugün Türkiye...

2025-04-28 07:18 - Özel Haber

Mardin'de kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı

2025-05-01 17:37 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Astsubay Hüseyin Uzun'un ailesine başsağlığı mesajı

2025-04-30 12:37 - Gündem

Suriye, iç işlerine yönelik her türlü dış müdahaleyi reddettiğini açıkladı

2025-04-30 23:19 - Dünya

Amazon'un kurucusu Bezos, 25 milyon adet hisse satmayı planlıyor

2025-05-03 01:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan, 8 Mayıs'ın "Zafer Günü" olarak adlandırılması kararı

2025-05-02 13:28 - Dünya

Savunma ve havacılık sanayisi ihracatında yeni zirve

2025-05-02 13:43 - Ekonomi

Hakkari'de ters lalelerin süslediği Şivişk Vadisi doğaseverleri cezbediyor

2025-05-03 13:53 - Çevre-Hayat

2. Lig'de normal sezon yarınki maçlarla tamamlanacak

2025-05-02 11:32 - Spor

Kadıköy'de İtalyan şefin oğlunun öldürülmesine ilişkin davada sanığa yaş tespiti yapıldı

2025-04-29 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

Kurumları yapay zekaya taşıyacak milli platform göreve hazır

15:08 - Teknoloji

ASELSAN liseleri LGS'de başarı çıtasını yükseltiyor

19:38 - Teknoloji

Skolyozla mücadelesinden ilham alarak sensörlü ayakkabı geliştirdi

14:57 - Teknoloji

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği sona erdi

14:53 - Teknoloji

Bilgi ve iletişim sektöründeki kamu yatırımları yılın ilk yarısında 3,3 milyar liraya yükseldi

11:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Marmara Depremi'nde vefat edenler dualarla anıldı

02:07 - Çevre-Hayat

Van'da üretimine başlanan tuz çalısı hem meralara hem hayvancılığa umut olacak

01:03 - Ekonomi

Trump, Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın imzalanmasından büyük memnuniyet duyduğunu açıkladı

00:52 - Dünya

Beşiktaş konuk ettiği Eyüpspor'u yendi

23:32 - Spor

Başakşehir konuk ettiği Kocaelispor'u mağlup etti

21:12 - Spor