?>

Bilgisayarda oyun bağımlılığı hastanede bitti

Antalya'da saatlerce bilgisayar başında oyun oynadığı için hareketsiz kalan sol bacağındaki toplar damarında kan pıhtılaşması oluşan lise öğrencisi, operasyonla sağlığına kavuştu.

Sağlık - 8 yıl önce

ANTALYA

Antalya'da saatlerce bilgisayar başında oyun oynayan 15 yaşındaki lise öğrencisi, sol bacağındaki hareketsizlik nedeniyle başvurduğu hastanede, Derin Ven Trambozu (Derin toplardamar içinde kan pıhtısı oluşması) hastalığı teşhisiyle tedaviye alındı.

Aksu ilçesindeki Uçak Bakım Teknolojileri Lisesi öğrencisi Sinan Can Demir, yaz tatilinde günde 5-6 saat bilgisayarda oyun oynadı. Yaklaşık bir hafta önce sol bacağında şişkinlik ve ağrı oluşan Demir, bir gün sonra da bacağının üzerine basamamaya başladı.

Önce topallayan, sonra da yürüyemez hale gelen Sinan Can Demir, ailesiyle Atatürk Devlet Hastanesine başvurdu.

Demir'e burada yapılan kontrollerde, uzun süre hareketsiz kalan kişilerde oluşan Derin Ven Trambozu hastalığı teşhisi konuldu. Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Bölümünden Uzm. Dr. Birkan Akbulut tarafından anjiografi uygulanan öğrencinin damarındaki pıhtılaşma giderildi.

Operasyonun ardından Sinan Can Demir, sağlığına kavuştu.

Hareketsizlik hastalığı tetikliyor

Birkan Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın derin venlerinde aşırı hareketsizlik nedeniyle pıhtılaşma oluştuğunu vurguladı.

Hareketsizliğin hastalığı tetikleyen en önemli risk faktörü olduğuna dikkati çeken Akbulut, "Damar içine bir katater yerleştirerek pıhtıyı eritici bir tedavi uyguladık. Damarı tamamen açıldı. Gençler ne yazık ki bilgisayar başında uzun süreler geçiriyor. Bu süreler biraz daha kısıtlanmalı. Dışarıda vakit geçirmeleri, hareket etmeleri ve spor yapmaları sağlanmalı. Aileleri de onlara öncülük etmeli." dedi.

"Bilgisayar başında sürekli oyun oynamayın"

Lise öğrencisi Demir ise yaz tatilinde herhangi bir spor aktivitesi yapmadığını, zamanının çoğunu evinde sürekli oyun oynayarak geçirdiğini belirtti.

"Oyunlar bende bağımlılık yaptı. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordum. Önce bacağım şişti, ardından ağrılar başladı. Yürüyemez hale gelince hastaneye başvurdum" diyen Sinan Can Demir, yaşıtlarına bilgisayar başında sürekli oyun oynamamaları ve hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Muhabir: Süleyman Elçin, Gülsem Adam

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kastamonu’da çıkan yangında 2 ev kullanılamaz hale geldi

2017-09-04 18:37 - Asayiş

Vestel, 790 ürünle IFA'da çıkarma yaptı

2017-09-01 16:11 - Ekonomi

Mahallelinin travesti isyanı

2017-09-05 19:57 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik telefonları

2017-09-01 02:52 - Gündem

Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu ilk maçı: Türkiye 76-73 Rusya

2017-09-02 03:32 - Spor

Şişecam ailesi çocuklarını ödüllendirdi

2017-09-06 15:20 - Ekonomi

'Gönüle ve aşka dair mesaj verelim'

2017-09-06 16:27 - Kültür Sanat

DEAŞ karşıtı koalisyondan DEAŞ konvoyu açıklaması

2017-08-31 01:41 - Genel

Hakan Altun konserinde sürpriz evilik teklifi

2017-09-01 20:42 - Magazin

'Türkiye ekonomisi güçlendikçe Türk Lirasına güven artar'

2017-09-02 00:07 - Genel

İlgili Haberler

Hipertansiyon fark edilmeden ilerleyebiliyor

11:47 - Sağlık

Üç haftayı aşan öksürük ve kilo kaybı "tüberküloz" belirtisi olabilir

11:23 - Sağlık

Yeşilaydan aldığı destekle kumardan uzak yaşam sürüyor

12:12 - Sağlık

Kan bağışında, kadın ve gençlerin payı 2025'te arttı

11:52 - Sağlık

Elektronik sigaranın akciğerde yol açtığı hasar yoğun bakımla sonuçlanıyor

13:12 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ekonomideki pozitif göstergeler 2026 hedeflerine yönelik beklentileri güçlendirdi

11:52 - Ekonomi

Trabzonspor, eksik oyuncularının çokluğunda duraklama dönemine girdi

11:48 - Spor

Tekirdağ'da haftada bir gün planlı su kesintisi uygulanacak

11:42 - Gündem

DEHUKAM 2026'da "mavi vatan" farkındalığı ve COP31'e odaklanacak

11:38 - Ekonomi

Manchester United'a Portekizli teknik adam Amorim de çare olamadı

11:33 - Spor