?>

Bilgisayar olimpiyatlarında derece yapan lise öğrencisi yeni başarılar hedefliyor

Gürcistan'da 24 ülkeden 92 öğrencinin katıldığı 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazanan lise öğrencisi İbrahim Hanif Çeker, yeni başarılar kazanıp, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Konya

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden 15 yaşındaki Çeker, Gürcistan'da 8-14 Eylül'de gerçekleştirilen olimpiyatta gümüş madalya almaya hak kazandı.

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi Çeker, AA muhabirine, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle yazılım alanındaki ilgisini fark ettiğini söyledi.

Türkiye genelinde ortaokullar arası yapılan bilgisayar yarışmasında altın madalya aldığını aktaran Çeker, sonrasında yapılan takım seçme sınavında 4 kişi arasına girmeyi başardığını dile getirdi.

Bu şekilde 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandığını anlatan Çeker, "Özellikle başarılı olma duygusu beni motive eden en önemli unsur oldu. Ülkeme hizmet etmek benim için çok önemli. Derece yaptığım için çok mutluyum. Hedefim üst yaş grubunda düzenlenen takım seçme sınavını kazanarak, uluslararası alanda düzenlenen bilgisayar olimpiyatlarına gitmek, orada yine ülkeme madalya kazandırmak." diye konuştu.

"Türkiye'mizi çok iyi temsil etti, bizi gururlandırdı"

Okulun teknoloji eğitiminden sorumlu öğretmeni Muzaffer Çağlayan, öğrencisinin ortaokul yıllarından itibaren yazılım alanına ilgi duyduğunu kaydetti.

Küçük yaşlarda aldığı eğitimlerin üstüne yapılan yeni çalışmalarla öğrencilerinin seviyesini yükselttiklerini vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Yarışmada Türkiye'mizi çok iyi temsil etti, bizi gururlandırdı. Ulusal ve uluslararası alanlarda daha güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum. Okulumuzda İbrahim Hanif gibi yazılım alanında iyi öğrencilerimiz var. Amacımız lise eğitiminde öğrencilerimizin yazılım teknolojileri konusunda kendilerini geliştirirken, bu alanda uzman olmaları. Ülkemizin milli teknoloji hamlesine destek olmak amacıyla ders dışı faaliyetlerimizde öğrencilerimizin yazılım teknolojileri, elektronik programlama, mekanik tasarım gibi alanlarda kendilerini geliştireceği projeler yaparak katkı sunuyoruz. Atölyelerimizde öğrencilerimiz diğer yarışmalara da hazırlanıyor. Düşündükleri projeleri burada geliştiriyorlar."

Çağlayan, üreten, geliştiren ve ortaya bir ürün koyan öğrenciler ve bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden Kongre önünde Gazze için "ateşkes" çağrısı

2023-11-14 15:27 - Dünya

Tarım makinelerinin deney işlemleri hızlandırılacak

2023-11-14 16:02 - Ekonomi

Tekirdağ'ın su ihtiyacını karşılayan barajda doluluk oranı yüzde 8'e düştü

2023-11-17 14:07 - Gündem

Giresun'da Kümbet Yaylası beyaza büründü

2023-11-17 09:53 - Çevre-Hayat

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği çalışanları, Gazze'de ölen meslektaşlarını andı

2023-11-13 14:17 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 77,50 dolar

2023-11-17 10:12 - Ekonomi

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta yaklaşık 11 trilyon 32 milyar lira oldu

2023-11-16 14:42 - Ekonomi

Uluslararası 80 siyasi lider UCM'den "İsrail'in soykırımını" durdurmasını istedi

2023-11-14 13:57 - Dünya

Türkiye'nin yeni zırhlı aracı PARS X ortaya çıktı

2023-11-10 20:58 - Ekonomi

İpotekli konut satış adedinde en düşük ikinci aylık rakam görüldü

2023-11-16 14:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

SOLOTÜRK Malatya'da gösteri uçuşu yaptı

20:48 - Çevre-Hayat

Karabağ gazisi, protez bacaklarıyla Everest'e tırmanmayı hedefliyor

15:37 - Çevre-Hayat

Halepli resim öğretmeni Gaşim, hayatını yaralı ve sahipsiz engelli hayvanların tedavisine adadı

13:47 - Çevre-Hayat

Van'da Yeşilay ekipleri, bağımlılık konusunda bilinçli nesiller için çaba gösteriyor

13:28 - Çevre-Hayat

Kuşcenneti Milli Parkı baharda gelen kuşlarla renklendi

12:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Rusya: Batı, Ukrayna ordusuna nefes aldırmak için 30 günlük ateşkes istiyor

23:18 - Dünya

Galatasaray, bitime 3 hafta kala Fenerbahçe'nin 8 puan önünde liderliğini sürdürdü

22:52 - Spor

Kayserispor, sahasında Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti

22:33 - Spor

Hindistan Başbakanı Modi, Pakistan'a yönelik operasyonların 'askıya alındığını' söyledi

22:07 - Dünya

Brezilya Milli Takımı, İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti ile anlaşma sağladı

21:47 - Spor