?>

Beyrut Limanı patlamadan bir hafta sonra kısmi olarak faaliyete başladı

Lübnan'da geçen hafta büyük patlamalara sahne olan Beyrut Limanı, bir hafta sonra kısmi bir şekilde faaliyetlerine yeniden başladı.

Dünya - 5 yıl önce

Beyrut

Lübnan'da geçen hafta büyük patlamalara sahne olan Beyrut Limanı, bir hafta sonra kısmi bir şekilde faaliyetlerine yeniden başladı.

Lübnan'daki geçici hükümetin Ekonomi Bakanı Raul Name, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, büyük zarara uğrayan Beyrut Limanı'ndaki 16 vinçten 12'sinin çalışmaya başladığını, limanın, kargosunu boşaltacak gemiler ve limandan mallarını alacaklar için faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Lübnan'ın 4 aylık buğday stoku var

Name, ayrıca ülkenin 4 aylık ihtiyacını karşılayacak buğday stokları olduğunu belirtti.

Halihazırdaki stoklarında 32 bin ton buğday olduğu bilgisini paylaşan Name, iki gün içinde Lübnan'a 110 bin ton daha buğdayın ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Beyrut'taki patlama sırasında limandaki tahıl siloları da kullanılamaz hale gelmiş, Ekonomi Bakanlığının paylaştığı rakamlara göre, patlama yaklaşık 15 milyar dolarlık hasara yol açmıştı.

Lübnan makamları, patlama sonucu en az 170 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30-40 kişinin kayıp olduğunu aktardı. Yaklaşık 6 bin yaralıdan 120'sinin yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğü ve 1500 civarında da özel tedavi isteyen yaralı olduğu belirtildi.

Beyrut Limanı'ndaki patlama

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme gelmişti.

Ekonomik kriz nedeniyle devam eden protestolar yeni bir ivme kazanmış ve Hassan Diyab başkanlığındaki hükümet istifa etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Spor spikeri Emre Gönlüşen son yolculuğuna uğurlandı

2020-08-10 19:57 - Gündem

TESK'ten 'Kantinlerden 1 yıl kira alınmasın' talebi

2020-08-06 14:02 - Gündem

Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden Selçuk Yula

2020-08-06 16:43 - Spor

Lübnan Savunma Bakanı: Sorumlular cezalandırılacak

2020-08-05 18:03 - Dünya

Rusya'da, ipotek oranlarının yüzde 7,5'e düşeceği tahmin ediliyor

2020-08-07 07:26 - Ekonomi

Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 20 yaralı

2020-08-07 11:42 - Asayiş

AB seyahat listesini güncelledi

2020-08-07 23:22 - Dünya

Spor spikeri Emre Gönlüşen hayatını kaybetti

2020-08-09 22:02 - Spor

Van'da 61 kilo 495 gram eroin ele geçirildi

2020-08-12 13:27 - Gündem

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'ndan Kıbrıs Rum kesimine ziyaret

2020-08-07 03:02 - Dünya

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD’nin baskılarından korkmuyoruz

11:57 - Dünya

Umman: İran ile ABD görüşmelerinin 6. turu 15 Haziran'da yapılacak

11:43 - Dünya

Kuzey Kore lideri Kim, Rusya'yla ilişkilerin "bozulmaz" olduğu mesajı verdi

11:38 - Dünya

AB'nin yeni finansman aracı SAFE, Baykar-Leonardo örneğinin çoğalmasının yolunu açıyor

11:33 - Dünya

Gazze’ye ilerleyen Mağrib Direniş Konvoyu Libya’nın Zliten kentinden Misrata’ya doğru yola çıktı

11:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Milli futbolcular, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda sahne alacak

12:07 - Spor

İngiltere ekonomisinde nisandaki küçülme ağustos için faiz indirimi beklentisini güçlendirdi

12:03 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD’nin baskılarından korkmuyoruz

11:57 - Dünya

"Yüzmeyi iyi biliyorum" diyenler denizde daha çok boğuluyor

11:53 - Gündem

Türk teknoloji girişimcileri, Londra'dan yatırım alarak dönüyor

11:47 - Ekonomi