?>

Beyoğlu'ndaki terör saldırısında annesiyle hayatını kaybeden Yağmur'un sırası boş kaldı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında öğretmen annesi Arzu Özsoy ile hayatını kaybeden Yağmur Uçar'ın okul arkadaşları ara tatilin ardandan eğitime buruk başladı.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının 14-18 Kasım'ı kapsayan ilk ara tatilinin sona ermesiyle öğrenciler ders başı yaptı.

Bağcılar'daki Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi'nde terör saldırısında hayatını kaybeden Yağmur Uçar anısına tören düzenlendi. Hüzünlü anların yaşandığı törene, taziye ziyareti için okula gelen Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz da katıldı.

Törende konuşan Abdullah Özdemir "Sözcüklerin boğazımıza düğümlendiği anı yaşıyoruz. Bu anlar hepimizi derinden üzen ve yaralayan anlar. Bugün birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğumuz dönemi yaşıyoruz. O açıdan bu saldırılar bizleri asla durduramayacak. Ülkemiz adına mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Yağmur Uçar'ın yakın arkadaşı Sümeyye Yaren ise duygularını "Şehidimiz Yağmur'la yollarımız bu okulda, bu sınıfta ve bu bahçede kavuştu. İyi ki de kavuştu. Geçen hafta nasıl okulun son günüyse bizim için de Yağmur'la geçirdiğimiz son gündü. Biz sana doyamadık. Sana kara topraklar doysun." şeklinde dile getirdi.

Duaların edildiği törenin ardından protokol, Yağmur Uçar'ın sınıfına geçerek arkadaşlarına ve öğretmenlerine başsağlığı diledi.

Sınıfta hüzünlü anlar yaşandı

Yağmur Uçar'ın eğitim gördüğü 10/A sınıfında da hüzünlü anlar yaşandı. Sınıf arkadaşları Yağmur'un fotoğrafını yakalarına takarak ders başı yaptı. Yağmur'un sırasına üzerinde, "Asla unutmayacağız" yazılı fotoğrafının yanı sıra Türk bayrağı ve çiçek bırakıldı.

Sınıfın bulunduğu ikinci katta da Yağmur Uçar için taziye köşesi oluşturuldu. Arkadaşları, masaya karanfilin yanı sıra Fenerbahçe taraftarı Yağmur için sarı lacivert krampon maketi bıraktı. Öğrenciler, köşedeki panoya duygularını döktükleri kağıtlar ile fotoğraflar astı.

Okul müdürü Mehmet Sansar, sınıfın bulunduğu kattaki konferans salonuna Yağmur Uçar'ın adını verdiklerini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'da Kastamonu Tanıtım Günleri başladı

2022-11-17 20:13 - Magazin

A Milli Futbol Takımı Gaziantep'e geldi

2022-11-17 02:41 - Spor

İstanbul'daki terör saldırısında öğretmen kızını ve torununu kaybetti

2022-11-14 17:07 - Gündem

İsrail'de bakanlıkların dağıtılması konusundaki anlaşmazlık hükümetin kurulmasını engelliyor

2022-11-17 17:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pençe-Kılıç'ın sadece hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil

2022-11-21 14:09 - Siyaset

Macaristan Başbakanı Orban, Savunma Konseyi'ni topladı

2022-11-16 00:29 - Dünya

Beyoğlu'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Topkara çifti son yolculuğuna uğurlandı

2022-11-14 17:23 - Gündem

Bursa'nın 70 günlük suyu kaldı

2022-11-16 13:16 - Gündem

Erzurum'da 6 ayda yaklaşık 80 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı

2022-11-19 14:03 - Çevre-Hayat

Almanya’da Berlin Eyalet Meclis seçimleri tekrarlanacak

2022-11-16 16:11 - Dünya

İlgili Haberler

Siber suçlarla mücadele kapsamında 5 günde 170 şüpheli yakalandı

09:07 - Gündem

Ayder Yaylası'na alternatif güzergahtan ulaşım çalışmaları sürüyor

23:23 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Ayder'den 18 vatandaşımız tahliye edildi

23:02 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i devlet olarak tanımasına ilişkin açıklama

20:51 - Gündem

Artvin'de tarihi köprünün yıkılma anı güvenlik kamerasına yansıdı

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Siber suçlarla mücadele kapsamında 5 günde 170 şüpheli yakalandı

09:07 - Gündem

ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek mali yükümlülükler kaldırıldı

08:53 - Ekonomi

Kuzey Kore lideri Kim, ABD'yi nükleer silahsızlanma talebinden vazgeçmeye çağırdı

08:48 - Dünya

Galatasaray, Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u ağırlayacak

00:48 - Spor

Küresel Sumud Filosu, dronlar tarafından takip edildiklerini duyurdu

00:02 - Dünya