?>

Beyaz Saray'dan, İsrail'e desteğin süreceği mesajı

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'e yönelik politikasının değişmediğini ve desteğin süreceğini ifade etti.

Dünya - 1 yıl önce

Ankara

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe ilişkin konuştu.

Orta Doğu'daki "gerginliğin" artmasının ardından ABD'nin İsrail'e sağladığı silah desteğinin durdurulması taleplerinin sorulması üzerine Jean-Pierre, "ABD'nin politikasının değişmediğini" kaydetti.

Sözcü Jean-Pierre, "İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmazdır ve bu değişmemiştir. İsrail'in güvenliğini desteklemeye devam etme konusundaki kararlılığımız sürüyor." dedi.

Jean-Pierre ayrıca bölgede bir "diplomatik çözüm" görmek istediklerine dikkati çekerek, "Bunun başarılabileceğine inanıyoruz ve bu şekilde ilerlemek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışı

İsrail'e koşulsuz destek vermekle eleştirilen ABD yönetimi, ağustos ortasında yaptığı duyuruyla, bu ülkeye 5 ayrı pakette toplam 20 milyar dolarlık silah satışına onay vermişti.

Toplam değeri 18,9 milyar doları bulan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ile bunların ilgili mühimmatları, tüm satışın içindeki en büyük payı oluşturuyordu.

Öte yandan 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM) ile 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ilgili ekipmanlar da diğer paketlerde yer almış, bunlara ilaveten 50 binden fazla top mermisi ile ilgili ekipmanların satışına da ayrı bir paket olarak onay verilmişti.

Toplam satış değeri 20,3 milyar doları bulan paket, Gazze'de ateşkes sürecinin belirsizliğini koruduğu ve bölgede gerginliğin yükseldiği bir dönemde onaylanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Arabada Güneş Yanığı Nasıl Giderilir?

2024-09-17 13:12 - İnsan&Hayat

S&P: Fed'in politika gevşemesi gelişmekte olan piyasalarda faiz indirimlerini teşvik edecek

2024-09-19 21:37 - Ekonomi

Anadolu Efesli oyuncular yeni sezon öncesi iddialı

2024-09-18 15:30 - Spor

Avrupa sel baskınlarıyla mücadele ediyor

2024-09-16 10:47 - Dünya

Kırkağaç kavunu kış sofraları için hazırlanıyor

2024-09-17 10:38 - Çevre-Hayat

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

2024-09-19 16:13 - Dünya

Online oyun mekaniği ve diğer oyunlardaki diğer ilginç mekanikler

2024-09-14 00:06 - İnsan&Hayat

Uzmanlar, finansal piyasalara ilginin artmasını bekliyor

2024-09-18 11:43 - Ekonomi

Türkiye dünyanın en büyük İHA-SİHA tedarikçisi oldu

2024-09-17 13:12 - Ekonomi

Beyoğlu'nda metruk binada çıkan yangına müdahale ediliyor

2024-09-19 10:17 - Gündem

İlgili Haberler

Şili'de devlet başkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı

17:47 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Yunanistan'ın başkenti Atina'da temaslarda bulundu

17:28 - Dünya

İsrail, Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini tank atışıyla hedef aldı

16:23 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 69 bin 483'e yükseldi

15:18 - Dünya

BM Raportörü Albanese, ateşkesin Gazze'deki soykırımı durdurmadığını söyledi

15:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Muğla’da çıkan orman yangını söndürüldü

17:53 - Gündem

Şili'de devlet başkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı

17:47 - Dünya

Beyoğlu'nda metro inşaatında yaşanan kazaya ilişkin 2 şüpheliye tutuklama talebi

17:42 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Yunanistan'ın başkenti Atina'da temaslarda bulundu

17:28 - Dünya

Fatih'te anne ve 2 çocuğunun ölümüne ilişkin yakalanan şüpheliler yarın adliyeye sevk edilecek

17:07 - Gündem