?>

Beyaz Saray: Suudi Arabistan-İsrail normalleşmesi konusunda anlaşılan bir çerçeve yok

Beyaz Saray, olası Suudi Arabistan-İsrail normalleşmesi ve bu bağlamdaki farklı güvenlik anlaşmaları ihtimali konusunda mutabık kalınan herhangi bir çerçeve olmadığını bildirdi.

Dünya - 2 yıl önce

New York

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, çevrim içi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD ile Suudi Arabistan arasında İsrail ile normalleşme konusunda olası bir anlaşmanın ana hatlarının belirlendiğine dair Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine ilişkin Kirby, "Bu haber sanırım bazı insanlarda görüşmelerin gerçekte olduğundan daha ileri ve kesin bir aşamada olduğu izlenimini bıraktı." ifadesini kullandı.

Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve beraberindeki heyetin Suudi Arabistan'a giderek, İsrail-Suudi normalleşmesi konusunda neyin mümkün olabileceğini görme yönündeki çabalarını onayladığını belirtti.

Normalleşmeyle ilgili herhangi bir anlaşmanın iki egemen devlet olan İsrail ve Suudi Arabistan arasında varılacağı vurgusunu yapan Kirby, "Buna varmadan önce yapılması gereken birçok görüşme var. Uzun lafın kısası, üzerinde anlaşmaya varılmış bir müzakere dizisi yok. Normalleşmeyi veya bizim ve dostlarımızın bölgede sahip olduğu diğer güvenlik hususlarını düzenlemek için mutabık kalınan bir çerçeve yok." dedi.

Kirby, normalleşmeyi desteklediklerini belirterek ABD yönetiminin diyaloğu sürdürme ve bu konuda ilerleme sağlamaya yönelik çabalarını devam ettireceği mesajını verdi.

WSJ, ABD ile Suudi Arabistan'ın, "İsrail'in Filistinlilere tavizler vermesi, ABD'nin Riyad'a güvenlik garantileri ve sivil nükleer programına destek vermesi" karşılığında Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanımasını içeren bir anlaşmanın geniş hatları üzerinde uzlaştığını ileri sürmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Endüstride Hal Değişiminin Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

2023-08-07 14:13 - Yerel haber-Şirket Haber

Galatasaray, Avrupa'da 305. randevuda

2023-08-07 11:57 - Spor

1. Lig'in en tecrübelisi Sakaryaspor, en yenisi Çorum FK

2023-08-09 12:27 - Spor

Atıcılıkta hedef "engelsiz poligonları" tüm Türkiye'ye yaymak

2023-08-07 11:17 - Spor

Süper Lig'de 65 sezonda 6 şampiyon

2023-08-07 11:28 - Spor

Rafineriler tarafından en az 1 gram altın üretilebilecek

2023-08-07 22:17 - Ekonomi

Pakistan Seçim Komisyonu, eski Başbakan Han'ı 5 yıl süreyle siyasetten men etti

2023-08-08 23:17 - Dünya

Ukrayna: Rusya 20 füze saldırısı düzenledi, 12 Kalibr füzesi imha edildi

2023-08-06 09:22 - Dünya

Çin akaryakıt fiyatlarını artırdı

2023-08-09 18:23 - Ekonomi

Fenerbahçe Diego Rossi'nin ayrılığını duyurdu

2023-08-03 00:48 - Spor

İlgili Haberler

İngiltere ve 21 uluslararası ortak, İsrail'in "E1 Projesi"ne onay kararını kınadı

18:43 - Dünya

AB ve ABD ticaret anlaşmasının detaylarını paylaştı

17:33 - Dünya

Sakız Adası'nda çıkan orman yangınlarında 122 bin 690 dönüm alan zarar gördü

17:13 - Dünya

İran'dan ABD'nin Venezuela'ya yönelik tehditlerine tepki

16:23 - Dünya

Bosna Hersek'teki savaşta 33 yıl önce kurşuna dizilen 224 sivil törenle anıldı

16:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İngiltere ve 21 uluslararası ortak, İsrail'in "E1 Projesi"ne onay kararını kınadı

18:43 - Dünya

Trabzonspor'un yeni transferi Olaigbe, takımına katkı sağlamak istiyor

18:38 - Spor

Bakan Yumaklı: Fındıktaki zirai don kaynaklı zarar için 2,3 milyar lira tazminat ödenecek

18:32 - Ekonomi

Muğla ve Adana'daki orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:53 - Gündem

AB ve ABD ticaret anlaşmasının detaylarını paylaştı

17:33 - Dünya