?>

Beyaz Saray Sözcüsü Grisham görevinden ayrıldı

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham'ın görevinden ayrıldığı ve Melania Trump'ın Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildiği bildirildi.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

Beyaz Saray'daki sözcülük değişimine ilişkin Melania Trump'ın ofisinden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Grisham'ın Beyaz Saray Sözcülüğü görevini bırakarak, Melania Trump'ın Özel Kalem Müdürü olarak atandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Melania Trump'ın, Grisham'ın görev değişikliğiyle ilgili değerlendirmesine de yer verildi.

Grisham'ın, "Daha önce kendisinin basın sözcüsü olduğunu" aktaran Melania Trump, "Grisham'ı tekrar ofisimizde görmekten çok memnunuz." değerlendirmesini yaptı.

Aynı açıklamada Grisham'ın, "Hem Sayın Başkan hem de hanımefendiye hizmet etmekten dolayı çok memnunum. Benim yerime gelecek kişi ilerleyen günlerde açıklanacak." ifadesine de yer verildi.

Bu arada konuyla ilgili CNN'in haberinde, Grisham'ın bu kararında, Trump'ın yeni Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un göreve gelmesinin etkili olduğu iddia edildi.

Meadows'ın, Grisham'ın yerine Trump'ın seçim kampanyası sözcüsü Kayleigh McEnany veya Pentagon Sözcüsü Alyssa Farah'ı düşündüğü belirtiliyor.

Grisham, Trump yönetiminde görevini bırakan 3. Beyaz Saray Sözcüsü

Trump yönetimindeki ilk Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer, ilk basın toplantısına 2 saat geç kalmış ve muhabirlere karşı adeta bir savaş başlatmıştı. Spicer, bu görevi sadece 182 gün yürütebilmişti.

Spicer'dan sonra koltuğa oturan ve Beyaz Saray Sözcülüğünü yaklaşık 2 yıl yürüten Sarah Sanders'ın geçen yıl haziranda görevinden ayrılmasının ardından yerine atanan Grisham, görevi boyunca hiç basın toplantısı yapmamış, bu kararı ile sık sık eleştirilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ASELSAN dijital takograf üretimini artırıyor

2020-04-01 14:05 - Ekonomi

Fiorentina'da 3 futbolcu koronavirüsü yendi

2020-04-06 01:37 - Spor

İçişleri Bakanlığından 'koronavirüs' önlemlerine ilişkin yeni genelge

2020-04-04 02:32 - Gündem

'Koronalıyım' diyerek polise tüküren kişi tutuklandı

2020-04-04 03:22 - Asayiş

Durmuş dede arabasını ve deposunu satıp Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladı

2020-04-05 18:57 - Gündem

Fırıncılardan ekmekte 'hijyen' güvencesi

2020-04-03 15:47 - Gündem

Yargıtaydan 'Milli Dayanışma Kampanyası'na destek

2020-04-01 17:50 - Gündem

Kovid-19/ koronavirüs ülkeler arası maske savaşı başlattı

2020-04-06 16:39 - Gündem

Ahlatçı Holding istihdamı artıracak

2020-04-01 19:42 - Ekonomi

Oyunseverler Kovid-19'a karşı eğlenirken bilinçlenecek

2020-04-07 15:52 - Genel

İlgili Haberler

Suriye'de 4,3 büyüklüğünde deprem

06:07 - Dünya

Husiler: Kudüs'ün batısında İsrail’e ait "önemli ve hassas" bir hedefi vurduk

05:08 - Dünya

Portekiz'de tramvayın raydan çıktığı kazada 15 kişi öldü, 18 kişi yaralandı

23:32 - Dünya

İskoçya, İsrail'i silahlandıran şirketlere kamu fonu aktarımını durduracak

22:47 - Dünya

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

22:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriye'de 4,3 büyüklüğünde deprem

06:07 - Dünya

Husiler: Kudüs'ün batısında İsrail’e ait "önemli ve hassas" bir hedefi vurduk

05:08 - Dünya

Uşak'ta tekstil fabrikasında ve deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

02:33 - Gündem

Kayseri'de keçe fabrikasındaki yangına müdahale sürüyor

00:43 - Gündem

Sapanca Gölü'nde azalan su miktarı nedeniyle tedbir alınacak

00:37 - Gündem