?>

Berlin’de binlerce kişi Filistin’e destek gösterisi yaptı

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi Filistin’e destek gösterisi yaptı

Dünya - 3 ay önce

Berlin

Şehir merkezindeki tarihi Brandenburg Kapısı ile Zafer Anıtı arasındaki 17 Haziran Caddesi'nde toplanan binlerce Filistin destekçisi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını, Gazze halkının aç bırakılmasını ve Filistinlilerin yerlerinden edilme planlarını protesto etti.

Göstericiler, üzerinde "Apartheid ve soykırımı durdurun", "Filistin hiçbir zaman ölmeyecek", "Etnik temizlik bir ihtilaf değildir, bir suçtur" ve "Gazze hayatta kalmak istiyor" yazılı dövizler taşıdı.

Eylemi organize edenler arasında yer alan "Orta Doğu’da Adil Bir Barış İçin Yahudilerin Sesi" Derneği'nden Udi Raz, burada yaptığı konuşmada Filistinlilerin sadece İsrail’in insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle değil, aynı zamanda Almanya’daki devlet baskısı nedeniyle de zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Raz, "Filistin’in siyonizmden kurtuluşu aynı zamanda ve her zaman Yahudiliğin siyonizmden kurtuluşu anlamına da gelmektedir." ifadelerini kullandı.

"Gazze’de Filistinlilere yönelik bir soykırım gerçekleşmektedir"

Uluslararası Af Örgütü’nden Sophi Asmus da Alman hükümetinden İsrail’in savaş suçlarını net bir şekilde kınamasını isteyerek, "İsrail ordusunun her gün yaptığı bombalamaları görmüyor musunuz, İsrail askerleri tarafından sivil altyapının kasıtlı olarak büyük ölçüde tahrip edildiğini görmüyor musunuz, İsrail ablukası nedeniyle açlık çeken çocukları görmüyor musunuz?" diye sordu.

İsrailli komutanlar ve İsrail hükümet üyelerinin basın toplantılarında ve televizyon programlarında duyurup uyguladığı, Gazze’deki tüm nüfusun aç bırakılması ve yerlerinden edilmesinin insanlığa karşı işlenen suçlar olduğunu vurgulayan Asmus, "Gazze’de Filistinlilere yönelik bir soykırım gerçekleşmektedir" dedi.

Gösteriye katılanların bir bölümü daha sonra Federal Meclis karşısında bulunan bir alanda Filistin’e destek amacıyla kurulan çadır kampına geçti.

Çadırlardan birinde, üzerinde "Soykırım" yazılı bir pankart asılırken, kamptaki göstericiler İsrail aleyhine slogan attı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İngiliz şarkıcı Robbie Williams, İTÜ Stadyumu'nda konser verecek

2025-06-09 10:32 - Magazin

Kars'ta ambulans şarampole devrildi, 4 sağlıkçı yaralandı

2025-06-08 10:32 - Asayiş

Doğa harikası Muradiye Şelalesi'nde bayram yoğunluğu

2025-06-08 13:18 - Çevre-Hayat

Amasra, bayram tatilinde nüfusunun 10 katı misafir ağırlıyor

2025-06-08 14:13 - Çevre-Hayat

Hacıların mukaddes topraklardan yurda dönüşü başlıyor

2025-06-10 09:23 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Ordu'nun mavi bayraklı plajları yeni sezona hazır

2025-06-08 12:07 - Çevre-Hayat

Bayram dolayısıyla 3 milyon baş üzerinde kurbanlık satıldı

2025-06-10 14:53 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Sayıştay Daire Başkanlığına Zekeriya Tüysüz seçildi

2025-06-10 17:03 - Gündem

İzmir'de 79 bin 854 sentetik ecza hapı ele geçirildi

2025-06-13 10:28 - Asayiş

Koçtaş yılda 700 binden fazla ürünü kamp tutkunlarıyla buluşturuyor

2025-06-10 11:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, 80. BM Genel Kurulu'na hitap etti

18:47 - Dünya

İran: ABD'nin füze menzilimizi sınırlandırma şartı, müzakereleri olumsuz etkiledi

18:38 - Dünya

BM Komisyonu, Netanyahu ve Herzog'un Gazze'deki soykırımı kışkırttığını bildirdi

17:58 - Dünya

Rusya: ABD ile yapılan New START anlaşmasına bir yıl daha uyacağız

17:48 - Dünya

Guterres: İnsafsız bir insan acısı çağına girdik. BM ilkeleri kuşatma altında

17:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Filistin'in Sesi Erdoğan" paylaşımı

19:38 - Gündem

ABD Başkanı Trump, 80. BM Genel Kurulu'na hitap etti

18:47 - Dünya

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap ediyor

18:42 - Siyaset

İran: ABD'nin füze menzilimizi sınırlandırma şartı, müzakereleri olumsuz etkiledi

18:38 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nden BM Genel Kurulu'na geçti

18:32 - Siyaset