?>

Belçika'da aşırı yağış ve fırtına nedeniyle "turuncu alarm" verildi

Belçika'da, sağanak yağış ve fırtına nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde "turuncu alarm" verildi.

Dünya - 11 ay önce

Ankara

Ülke genelinde yaz günlerinden ziyade sonbaharın yaşandığını hissettiren bulutlu ve düşük sıcaklıklı birkaç günün ardından başkent Brüksel’e sağanak yağış ve fırtına hakim oldu.

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), Hainaut, Namur, Liege, Walloon Brabant, Flaman Brabant, Limburg ve Anvers'in yanı sıra Brüksel bölgesinde de yerel saatle 16.00 ile 23.00 arasında gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle turuncu alarm yayınladı.

Bölgede saatteki hızı 90 kilometreye aşan şiddetli rüzgarlar eserken başkentte yollar ve tüneller sular altında kaldı.

Brüksel'de sular altında kalan Porte de Hal, Vleurgat, Bailli tünelleri iki yönlü, Cinquantenaire ve Loi tünelleri ise merkez istikametinde trafiğe kapatıldı.

Sağanak yağış nedeniyle tramvay hatlarında aksamalar meydana geldi, otobüs hatlarının güzergahları değiştirildi.

Belga haber ajansına göre, Brüksel bölgesindeki demir yolu trafiği de sağanaktan olumsuz etkilendi. Etterbeek’te, Huizingen ile Beersel ve Holleken ile Nivelles arasında ulaşım, yola düşen ağaçlar nedeniyle aksadı.

Öğleden sonra etkisini artıran yağışlarda fırtına ve su baskını riski nedeniyle İçişleri Bakanlığı 1722 itfaiye yardım hattını devreye soktu. Başkentte itfaiye ekiplerinin şu ana kadar 50 müdahalede bulunduğu, 150’den fazla yardım çağrısını işleme aldığı kaydedildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Brüksel’deki parklar ve ormanlar yerel saatle 17.00’den itibaren ziyarete kapatıldı.

RMI, "Fransa üzerinden gelecek sıcak rüzgarların gece saatlerinden itibaren ülkenin güneybatısından kuzeydoğusuna doğru ilerleyeceğini" bildirerek şiddetli fırtına konusunda uyarmıştı.

Belçika'da 119 yılın rekoru kırıldı

Belçika'da Ekim 2023'ten bu yana yağışlar, mevsim normallerinin üstünde seyretti. Haziran ayı, art arda normalin üstünde yağışların kaydedildiği 9'uncu ay oldu.

Böylece marttan ekime art arda 8 ay boyunca yağışların ortalamanın üzerinde seyrettiği 1905 yılının yağış rekoru kırılmış oldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu devam edecek

2024-07-08 20:37 - Ekonomi

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerinde

2024-07-03 16:38 - Ekonomi

CANLI: Hollanda-Türkiye

2024-07-06 22:02 - Spor

Türkiye'nin haziran ayı ihracatı 18,6 milyar dolar oldu

2024-07-03 14:48 - Ekonomi

AB hidrojen sektörü daha fazla destek istiyor

2024-07-03 14:28 - Dünya

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli'den, Litvanya'da üç rekor

2024-07-04 21:57 - Spor

THY Genel Müdürü Ekşi: Avrupa'ya haftada 1900'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz

2024-07-03 15:32 - Ekonomi

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın başlayacak

2024-07-03 11:17 - Spor

Alcaraz ve Medvedev, Wimbledon'da yarı finale çıktı

2024-07-09 22:18 - Spor

Başlangıç aşamasındaki girişimlere 36,4 milyon liralık "melek yatırımcı" desteği

2024-07-05 15:14 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk askerinin Kosova'da eğitime desteği sürüyor

22:47 - Dünya

İngiltere, İsrail karşıtı eylemlere imza atan Palestine Action grubunu yasaklamaya hazırlanıyor

01:07 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine tepki gösterdi

23:52 - Dünya

Trump, ABD'nin İran'a olası müdahalesine "belki gerek kalmayacağını" belirtti

23:48 - Dünya

ABD Başkanı Donald Trump, müdahale için İran'a en fazla iki hafta süre verdiğini belirtti

23:12 - Dünya

Günün Manşetleri

TCMB'den Türk lirasını destekleyecek yeni adımlar

09:07 - Ekonomi

Batı geri adım atarken Rusya boşluğu dolduruyor: SPIEF'te yeni bir küresel ekonomik harita açılıyor -Okay Deprem yazdı-

06:03 - En Son Yazılar

İngiltere, İsrail karşıtı eylemlere imza atan Palestine Action grubunu yasaklamaya hazırlanıyor

01:07 - Dünya

İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 20 şüpheli tutuklandı

01:02 - Asayiş

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine tepki gösterdi

23:52 - Dünya