?>

Bel ve boyun fıtığı "manipülasyon"la tarihe karışıyor!

Milyonlarca insanın hayatını karartan bel ve boyun fıtıkları, artık yüzde 98 başarı oranı bulunan manipülasyon (elle tedavi) ile tedavi edilebiliyor. [caption id="attachment_82550" align="alignleft" width="441"] Boyun fıtığı...[/caption] İnsanların yü

Dünya - 10 yıl önce

Milyonlarca insanın hayatını karartan bel ve boyun fıtıkları, artık yüzde 98 başarı oranı bulunan manipülasyon (elle tedavi) ile tedavi edilebiliyor.
[caption id="attachment_82550" align="alignleft" width="441"] Boyun fıtığı...[/caption] İnsanların yüzde 80'i hayatlarında bel ağrısı çekerken, fizik tedavi uzmanları tarafından uygulanan manipülasyon yöntemi yüzde 98 başarı oranı ile insanların fıtıktan kurtulmasını sağlıyor. Türkiye'de çok fazla bilinmeyen manipülasyon ile tedavi hakkında bilgi veren Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, manipülasyonun elle yapılan bir fizik tedavi yöntemi olduğunu belirterek, "Hastalıklı bölgeye ellerle bir takım bastırma germe gibi manevralar uygulanmakta. Altını çizmek istediğim bir konu var, masaj ile ilgisi yoktur bunun. Apayrı bir tedavi yöntemi. Alternatif tıp değildir. Sağlık Bakanlığı'nın tedavi hizmetleri listesinde de mevcuttur, bilimsel bir tedavi yöntemidir" dedi.
SEBEPLERİ VE GELİŞMESİ...
[caption id="attachment_82554" align="aligncenter" width="670"] düzgünve bel destekli oturma şekli, bel ve boyun fıtığına karşı en önemli etkenlerden biri...[/caption] Dr. Ali Şahabettinoğlu, şunları kaydetti: "Bel ve boyun ağrıları 21. yüzyıldaki insan sağlığı sorunlarının başında gelirken, özellikle günlük hayat aktivitelerimizi olumsuz yönde etkileyen ve erken tedavi edilmeyen bel ve boyun ağrıları zamanla kronikleşerek, hayat kalitesini etkilemektedir. Kronik bel ağrısı genellikle ağır kaldırma, travma, uzun süreli oturmalı mesleklerde çalışma, yanlış kaldırma, bel-karın kasları zayıflığı, aşırı kiloluluk, aşırı stres gibi etkenlerin, kronik boyun ağrıları da uzun süreli aşağı bakarak veya yanlış oturma pozisyonlarında çalışma, ağır kaldırma, aşırı stresler sonucunda gelişebiliyor. Bu ağrılar birçok sebepten kaynaklanabileceği gibi bel ve boyun fıtıklarından ve buna bağlı olarak omurilikten çıkan sinirleri sıkıştırmasından kaynaklanabilir. Uzun süreli ağrılar stres, endişe ve depresyona yol açabiliyor."
'TÜRKİYE'DE PEK BİLİNMİYOR'
[caption id="attachment_82553" align="aligncenter" width="670"] Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu,[/caption] Sadece bel ve boyun fıtığında değil, başka rahatsızlıklarda da elle tedavi metodunun uygulandığını kaydeden Şahabettinoğlu, 'Bel ve boyun fıtıkları dışında da omurga kilitlenmeleri, boyun tutulmaları, bir takım iç hastalıklarında da uygulanabilmekte. Türkiye'de pek bilinmiyor. Daha doğrusu Ortadoğu ülkelerinde pek bilinmiyor ve uygulanmıyor. Ama bütün dünyada çok yaygın. ABD'de 70 bin doktor bu tedaviyi uyguluyor. Bizde çok az sayıda uzman doktor tarafından uygulanabilmekte maalesef' diye konuştu. Şahabettinoğlu, ameliyat gerektirmeyen her bel ve boyun fıtıklarında manipülasyon tedavisinin uygulandığını kaydetti. Ameliyat masasına yatmadan yüzlerce hastayı fıtıktan kurtaran Şahabettinoğlu, 'Düzgün bir muayene sonrasında doğru yapılan tedaviyle yüzde 98 hasta ameliyatsız iyileşebilir. Hareketsiz yaşayanlarda kasların yeterince güçlü olmamasından dolayı vücut ağırlığı omurganın üzerine ilave yük getiriyor. Bu yük disklerin üzerine binerek fıtığa sebebiyet veriyor' dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Şehit polise son görev

2015-07-30 17:07 - Genel

Askerle PKK’lılar arasında çatışma !

2015-07-29 17:35 - Genel

Bakan Bozkır: 'Öncelikli hedefimiz ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır'

2015-07-30 18:38 - Genel

Genelkurmay Başkanı’ndan taziye mesajı

2015-07-29 14:23 - Genel

Demirtaş'tan HDP'nin kapatılması iddialarına sert tepki

2015-07-28 18:34 - Siyaset

Bu yüzden kırmızı ışıkta bekleriz !

2015-07-28 13:10 - Genel

Şampiyondan bir transfer daha

2015-07-29 19:21 - Genel

"Sayın Valim size yalvarıyorum, beni okutun"

2015-07-28 13:46 - Genel

Zırhlı araca ses bombası atıldı

2015-07-31 00:46 - Genel

Sıcak havalarda gıda ürünleri tüketimine dikkat

2015-07-29 16:47 - Genel

İlgili Haberler

ABD'nin tavrını eleştiren Hamas yetkilileri, ateşkes anlaşmasını reddetmediklerini açıkladı

17:33 - Dünya

Euro-Med: Uluslararası toplum, İsrail'in "insanlık dışı yardım mekanizmasını" durdurm

16:53 - Dünya

Ukrayna İHA'larının Rusya'da askeri üsleri hedef aldığı bildirildi

16:48 - Dünya

Fildişili gençler, Türkçe öğrenerek hem hayata hazırlanıyor hem de Türkiye'yi yakından tanıyor

16:37 - Dünya

Pekin yönetimi, ABD Savunma Bakanı Hegseth'in Çin hakkındaki yorumlarını kınadı

15:33 - Dünya

Günün Manşetleri

ÇAYKUR 1. sürgün yaş çay alımlarını sürdürüyor

19:13 - Ekonomi

Anadolu Yıldızı 2025 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı yarın başlayacak

19:03 - Gündem

407 mahalle ve köyde muhtar, ihtiyar heyeti seçimi tamamlandı

17:48 - Gündem

Dışişleri Kaynakları: Ukrayna ve Rusya heyetlerinin yarın İstanbul'da görüşmesi planlanıyor

17:37 - Gündem

ABD'nin tavrını eleştiren Hamas yetkilileri, ateşkes anlaşmasını reddetmediklerini açıkladı

17:33 - Dünya