BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı'na başvurular başladı

- Bankanın sürdürülebilir bir iş modeli ile yüksek sosyal etki yaratmayı amaçlayan girişimcilere pek çok fırsat sunmayı hedefleyen BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Destek Programı'na başvurular başladı

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın global bir program olarak dünyanın farklı ülkelerinde sürdürülen ve geçen yıl Türkiye'de de hayata geçirilen BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Destek Programı'na başvurular başladı.
Garanti Bankası'nın açıklamasına göre, sosyal fayda alanına özel olarak tasarlanan tek girişimcilik programı olan BBVA Momentum, sürdürülebilir bir iş modeli ile yüksek sosyal etki yaratmayı amaçlayan girişimcilere pek çok fırsat sunmayı hedefliyor.
İşlerini bir sonraki aşamaya taşımak isteyen girişimcilere destek olmak amacıyla hayata geçirilen destek programı, Türkiye'de sosyal girişimcilik alanına özel olarak tasarlanan ve bir finans kurumu tarafından desteklenen tek girişimcilik programı olmasıyla da dikkati çekiyor.
Türkiye, ABD, Meksika ve Kolombiya'da eş zamanlı olarak gerçekleşecek program, sosyal girişimcilere beş alanda çeşitli destek ve fırsatlar sunacak. Sosyal bir soruna yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üreten, bu alanda fayda yaratmayı hedefleyen, yüksek etkiye sahip sosyal girişimcilere fırsatlar sunmayı amaçlayan Garanti Bankası, bu amaçla destek verdiği BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Destek Programı'nı Impact Hub Istanbul ile beraber yürütecek.
- "Girişimcilik konusu stratejik önceliklerimiz arasında"
Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, girişimcilik konusunun stratejik öncelikleri arasında yer aldığını ve bugüne kadar girişimcilik alanında pek çok çalışmaya imza attıklarını belirterek, BBVA Momentum programı ile bu desteği sosyal girişimcilik alanına da taşıyarak Türkiye'de sosyal fayda yaratmaya odaklanan girişimlere destek veren bir programı uyguladıklarını anlattı.

Onaran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu programla, Türkiye'den genç sosyal girişimcilerimiz, dünyanın önde gelen işletme okullarından biri olan İspanya'daki IE Business School'dan eğitim fırsatları yanında, yetkin mentörlerle iş planlarını çalışma fırsatı bulacak. Sosyal girişimlerimiz için programın diğer önemli avantajlarından biri de hem Garanti Bankası hem de BBVA’nın Türkiye ve dünyada sahip olduğu geniş müşteri ve yatırımcı ağından da yararlanabilecek olmaları. Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine katkı yapacak, sosyal odaklı girişimlerin aradıkları desteği onlara sunan banka olmaktan gurur duyuyoruz."

- Son başvuru tarihi 20 Mayıs

Programa başvuranlar arasından seçilecek girişimlere, beş ay boyunca online ve sınıf içi eğitimler verilecek. Finans, iletişim, strateji, iş modelleri, sürdürülebilirlik ve teknoloji gibi alanlarda verilecek eğitimlerin online kısmı dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından, İspanyol yönetim bilimleri okulu IE Business School tarafından sağlanırken, sınıf içi eğitimler ise Impact Hub Istanbul tarafından verilecek. Stratejik mentor programı ile girişimler, alanında uzman kişilerin yanında, Garanti Bankası ve BBVA’dan kurum içi iş mentorlüğü desteği de alabilecek.
Girişimciler ayrıca, Garanti Bankası ve BBVA’nın geniş müşteri ve yatırımcı ağından faydalanarak güçlü networking fırsatını da yakalayacak. Bu sayede sosyal girişimlerin Türkiye'nin yanı sıra dünyadan da destek bulması sağlanacak. Sosyal girişimcilerin bilinirliğine ve gelişimine de destek verilecek program kapsamında, girişimler iş birliği imkanları da bulurken, program ayrıca girişimlerin finansmana erişimini de kolaylaştıracak.

BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı’nda yer almak isteyen sosyal girişimciler, 20 Mayıs'a kadar www.garanti.com.tr/kobi adresinden başvuruda bulunabilecek. Üç aşamalı değerlendirme süreci sonrasında programa katılmaya hak kazanan sosyal girişimciler 4 Haziran'da belirlenecek.

Haftanın Öne Çıkanları

'Genelkurmay çatı' davasında katılma talepleri değerlendirilecek

2018-05-07 21:17 - Gündem

Futbol dünyasının kalbi Ferguson'la

2018-05-06 17:32 - Spor

NSU davasına ilişkin 'Geciken adalet, adalet değildir' açıklaması

2018-05-08 00:32 - Dünya

İtalya'da erken seçim sesleri artıyor

2018-05-08 02:32 - Dünya

"Mirzabeyoğlu'na uygulanan Telegram, bir Milli Güvenlik sorunudur!.."

2018-05-08 06:04 - Gündem

Rockets seride öne geçti

2018-05-05 13:32 - Spor

İsrail askerleri Gazze'de 3 Filistinliyi yaraladı

2018-05-08 12:57 - Dünya

Sabancı Holding'in satışları ilk çeyrekte yüzde 24 arttı

2018-05-08 12:53 - Genel

Sınır ötesindeki terör hedefleri vuruldu

2018-05-08 13:50 - Genel

'İkinci baharı' kısa sürdü

2018-05-08 14:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem