?>

BBP Genel Başkanı Destici: PKK'nın kendisi olan HDP nasıl siyasi parti olarak görülüyor?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizim anlayamadığımız, anlamakta zorluk çektiğimiz şudur: Teröre destek veren, PKK'nın kendisi olan HDP hala nasıl açıktır? Hala nasıl bir siyasi parti olarak görülmekte ve yoluna devam etmektedir?" dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

TBMM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM çatısı altında bulunan bazı milletvekillerinin teröre destek verdiğinin bilindiğini belirterek, "Bizim anlayamadığımız, anlamakta zorluk çektiğimiz şudur: Teröre destek veren, PKK'nın kendisi olan HDP hala nasıl açıktır? Hala nasıl bir siyasi parti olarak görülmekte ve yoluna devam etmektedir?" dedi.

Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin geçmişte çok darbe gördüğünü, bu darbelerin genel olarak hedefinin de milli irade olduğunu söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bir iç savaş senaryosunun bertaraf edildiğini anlatan Destici, akabinde de teröre karşı içeride ve dışarıda ciddi zaferler, sonuçlar elde edildiğini dile getirdi.

Suriye ve İdlib'deki gelişmelere de değinen Destici, "Biz Türkiye olarak ne ABD'ye ne Rusya'ya ne de bir başkasına güvenebiliriz. ABD'nin de Rusya'nın da bugüne kadar Suriye'de bize karşı hangi tavır içerisinde olduğunu gördük. Dolayısıyla biz ne NATO'cular ne Avrasyacılar; biz tam bağımsız Türkiyecilerle yolumuza devam etmek zorundayız." diye konuştu.

Hatay başta olmak üzere sınır illerinde oluşturulabilecek provokasyonlara karşı da vatandaşların uyanık olması gerektiğini belirten Destici, "Planlı bir şekilde gelişebilecek provokatif hadiselere karşı tedbirli olmalıyız, asla bu oyunlara gelmemeliyiz, asla bu tuzaklara düşmemeliyiz." dedi.

"PKK'nın kendisi olan HDP hala nasıl açıktır?"

BBP Genel Başkanı Destici, TBMM çatısı altında bulunan bazı milletvekillerinin teröre destek verdiğinin bilindiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu hainler, katillerin sözcülüğünü yapanlar, pervasız bir şekilde terör örgütüyle ilişkilerini devam ettiriyorlar. HDP'li bir sözde milletvekilinin aracında PKK'lı bir teröristin yakalanması da en son örneklerinden bir tanesidir. Bunlardan vazgeçmeyecekler. Çünkü PKK eşittir HDP'dir. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama bizim anlayamadığımız, anlamakta zorluk çektiğimiz şudur: Teröre destek veren, PKK'nın kendisi olan HDP hala nasıl açıktır? Hala nasıl bir siyasi parti olarak görülmekte ve yoluna devam etmektedir? Hala nasıl gazi Meclisimizde var olabilmektedir? Hatta hala nasıl Meclisi yönetebilmektedir? Bu, Türk milletinin vicdanının kabul edebileceği bir şey değildir. Bununla ilgili, PKK'nın partisi dışındaki bütün partiler bir araya gelerek ortak bir duruş sergilemelidir. Buna karşı çok net bir tavır almaları gerekir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İmran Han: Pakistan her zaman Türkiye'nin yanında olacaktır

2020-02-14 19:42 - Dünya

Çin'de Vuhan Vuçang Hastanesinin başhekimi Kovid-19'dan öldü

2020-02-18 15:42 - Sağlık

Sudan Halk Kongresi Partisi'nden Muhammed Dahlan'a suçlama

2020-02-18 02:07 - Dünya

Huawei ve Turkcell Mobil Ekosistem İş birliği anlaşması imzaladı

2020-02-12 15:53 - Genel

Boris Johnson kabinede kısmi değişikliğe gitti

2020-02-14 02:32 - Dünya

Buğday ticaretinden 17 yılda 12,5 milyar dolarlık gelir

2020-02-12 16:02 - Ekonomi

Uzun ilişkilerin sırrı 'kirpi mesafesi'ni iyi ayarlamak

2020-02-13 16:37 - Çevre-Hayat

Libya'da Hafter milisleri kaçırdıkları 3 kişiyi öldürdü

2020-02-15 22:27 - Dünya

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-02-13 21:24 - Ekonomi

Barcelona'dan karalayıcı yorumlarla bağlantısı olduğu iddialarını yalanlama

2020-02-17 23:02 - Spor

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran'dan CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

23:47 - Siyaset

AK Parti 8 ilde yeni yönetimlerin göreve başlayacağını bildirdi

16:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yine Filistin'in sesi olacak

11:22 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Sırbistan Devlet Bakanı Zukorlic ile Ankara'da görüştü

22:07 - Siyaset

Bakan Bayraktar: 2050'de Türkiye'nin 20 bin megavatlık nükleer güce sahip olması lazım

20:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Duran'dan CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

23:47 - Siyaset

Suriye’nin Şam Kırsalı ilinde milyonlarca dolarlık bağış kampanyası düzenlendi

23:43 - Dünya

İsrail medyasına göre Netanyahu, ekibiyle yarın Suriye ile olası güvenlik anlaşmasını görüşecek

23:32 - Dünya

İsrail'in saldırdığı Gazze'ye İstanbul'da destek eylemi

23:27 - Dünya

Başakşehir'de sanayi sitesindeki nakliye deposunda çıkan yangın söndürüldü

22:53 - Gündem