BBP Genel Başkanı Destici: Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir

Destici, "Cumhurbaşkanımızın devam etmesinden yanayız. Ya yeni bir Anayasa değişikliği ile tekrar seçilmesinin yolu açılabilir ya da bir erken seçim kararı olursa, Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Ankara
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak elbette Cumhurbaşkanımızın devam etmesinden yanayız ama Anayasamız iki kere seçilmeyi öngörüyor. Ya yeni bir Anayasa değişikliği ile tekrar seçilmesinin yolu açılabilir ya da bir erken seçimle 2028'den en az bir sene önce yapılacak bir erken seçim kararı olursa, Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir. Ben bunları da mümkün görüyorum." dedi.
Destici, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında, partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Destici, Etimesgut'un kendisinin ikamet ettiği ilçe olduğunu, adaylarının bulunduğu ilçelerde iyi sonuçlar alınacağını ümit ettiklerini belirtti.
BBP'nin kurulduğu günden beri verdiği sözlerin arkasında durarak, devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini öncelediğini söyleyen Destici, şöyle konuştu:
"Eğer bir ittifak içinde bulunuyorsanız, bu ittifakı da devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklal ve istikbalini önceleyerek yapıyorsanız o zaman her şey siyasi menfaat olmaz. Biz, hep bu değerlerimizi öne koyduk ve partimizden önce, 'devletim', 'ülkem' ve 'milletim' dedik. Asla bölücü bir tavır içerisinde bulunmadık ve bulunmayız. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda bunu hiç doğru bulmuyoruz. Bazıları, bunun bir yerel seçim olduğunu ve bunun bir genel seçimle kıyaslanmaması gerektiğini ifade ediyorlar ama durum hiç öyle değil. Çünkü karşımızdaki blok her ne kadar ittifakları dağılmış gibi gözükse de yine bir blok var ve bloğun başında Cumhuriyet Halk Partisi, hatta bunun üstünde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve onun canıgönülden işbirliği yaptığı PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti var."

"Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir"

BBP Genel Başkanı Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim" yönündeki açıklamalarıyla ilgili AA muhabirinin sorusunu da yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 22 yıldır Türkiye'yi başarıyla yönettiğini belirten Destici, şunları söyledi:
"Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak elbette Cumhurbaşkanımızın devam etmesinden yanayız ama Anayasamız iki kere seçilmeyi öngörüyor. Ya yeni bir Anayasa değişikliği ile tekrar seçilmesinin yolu açılabilir ya da bir erken seçimle 2028'den en az bir sene önce yapılacak bir erken seçim kararı olursa, Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir. Ben bunları da mümkün görüyorum. Herkesin Anayasa'ya uyma gibi bir yükümlülüğü vardır ama Anayasa'yı da Meclis ve millet yapar. Meclisimiz ya da milletimiz Anayasayı değiştirirse elbette yeniden aday olma hakkı elde edebilir. "
Destici, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu ve seçim otobüsüyle halkı selamladı. Destici'ye, partisinin Etimesgut Belediye Başkan adayı Muhammet Sadık Yılmaz ve parti üyeleri de eşlik etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'ya konuk olacak

2024-03-16 10:37 - Spor

Japonya, Kıbrıs Adası üzerinden Gazze'ye insani yardım koridoruna katılacak

2024-03-16 08:38 - Dünya

İngiltere merkezli Metro Bank 1000 çalışanını işten çıkaracak

2024-03-13 11:48 - Ekonomi

BBP Genel Başkanı Destici: Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir

2024-03-18 19:47 - Siyaset

Nijerya, okul baskınları ve öğrencilerin kaçırılması olaylarını engelleyemiyor

2024-03-12 11:17 - Dünya

Çırak olarak başladı, milli hava araçlarının tedarikçisi oldu

2024-03-12 11:57 - Ekonomi

Jandarmanın dedektör köpeklerinin sağlık kontrolleri ve tedavisi uzman ellerde yapılıyor

2024-03-17 12:42 - Çevre-Hayat

ABD, Gazze'ye 13. kez havadan insani yardım ulaştırdı

2024-03-17 22:12 - Dünya

Çiftçilere toplam 3,9 milyar liralık hayvancılık destekleme ödemesi yapılacak

2024-03-15 19:23 - Ekonomi

Ramazanda ihtiyaç sahiplerinin iftarlık ve sahurlukları Türk Kızılaydan

2024-03-14 12:33 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya

Katılım sigortacılığında kurumsal yönetim ve şeffaflık güçleniyor

15:07 - Ekonomi

İnternete bağlı cihazlarda en fazla televizyon, en az oyuncak tercih edildi

15:02 - Ekonomi