?>

Bayramda çocukların yüzünü oyuncakla güldürecek

Adana'da, sosyal medyada kampanya başlatarak çeşitli oyuncaklar toplayan Seyfettin Alpaslan, Kurban Bayramı'nda çocukları sevindirmeye hazırlanıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Adana

Sosyal medyadan başlattığı kampanyayla Türkiye'nin farklı noktalarından gönderilen oyuncakları toplayan Seyfettin Alpaslan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da köylerde yaşayan çocukların yüzünü, Kurban Bayramı'nda vereceği hediyelerle güldürecek.

Adana'da kuru temizlemecilik yapan ve zaman zaman çeşitli hediyeler sunduğu çocuklarca "Seyfettin ağabey" diye anılan Alpaslan, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da köylerde yaşayan çocukların yüzünü güldürmek için kolları sıvadı.

Hayatında hiç oyuncağı olmamış köy çocuklarını mutlu etmek için harekete geçen Alpaslan, sosyal medyadan yardım kampanyası başlattı.

Alpaslan, Türkiye'nin birçok noktasından hayırseverler aracılığıyla topladığı oyuncakları, Kurban Bayramı'nın ilk günü başlayacak yolculuğuyla Mardin, Şırnak, Hakkari ve Batman'ın köylerinde yaşayan çocuklara ulaştıracak.

Bu kapsamda 4 ili ziyaret edecek Alpaslan, yaklaşık bin çocuğa hediye sunarak "küçük arkadaşlarının" yüzünü güldürmeyi planlıyor.

"Bir çocuk gülsün, dünya güzelleşsin"

Seyfettin Alpaslan, AA muhabirine, bu yolculuğa köylerde hayatları boyunca oyuncağı olmamış çocukları mutlu edebilmek için başladığını söyledi.

Sosyal medyadan başlattığı kampanyaya arkadaşları ve birçok hayırseverin katkıda bulunduğunu belirten Alpaslan, "Sağ olsunlar, Trabzon, Siirt ve İstanbul gibi birçok yerden destek aldım. Daha gelecek olan oyuncaklar da var. Bunları çocuklara bayram hediyesi olarak dağıtacağız." diye konuştu.

Alpaslan, çocukluğunun zor geçtiğini vurgulayarak, "İlk oyuncağımı 10 yaşında kendi paramla almıştım. Çocukların hayatlarının benim gibi zor geçmesini istemiyorum. Elimden geldiğince çocukları mutlu etmeye çalışıyorum. Çocukları çok seviyorum, elimden gelse bütün dünya çocuklarını bir araya getiririm, onlarla güzel bir ülke kurma hayalim var." ifadesini kullandı.

Belli aralıklarla Adana'da dar gelirli ailelerin çocuklarına tavuk döner dağıttığını da anlatan Alpaslan, şöyle konuştu:

"Küçükken sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapıyordum. Tavuk döner alacak param yoktu. Tavuk dönerciden ekmek arası salata alırdık, tavuk dönere paramız yetmediği için. Şimdi de aralıklarla çocuklara tavuk döner ısmarlıyorum. Dönerciden 100-150 dürüm alıp, Adana'da dar gelirli ailelerin çocuklarına dağıtıyorum. Çocuklar çok mutlu oluyor. Yüzlerindeki o anki gülümseme, mutluluk bana göre dünyanın en güzel şeyi. Bir çocuk gülsün, dünya güzelleşsin."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uçmakdere güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor

2019-08-05 19:12 - Çevre-Hayat

Hollanda'da burka yasağına tepkiler sürüyor

2019-08-02 19:47 - Genel

Futbolda yayın sorunu çözüldü

2019-08-02 23:37 - Spor

'Hepimiz ürettiğimiz zaman Türkiye güçlü olur'

2019-08-03 19:57 - Siyaset

İran'dan nükleer anlaşmadan ayrılma tehdidi

2019-08-05 15:57 - Dünya

Uruguaylı forvet futbolu bıraktı

2019-08-07 17:52 - Spor

Nöbetçi noterlerden 190 bini aşkın işlem

2019-08-04 14:12 - Gündem

Liverpool'dan kaleci transferi

2019-08-05 21:37 - Spor

Aydın'da zeytinlik alanda yangın

2019-08-07 01:12 - Gündem

Kardeşinin hatırasını ismini tarlaya yazarak yaşatıyor

2019-08-07 01:17 - Gündem

İlgili Haberler

Siirt'te ailelerin çocuklarıyla kitap okuması için parklarda etkinlikler düzenleniyor

14:07 - Çevre-Hayat

Böbrekte nadir görülen hastalığa yakalanan kadın, İstanbul'da ameliyatla sağlığına kavuştu

12:58 - Çevre-Hayat

İzmir'de kurulan kök hücre merkezi, hasta sevimli dostlara umut oluyor

12:03 - Çevre-Hayat

Ağaçlardan dağlara, tüccarlardan karidese, ülke adlarının kökenleri insanlık tarihine ışık tutuyor

11:48 - Çevre-Hayat

Atatürk Baraj Göleti'ne 1 milyon 75 bin balık yavrusu bırakıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İtalya'dan 4 parlamenter Küresel Sumud Filosu'na katılacak

17:22 - Dünya

AB, Latin Amerika ülkeleriyle ticaret anlaşması yapmaya hazırlanıyor

17:17 - Dünya

60 saniyede ekonomide bugün (03 Eylül 2025)

17:07 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Kop Tüneli'ni 2027'de vatandaşın kullanımına açacağı

16:37 - Ekonomi

Avrupalıların yarısından fazlası AB'nin genişlemesini istiyor

16:28 - Dünya