?>

Bayram tatilinde jandarmadan etkin denetim

Jandarma Genel Komutanlığınca vatandaşların gidecekleri yere güvenli bir şekilde ulaşmaları amacıyla alınan tedbirler Kurban Bayramı dolayısıyla artırıldı.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Kurban Bayramı tatilinin huzur ve güven ortamında geçmesi için çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanlığı, meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla alınan tedbirleri artırdı. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından trafik güvenliği için ülke genelinde 29 bin trafik personeli görevlendirildi. Denetimler bin 450 trafik aracı, 41 drone ve bir helikopterle gerçekleştiriliyor.

Jandarma ekiplerinin Ankara-Kırıkkale yolundaki Mamak yol kontrol noktasındaki denetimleri aralıksız devam ediyor. Jandarma personeli tarafından kullanılan tak-bul gözlük ve barkod/karekod sorgulama cihazı sayesinde kişilerin kimlik sorgulaması bir dakikadan kısa süre içinde tamamlanıyor. Denetimler sırasında insansız hava aracını da etkin şekilde kullanan ekipler, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerini havadan denetlerken, dedektör köpekler tarafından araçlarda patlayıcı ve uyuşturucu madde araması yapılıyor.

Sürücüleri özellikle emniyet kemeri takmaları, araç sürerken cep telefonu kullanmamaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyaran jandarma ekipleri, araçta çocuk koltuğunun ve yorulan sürücülerin mola vererek dinlenmelerinin önemini anlatıyor.

Tümgeneral Güney yol kontrol noktasında

Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, yol kontrol noktasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamında geçirebilmeleri için komutanlık olarak havadan ve karadan gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Tatil dolayısıyla yola çıkan vatandaşlara uyarılarda bulunan Güney, trafik kazalarının üçte birinin aşırı hızdan kaynaklandığına dikkati çekti. Ölümlü trafik kazalarının yüzde 75'inde emniyet kemerinin takılmamış olduğunun tespit edildiğini belirten Güney, araç içerisinde bulunan herkesin emniyet kemeri takması gerektiği uyarısında bulundu. Güney, "Bizim Jandarma Teşkilatı olarak asli görevimiz, vatandaşımızın can ve malını korumaktır. Bizler can ve mal emniyeti için şu anda gerekli etkin tedbirleri aldık. Onlara yardımcı olacağız. Bütün arkadaşlarımız yollarda. İnşallah bu bayram daha az üzüleceğiz. Bunu umuyorum." diye konuştu.

"Araç sürerken cep telefonlarını lütfen kullanmasınlar"

"Denetimler arttıkça kazalar azalıyor" diyen Güney, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda denetimleri en üst seviyeye çıkardıklarını anlattı.

Başkan Erdoğan'ın kabinenin kurulmasının ardından açıkladığı ilk 100 günlük hedefler arasında trafik kazalarının azaltılmasının da yer aldığını anımsatan Güney, emniyet kemeri ve aşırı hız başta olmak üzere etkin denetimden taviz verilmeyeceğini vurguladı. Güney, "Emniyet kemeri ve aşırı hız konusunda duyarlı olursak inanıyorum bu bayramda daha az üzüleceğiz." dedi.

Direksiyon başında cep telefonu kullanmanın sürücünün dikkatini dağıttığına işaret eden Güney, "Sürücünün bir anlık gafleti kazaya sebep oluyor. Bu nedenle araç sürerken cep telefonlarını lütfen kullanmasınlar. Kullanmaları gerekiyorsa bir kenara çekip istedikleri kadar konuşabilirler. Sürüş esnasındaki cep telefonu kullanımı, sürücünün sadece kendisini değil yanındakilerin ve diğer sürücülerin de can güvenliğini ve trafik emniyetini tehlikeye atması açısından önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Güney'den sürücülere uyarılar

Vatandaşların bayramını kutlayan Güney, kontrol için durdurulan sürücülere emniyet kemeri takmaları, hızlı gitmemeleri ve direksiyon başında cep telefonu kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Güney, araçlarda bulunan vatandaşlara trafik güvenliği konusunda bilgilerin yer aldığı broşürler ile çeşitli hediyeler verdi.

Denetimler sırasında Ankara İl Jandarma Komutan Vekili Albay Cihat Çelik, Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Hizmetleri Daire Başkan Vekili Yarbay Ferhat Aslan ve Mamak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Kaplan da hazır bulundu.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fukuşima sakinlerinden 'Güneş Çocuk' tepkisi

2018-08-14 17:02 - Dünya

İlk emrin indiği Hira Mağarası'na yoğun ilgi

2018-08-13 19:27 - Dünya

Firari hükümlü uykuda yakalandı

2018-08-14 13:32 - Asayiş

Hallerin işletilmesine AVM modeli önerisi

2018-08-11 15:32 - Ekonomi

Kılıçdaroğlu, Ordu'daki sel bölgesini inceledi

2018-08-12 22:02 - Siyaset

'Oyunculara filmin konusunu söylemem'

2018-08-13 20:32 - Kültür Sanat

İtalya'da çöken köprüden sorumlu şirket tepkilerin odağında

2018-08-15 20:27 - Dünya

'Kore Savaşı'nın bitişi resmen ilan edilsin' talebi

2018-08-14 18:02 - Dünya

Taksicilerden ABD'ye tepki

2018-08-16 10:52 - Gündem

'Kur üzerinden yapılan saldırıları boşa çıkartacağımıza şüphemiz yok'

2018-08-15 02:32 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan İsrail'in saldırısı sonucu ölen gazeteci Yahia Barzaq için tazi

00:53 - Gündem

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bazı mahallelere su verilemeyecek

22:37 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 18 şirkete kayyum atandı

20:42 - Gündem

Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

20:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu: Artık yüksek riskli bölgeye girdik, filo üzerindeki İHA hareketliliği artıyor

04:08 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Conscience gemisi Gazze için yeniden yola çıktı

01:12 - Dünya

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor

Devler Ligi'nin ikinci haftası 9 maçla başladı

00:28 - Spor